Käärmetarinoita vuosia kertonut Hideo Kojima on alkanut elätellä toiveita Kojima Productionsin uutta Fox Engine -pelimoottoria hyödyntävästä Silent Hill -pelistä. Metal Gear -mies innostui pohtimaan asiaa Twitterissä lainattuaan Christophe Gansin ohjaaman Silent Hill -elokuvan itselleen.

Erityisesti Kojimaa viehättää Silent Hillin pienempi yleisskaala. Vähänkin räjähtävämmän toiminnan sijaan sarjassa voi keskittyä huomattavasti suljetumpaan seikkailuun, jossa esimerkiksi vihollisia ei ole tarvetta hyödyntää niin paljoa.

Pienempi koko mahdollistaisi, että kehittäjät voisivat keskittyä ottamaan huomattavasti irti varsinkin Fox Enginen graafisista kyvyistä. Näin peliä kehitettäessä olisi varaa keskittyä enemmän juurikin tunnelman luomiseen, minkä Kojima näkee erityisen huokuttelevana.

Parhaillaan Kojima painelee töitä muun muassa mysteerisen Project Ogre -teoksensa parissa. Hän ei varsinaisesti tällä hetkellä odotakaan, että voisi itse ainakaan heti luoda uuden Silent Hillin, vaan lähinnä toivoo, että joku muu voisi vielä aloittaa hänen kuvailemansa projektin.

Silent Hillin tulevaisuudesta ei erityisemmin tällä hetkellä tiedetäkään. Seuraavaksi sarja loikkaa syksyn aikoihin Vitalle Book of Memories -pelin myötä, mutta sen jälkeen sen tulevaisuus vaikuttaisi olevan vielä kohtalaisen auki.

Sekä Silent Hill -sarja että Kojima Productions kuuluvat peliyhtiö Konamille.

Lähde: Hideo Kojima (TwitLonger)(1), (2)

Lisää luettavaa