Metal Gear Solid -fanit tekevät historiaa: 17 vuotta vanha radiokuunnelma dubataan vihdoin / Uutiset / pelaaja.fi

Metal Gear Solid -fanit tekevät historiaa: 17 vuotta vanha radiokuunnelma dubataan vihdoin

16.08.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Metal Gear Solid -fanit tekevät historiaa: 17 vuotta vanha radiokuunnelma julki

Kourallinen omistautuneita Metal Gear Solid -faneja on päättänyt ryhtyä harjoittamaan arkistoarkeologiaa.

Käsikirjoittajana ja tuottajana siviilielämässään toimiva superfani Josh Griffiths luotsaa tällä hetkellä projektiryhmää, joka kääntää ja dubbaa Metal Gear Solidista Japanissa vuonna 1998 tuotettua radiokuunnelmaa. Näytelmää ei olla koskaan ennen kuultu englanniksi, joten ryhmä tekee osaltaan historiaa pelisarjan kannalta.

Radiokuunnelma ei kuulu pelisarjan viralliseen kaanoniin, vaan se sijoittuu vaihtoehtoiseen universumiin, jossa Solid Snake työskentelee edelleen Yhdysvaltojen hallituksen leivissä ensimmäisen Metal Gear Solidin tapahtumien jälkeen. Kuunnelman kynäili aikanaan Motosada Mori, joka on edelleen mukana pelisarjan teossa neuvomassa pelintekijöitä armeijaan ja sotimiseen liittyvissä asioissa.

Kuunnelman japaninkielisen version nauhoittivat pelisarjan alkuperäiset ääninäyttelijät, mikä ei toki ole faniryhmän toteutettavissa, mutta jollain tapaa amatööriäänet sopivat 90-luvun juustoisaan henkeen sellaisenaankin.

12-osaisen kuunnelman ensimmäinen osa Recon & Rescue on jo saatavilla englanniksi, ja sen voi kuunnella alta.

Lähde: Polygon, Eurogamer, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Tuo amatööri ääninäyttelijäkin kuulostaa enemmän Snakelta, kuin mitä se mikä lie 24-kieffer.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Tämähän oli ihan kuunneltavaa! Snake on mainio. Vaikka ei sinänsä kuulostakaan suoraan Hayterilta, parempi niin, ettei yritä imitoida. Tärkeämpää onkin, että kaverin puheen rytmi on esikuvalleen uskollinen. Tosiaan, parempi Snake kuin Jack Bau-- siis Kiefer Sutherland. Campbellin näyttelijä oli hauskan huono, kaveri tuntui olleen pumpulissa äänittäessään repliikkejä. Meryl oli ok, Iishiba taas oikein hyvä. Kaikkiaan mainio amatööriprojekti ja odotan innolla jatkoa. Kenhommatkin esiintyjät ehkä elpyvät, kun pääsevät pidemmän päälle rooleihinsa sisään.