Mega Manin epävirallinen seuraaja esillä uudella videolla / Uutiset / pelaaja.fi

Mega Manin epävirallinen seuraaja esillä uudella videolla

22.07.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Mega Manin henkinen seuraaja esillä uudella videolla

Mega Man -suunnittelija Keiji Inafunen uudesta Mighty No. 9 -projektista on saatu tuoretta pelikuvaa.

Comcept-studion kehittämä Mighty No. 9 on henkistä jatkoa Capcomin klassikkosarja Mega Manille, mikä tulee myös selväksi oheista pelikuvavideota katselemalla. Kickstarter-joukkorahoitusalustalla 900 000 dollarin rahoituspottia tavoitellut Mighty No 9. -tasoloikkatoiminta ylitti lopulta minimitavoitteensa yli nelinkertaisesti, saavuttaen PayPal-lahjoitukset mukaan luettuna yli 4 miljoonan dollarin joukkorahoituksen.

Mittavan joukkorahoituspotin ansiosta Mighty No. 9 julkaistaan pc:lle, Macille, Linuxille, PS3:lle, PS4:lle, Wii U:lle, Xbox 360:lle, Xbox Onelle, Nintendo 3DS:lle sekä PS Vitalle. Pelin odotetaan ilmestyvän ensi huhtikuussa.

Lähde: Comcept

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Toistaiseksi ainoa joukkorahoitettu, jota oon tukenu. Eiköhän tuosta ihan kelpo tuu.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Olisivat mieluummin käyttäneet 2D-grafiikka, koska kyseessä on kumminkin kaksiulotteinen tasoloikka. Nykyinen polygonityyli näyttää masentavan kliiniseltä ainakin videolta. Ehkäpä cel shading voisi parantaa tilannetta...?

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Hauskaa, että Keiji Inafune sanoi aikoinaan haastattelussa, ettei päässyt tekemään Capcomilla sitä mitä halusi ja soimasi japanilaisia kehittäjiä innovaation ja rohkeuden puutteesta. Nyt hän itse tekee kuitenkin käytännössä uutta Megamania jälleen. Tän videon perusteella Mighty No. 9 on taas askeleen lähempänä "sitä vanhaa Megamania" ja "innovaatio" loistaa poissaolollaan. Eikä se sinällään haittaa jos vanha tehdään uudestaan, kunhan se on tehty hyvin, mutta tässä mielestäni kaikki näyttää ja kuulostaa niin kovin kliiniseltä. Kuulostan tässä aika negatiiviselta mutta musta "vanhan kertaus" maistui parhaalta jo Megaman 9:ssä, kun taas 10 oli ihan hyvä, mutta kaikilta osin heikompi kuin 9. Pelisarjasta pidän todella paljon aina X6:een asti ja toivon todella, että tästäkin tulisi hyvä. MNo9 varmasti muuttuu vielä paljon ennen varsinaista julkaisua ja toivoisinkin, että seuraavassa materiaalissa nähtäisiin jo sitä Inafunen peräänkuuluttamaa innovatiivisuutta.

Käyttäjän rockfin kuva
rockfin

Tietysti traileri on vielä täysin keskeneräisestä pelistä, mutta pelin ilme on minusta aika mitäänsanomaton. Kentätkin ovat kaikki vähän samanlaisia, tuollaisia futuristisia sisätiloja, ulkokenttiä ei käytännössä ole nähty. Mutta uskoisin silti että oston arvoinen tekele lopulta ilmaantuu.

Lähinnä toivon että tässä olisi peli, joka on oikeasti sen arvoinen että sitä voidaan sanoa Mega Manien "evoluutioksi". Tällä tarkoitan että peli on vähintäänkin yhtä hyvä kuin ne mistä se lataa inspiraationsa. Esimerkiksi Shovel Knight oli peli joka otti todella näkyvästi inspiraationsa NES:in klassikkopeleistä. Minun mielestäni Shovel Knightissä parasta onkin, että peli oikeasti oli vähintään yhtä hyvä kuin pelit joihin se perustuu, moneen verrattuna jopa parempi! Toivottavasti Mighty No. 9 ylettää tässä mielessä samaan.