Merkittävä Pillars of Eternity -bugi on historiaa – niin myös ”transvihaa” sisältänyt faniteksti

Uusi Pillars of Eternity -päivitys on saapunut korjaamaan pelin ikävää varustebugia. Samalla Obsidian on vaihtanut pelissä kritiikkiä herättäneen fanitekstin uuteen.

5.4.2015 14:05

Obsidian Entertainmentin joukkorahoitettu roolipeli Pillars of Eternity on vastaanottanut tällä viikolla mittavan 1.03-päivityksen.

Uusi päivitys keskittyy erityisesti monien korjauksien tekoon, joista pelillisesti merkittävin kohdistuu pelissä piilleeseen varustebugiin. Mikäli hahmojaan sattui aiemmin nimittäin varustamaan tuplaklikkauksien voimin, saattoivat nämä menettää toimenpiteen yhteydessä tyystin kaikki passiiviset kykynsä.

Obsidianin mukaan uusi päivitys ei pelkästään vain liiskaakaan bugia, vaan sen ohella sen pitäisi myös palauttaa pelaajille kyvyt, jotka he sattuivat bugin kautta menettämään.

Toinen päivityksen tekemä huomiota herättänyt muutos koskee vuorostaan Pillars of Eternityssa ollutta fanitekstiä. Nimimerkkiä Firedorn kantava käyttäjä oli Obsidianille antamansa joukkorahoitustuen myötä saanut mahdollisuuden kirjoittaa peliin hautakirjoituksen, jonka hän oli laittanut käsittelemään miehen kanssa epähuomiossa makaamaan päätynyttä ”sänkysankaria”. Sosiaalisessa mediassa teksti alkoi kerätä puoleensa maaliskuun lopulla kuitenkin kritiikkiä transvihasta ja näin ollen Obsidian ottikin sen lopulta tutkintaansa.

Firedornin Obsidianin foorumeille kirjoittaman viestin perusteella pelin kehittäjät eivät kuitenkaan koskaan suoranaisesti pakottaneet häntä vaihtamaan kritisoitua hautakirjoitusta, vaan sen sijaan he utelivat, josko Firedorn olisi kritiikin myötä halunnut omasta mielestään vaihtaa kirjoituksensa. Käyttäjän mukaan hän kirjoittikin sen lopulta uudelleen, jotta Obsidian voisi keskittyä pelin tukemiseen, eikä niinkään PR-sotkujen selvitykseen.

Tarkan listan uuden päivityksen muutoksista voi tarkastaa Obsidianin keskustelualueelta.

Lähde: Kotaku, PC GamerObsidian Forums

Lisää luettavaa