Menikö pelien remasterointi nyt liian pitkälle? Night Trap palaa 25 vuoden jälkeen / Uutiset / pelaaja.fi

Menikö pelien remasterointi nyt liian pitkälle? Night Trap palaa 25 vuoden jälkeen

25.04.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Mega Driven Mega-CD-pelinä alunperin tunnettu Night Trap on tekemässä paluuta. Vielä nyt kevään aikana peli tuodaan remasteroidussa kuosissa ainakin PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle sen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Uusi 25th Anniversary Edition on alkuperäisen pelin tapaan käytännössä interaktiivinen elokuva, joka tietokonegrafiikoiden sijaan perustaa pääosan sisällöstään näyteltyihin videokohtauksiin. Pelaajat toimivatkin pelissä piilotettuja turvakameroita seuraavana hahmona, jonka tarkoituksena olisi pelastaa raakalaismaisten naamio-otusten jahtaamaksi joutunut naisjoukko erilaisia ansoja oikea-aikaisesti aktivoimalla.

Remasterointikäsittelyn Night Trap: 25th Annviersary Editionille on tekemässä yhdysvaltalainen pelistudio Screaming Villains. Studion työn myötä pelin käyttämä videomateriaali saadaankin siis nyt koettavaksi tarkempana kuin koskaan.

Night Trapia ei muistella tänä päivänä niinkään laadukkaana pelinä, mutta se on jättänyt silti selvän jäljen interaktiivisen viihteen historiaan. Ensinnäkin kyseessä on malliesimerkki niin sanotuista näytellyistä Full Motion Video -peleistä, jotka valtasivat alaa CD-levyjen yleistyttyä. Sen on katsottu olleen myös yksi syy amerikkalaisen ESRB-ikärajajärjestelmän synnylle, sillä yhdessä Mortal Kombatin kanssa se herätti aikoinaan kovasti keskustelua "väkivaltaisella" ja muutenkin "häpeällisellä" sisällöllään.

Jo kerran aiemmin Night Trapia yritettiin tuoda takaisin joukkorahoituksen voimin.

Lähde: Screaming Villains

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Jos fmv peliä haluaa niin silloin kannattaa ostaa 3 vuotta vanha tesla effect joka oli ihan hyvä

https://www.youtube.com/watch?v=Fubvpa5w0ps

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Tämä on ajankuvana kyllä yhtä kiehtova kuin tuskallinen. Esimerkiksi mitä ihmettä ihmiset pitivät tuolloin päällään

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Pelissä parasta on antaa hahmojen kuolla, AVGN:ää lainatakseni: "I'm suposed to save her, but that spoils the fun". Peli ei ole kestänyt aikaa yhtään, tämän voi kokea ihan ilmaiseksi emulaattoreiden avulla jos haluaa (katso vaikka internetistä video läpipeluusta), suosittelisin mielummin "oikeiden" ja "hyvien" pelin pelaamista.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Olisihan tämä varmaan ihan jees päissään ja huumorilla pelattuna. Ostamaan en kuitenkaan ala eikä muutenkaan varmaan tule mistään ilmaiseksi vastaan, joten jää pelaamatta. Ei haittaa kyllä yhtään sekään.

Lainaus käyttäjältä lindario

Tämä on ajankuvana kyllä yhtä kiehtova kuin tuskallinen. Esimerkiksi mitä ihmettä ihmiset pitivät tuolloin päällään

Vaatteita?

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuo limited run fyysinen kopio kiinnostaisi, mutta en halua ostaa sitä juuri nyt ja vaikka haluaisinkin niin taitaa olla jo loppuunmyyty. Peli itse kiinnostaa kuin lauantaiaamun kohmelo ja kuten täällä jo mainittiinkin niin tämän voi vaikka emuloida tai pelata oikealla Mega CD:llä helposti vain polttamalla levy. Kaikillahan on Mega CD?

Nostoja