Metal Gear -julkaisija haluaa mobiililaitteet ja konsolipelit lähemmäksi toisiaan / Uutiset / pelaaja.fi

Metal Gear -julkaisija haluaa mobiililaitteet ja konsolipelit lähemmäksi toisiaan

16.05.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Konami Digital Entertainment on tulevaisuudessa keskittymässä aina vain enemmän mobiililaitteiden hyödyntämiseen toiminnassaan, yhtiön nykyinen johtaja Hideki Hayakawa on vahvistanut. Asia on noussut esiin Hayakawan hiljattain japanilaislehti Nikkeille antamassa haastattelussa.

Tuore suunta ei tarkoita Konamin kannalta kuitenkaan sitä, että se olisi jättämässä tyystin taakseen esimerkiksi konsolipelikehityksen ja keskittymässä yksinomaan vain mobiilikehitykseen. Hayakawa on sen sijaan korostanut, että Konami pyrkii jatkossa nimenomaan yhdistämään mobiililaitteiden käytön niin sekä konsoli-, kolikko- että korttipelibisnekseensä.

– Koen vahvasti, että mobiili tulee olemaan pelialustojen sydän ja että me tarvitsemme liiketoimintastrategian, jonka avulla pelejä luodaan kuluttajien kulutustrendien mukaisesti, Hayakawa kuvailee Konamin tuoretta strategiaa.

Lisäsisällön ja latauspelien myynti vaikuttaa sekin myös kiinnostavan Konamia. Haastattelussaan Hayakawa nosti esille, että yhtiön on siirryttävä myymään fyysisten asioiden sijaan ennemmin aineettomia asioita. Tämä voi näkyä tulevaisuudessa muodossa jos toisessa vielä muun muassa Pro Evolution Soccer -sarjassa.

Hayakawan kommentit ovat tulleet julkisuuteen noin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Konami alkoi näkyä tavanomaista erikoisemmassa valossa julkisuudessa. Viime maaliskuussa yhtiö alkoi häivyttää merkkejä Metal Gear -luoja Hideo Kojimasta verkkosivuiltaan, peleistään ja jopa studioistaan, minkä jälkeen se myös perui suuresti maailmalla kiinnostusta herättäneen Silent Hills -projektinsa. Toimet ovat herättäneet paljon kysymyksiä yhtiön tulevaisuudesta, vaikka Konami onkin pyrkinyt vakuuttelemaan esimerkiksi, että Metal Gear -pelejä on tulossa myös vielä tulevaisuudessakin.

Nikkein haastattelussa Hayakawa on sivunnut Konamin ja Kojiman tilannetta todeten, että yhtiö pyrkii jatkossa erottelemaan hallinnolliset ja luovat roolit selkeämmin toisistaan. Aikaisemmin luovat roolit ovat Hayakawan mukaan olleet yhtiössä erittäin laaja-alaisia ja yltäneet muun muassa juuri yhtiön hallintoon asti.

Lähde: Gamesindustry, Nikkei

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Tässä lähiaikoina tuli myös lisätietoa Konamin ja Kojiman väleistä. Konami yritti saada poistettua siitä kertovan videon youtubesta mutta youtube palautti sen koska poistolle ei ollut tekijänoikeudellista syytä:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1044229

Käyttäjän Virttis kuva
Virttis
Lainaus käyttäjältä Galactus

Tässä lähiaikoina tuli myös lisätietoa Konamin ja Kojiman väleistä. Konami yritti saada poistettua siitä kertovan videon youtubesta mutta youtube palautti sen koska poistolle ei ollut tekijänoikeudellista syytä:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1044229

Konami kaivaa melkoista kuoppaa itelleen.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Kiitos Galactus linkistä. Ompahan älytöntä juttua. Mitä nyt ymmärrän tuosta niin konamin päämies olis seonnu kun herra ei saa tarpeeksi lompakon täytettä ja porukkaa aiotaan irtisanoa satoja. Eli konami olisi kokonaan lopettamassa konsolipelien teon ja siirtymässä ainoastaan mobiili ja kolikkopeleihin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hmm itse asiassa olin kuulevinani jostain, että nimenomaan lopettaisivat konsolipelikehityksen ja keskittyisivvät vaan lypsään mobiilia. Oli miten oli niin fuck you Konami. Luulin että Capcom on perseestä, mutta kyllä Konami otti kunnian itselleen.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä snaketus

Hmm itse asiassa olin kuulevinani jostain, että nimenomaan lopettaisivat konsolipelikehityksen ja keskittyisivvät vaan lypsään mobiilia.

Konami ei ole missään välissä sanonut tekevänsä pelkkiä mobiilipelejä jatkossa. Se on sitten eri asia, mitä internetin tuhannet "asiantuntijat" ovat julistaneet.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

No Metal Gear spinoffia työstetään konsoleille ja muuten pelejä tuunataan mobiilille kunnes taas tehdään muutoksia (pelit eivät ehkä myyneetkään niin paljon kuin toivoivat). Siinä minun arvuutteluni Konamin lähitulevaisuudesta.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Huomaa, että lafkan päänä selvästi pelirakas mies, kun on valmis lopettamaan suuret elämystuotannot, jotta saisi puskettua intohimovapaita näytönnäpyttelyjä firman CV:n täyteen.

Nykymallisen mobiilipeliteollisuuden ongelma on juuri tämä, että formaatti vie helppoutensa ja tuottoisuutensa johdosta koko pelialaa pois taiteenlajista kohti sielutonta rahantekovälinettä. Sanoisin, että kriisin ainekset alkavat pikkuhiljaa poreilla, jos Konamin kaltaiselta taholta kuuluu tämänluonteista tekstiä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä lindario

Huomaa, että lafkan päänä selvästi pelirakas mies, kun on valmis lopettamaan suuret elämystuotannot, jotta saisi puskettua intohimovapaita näytönnäpyttelyjä firman CV:n täyteen..

Toisaalta kyllähän mobiilialustoille löytyy loistaviakin pelejä, joten se on vain toteuttajasta kiinni mitä lähtee lopulta hakemaan.

Nostoja