”Merkittävät” potkut kopsahtivat Mafia-kehittäjään

Mafia III:n tehneessä Hangar 13:ssa on harvennettu porukkaa studion yrittäessä selvitellä seuraavaa projektiaan.

16.2.2018 17:08

Mafia III:n tehnyt pelistudio Hangar 13 on joutunut irtisanomisten kohteeksi. Asiasta uutisoi ensin peliblogi Kotaku omiin lähteisiinsä perustuen, minkä jälkeen studion emoyhtiö 2K Games on vahvistanut tapahtuman.

2K Gamesin mukaan potkuja on annettu, jotta Hangar 13:n resurssit saataisiin kodistettua kunnolla pitkäjaksoisia kehityssuunnitelmia varten. Niiden ei pitäisi kuitenkaan vaikuttaa 2K:n kykyyn luoda ja julkaista sillä parhaillaan työn alla olevia projekteja. Yhtiössä myös luvataan, että potkuja saaneita yritetään auttaa löytämään ”potentiaalisia mahdollisuuksia” organisaation sisältä.

Potkujen mittakaavaa 2K ei ole ottanut puheeksi. Kotakun lähteiden mukaan irtisanomiset ovat olleet kuitenkin ”merkittäviä”. Viimeisen vuoden studion on kerrottu tehneen prototyyppejä löytääkseen seuraavan mahdollisen projektinsa. Yksi tällainen oli kolmannesta persoonasta kuvattu toimintapeli, jossa musiikkia on käytetty aseena. Tämä päätyi kuitenkin hiljattain hylätyksi.

Tähän mennessä Hanga 13:n ainut peli on Mafia III. Peli ei saanut arvostelijoiden ja kuluttajien osalta täysin ruusuista vastaanottoa, kun se tuotiin kauppoihin syksyllä 2016. Julkaisussaan sitä hehkutettiin kuitenkin sarjansa nopeimmin kaupaksi käyneeksi osaksi 4,5 miljoonan toimituksilla ja digimyynneillä.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa