Meltdown-haavoittuvuuksien paikkaaminen luo kuoppia Fortnite-pelin palvelintoimintaan

Fortnite-pelin palvelimet ovat kärsineet viime aikoina ongelmista, joista Epic Games syyttää Meltdown-haavoittuvuuksia varten tehtäviä toimenpiteitä.

7.1.2018 20:12

Tietokonemaailmaa ravisuttaneen Meltdown-haavoittuvuuden löytyminen tuntuu vaikuttaneen osaltaan myös pelien pelaamiseen. Fortnite-kehittäjä Epic Games ilmoitti näin loppuviikosta foorumeillaan, että pelissä mahdollisesti viime aikoina kohdattavissa olleet kirjautumis- ja vakausongelmat ovat johtuneet siitä, että tämän järjestelmiä on päivitetty Meltdownin tuomia potentiaalisia ongelmia vastaan.

– Palveluissamme voi olla kohdattavissa odottamattomia häiriöitä seuraavan viikon aikana käyttämiemme pilvipalveluiden käydessä läpi päivityksiä, Teemme töitä palveluntarjoajiemme kanssa välttääksemme lisäongelmat ja teemme kaikkemme lieventääksemme ja ratkaistaksemme mahdolliset esille nousevat ongelmat mahdollisimman nopeasti, Epic Gamesilla kerrotaan.

Tieto suorittimien toimintaan perustuvasta Meltdown-haavoittuvuudesta tuli julkisuuteen aiemmin tällä viikolla yhdessä hieman vastaavanlaisen Spectre-haavoittuvuuden kanssa. Viestintävirasto suosittelee suojautumaan haavoittuvuuksilta pitämällä laitteidensa ohjelmistot ja järjestelmät päivityksien osalta ajantasalla.

Lähde: Epic Games

Lisää luettavaa