Merkittävä Pillars of Eternity -bugi on historiaa – niin myös "transvihaa" sisältänyt faniteksti / Uutiset / pelaaja.fi

Merkittävä Pillars of Eternity -bugi on historiaa – niin myös "transvihaa" sisältänyt faniteksti

5.04.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

Obsidian Entertainmentin joukkorahoitettu roolipeli Pillars of Eternity on vastaanottanut tällä viikolla mittavan 1.03-päivityksen.

Uusi päivitys keskittyy erityisesti monien korjauksien tekoon, joista pelillisesti merkittävin kohdistuu pelissä piilleeseen varustebugiin. Mikäli hahmojaan sattui aiemmin nimittäin varustamaan tuplaklikkauksien voimin, saattoivat nämä menettää toimenpiteen yhteydessä tyystin kaikki passiiviset kykynsä.

Obsidianin mukaan uusi päivitys ei pelkästään vain liiskaakaan bugia, vaan sen ohella sen pitäisi myös palauttaa pelaajille kyvyt, jotka he sattuivat bugin kautta menettämään.

Toinen päivityksen tekemä huomiota herättänyt muutos koskee vuorostaan Pillars of Eternityssa ollutta fanitekstiä. Nimimerkkiä Firedorn kantava käyttäjä oli Obsidianille antamansa joukkorahoitustuen myötä saanut mahdollisuuden kirjoittaa peliin hautakirjoituksen, jonka hän oli laittanut käsittelemään miehen kanssa epähuomiossa makaamaan päätynyttä "sänkysankaria". Sosiaalisessa mediassa teksti alkoi kerätä puoleensa maaliskuun lopulla kuitenkin kritiikkiä transvihasta ja näin ollen Obsidian ottikin sen lopulta tutkintaansa.

Firedornin Obsidianin foorumeille kirjoittaman viestin perusteella pelin kehittäjät eivät kuitenkaan koskaan suoranaisesti pakottaneet häntä vaihtamaan kritisoitua hautakirjoitusta, vaan sen sijaan he utelivat, josko Firedorn olisi kritiikin myötä halunnut omasta mielestään vaihtaa kirjoituksensa. Käyttäjän mukaan hän kirjoittikin sen lopulta uudelleen, jotta Obsidian voisi keskittyä pelin tukemiseen, eikä niinkään PR-sotkujen selvitykseen.

Tarkan listan uuden päivityksen muutoksista voi tarkastaa Obsidianin keskustelualueelta.

Lähde: Kotaku, PC GamerObsidian Forums

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ymmärrä millä tapaa tuo alkuperäinen teksti loukkasi ketään. Enemmän se kertoo siitä kuvitteellisesta tyypistä joka tappoi itsensä tuollaisen takia. Tosin tuntuu olevan muotia keksiä loukkaantumisen aiheita ja joillekin se voisi olla jo ammatti.

Korjattu runo taas osoittaa kuinka hyvä tilannetaju tyypillä on ja miten hyvin on osannut siinä näpäyttää näitä valittajia olematta silti erityisen ilkeämielinen.

Käyttäjän Rolle-87 kuva
Rolle-87

Kyllä sitä kaikesta ihmiset keksiikin valittaa. Hieno kettuilu kuitennii takas :D

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ilmeisesti joku jaksaa lukea noita hautakirjoituksia ja vielä loukkaantua niistä, itse olen lukenut pari ja muuten jatkanut erinomaisesta pelistä nauttimista. Toivottavasti korjasivat tuon varustebugin ohella myös muita vähäisempiä bugeja, kuten sen, mikä laittaa sivunkääntämisääniefektin taustalle soimaan looppina.

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Hyvä että reagoivat palautteeseen. En itse oikein ymmärrä tätä rakentavan palautteen vähättelyilmiötä. Siis ajatusta että nykyään valitetaan kaikesta liian herkästi. Minusta on hyvä että ihmisillä on mahdollisuus tulla kuulluksi. Ehkä tämä maailman aika haastaa meistä jokaisen? On oltava valmis hyväksymään että omissa asenteissa ja arvoissa on paljon petrattavaa ja koko ajan pitää olla valmis oppimaan lisää ja luopumaan asioista (rasistisesta tai misogynisestä huumorista esim). Onhan se rankkaa ja ehkä siksi vähätelläänkin niin paljon. Ettei tarvitsisi muuttaa omaa tapaa toimi?

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus käyttäjältä Rainbow_Dazed

On oltava valmis hyväksymään että omissa asenteissa ja arvoissa on paljon petrattavaa ja koko ajan pitää olla valmis oppimaan lisää ja luopumaan asioista (rasistisesta tai misogynisestä huumorista esim)

Perustelepa miksi rasistisesta tai misogynisestä huumorista pitäisi luopua. Tiedän, että sanoit tuossa vain "esimerkiksi", mutta eikö sitten vastavuoroisesti mielestäsi misandrisesta huumorista pitäisi luopua?

Mitä itse uutiseen tulee, säälittävää munattomuutta kehittäjiltä taipua sellaisten valittajien edessä, jotka eivät edes ole aikoneet tai tule koskaan ostamaan kyseistä peliä.

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Kornholic - kirjoitin kännykällä tiiviisti ja oikaisin ehkä turhankin paljon mutkia suoriksi. Itse ajattelen että huumori on hyvä väline käsitellä erilaisia asioita ja joskus sen kautta voidaan käsitellä kipeitäkin asioita osuvasti. Esimerkiksi South Park useimmiten lähestyy osuvasti monenlaisia aiheita hyvinkin mustan huumorin kautta. Kyseinen tv-sarja nauraa armottomasti kaikelle ketään säästelemättä.

Siitä en pidä että yhden tai muutaman (usein jo yhteiskunnallisesti heikossa asemassa olevan) ryhmän perusteella veistellään huumoria vahingoittavia ja valheellisia ennakkoluuloja vahvistaen. Tottakai ajattelen samoin myös msandrisesta huumorista, niin kuin kirjoitit.

Omassa mielessäni tuon aikaisemman kirjoitukseni keskeisempi pointti oli se että miksi ihmisillä on niin voimakas tarve vähätellä tai selitellä jonkin kokemus pois. Minusta olisi aina hyvä olla herkkänä kuuntelemaan jos joku kertoo että jokin ei ole ok. Monesti siellä taustalla on ihan valideja pointteja.