Metal Gear Solid V ei läheskään niin valmis kuin kuviteltaisiin

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes julkaistaan keväällä, mutta entäpä varsinainen The Phantom Pain? Kojima kertoo projektin tämänhetkisen tilanteen.

29.11.2013 13:33

Metal Gear Solid V: The Phantom Painin odottelussa saattaa kestää. Sarjan luojan Hideo Kojiman mukaan pelin kehitys ei ole vielä niin pitkällä kuin pelaajat saattavat kuvitella tähän asti näytetyn kuvamateriaalin perusteella.

Metal Gear Solid V:n pääpeli The Phantom Pain on suorastaan massiivinen, joten sen kehityksessä kestää tovi. Keskustelin asiasta markkinointitiimin kanssa ja pitkän harkinnan jälkeen päätimme antaa pelaajille pelin prologin pelattavaksi aiemmin, Kojima kertoo PS4:n julkaisutilaisuudessa tehdyssä ja nyt julkaistussa haastattelussa.

Prologilla Kojima viittaa kevällä 2014 ilmestyvään Metal Gear Solid V: Ground Zeroesiin, jonka on kerrottu olevan lyhyempi johdantopeli The Phantom Painille.

Alkujaan Ground Zeroesin oli tarkoitus olla osa pääpeliä, mutta Kojiman mukaan peliä pyörittävän FOX Engine -pelimoottorin varhaiset esittelyt ja tasaisin väliajoin julkaistu uusi kuvamateriaali antoi pelaajille kuvan, että pelin kehitys olisi jo loppusuorilla.

Fanien pyynnöt kiirehtiä pelin julkaisussa johti lopulta siihen, että tiimi halusi antaa ennakkomaistiaisen Ground Zeroesin muodossa. Mutta milloin varsinainen pääpeli Metal Gear Solid V: The Phantom Pain julkaistaan?

– Näyttäisi siltä, että voimme julkaista Phantom Painin niihin aikoihin, kun PlayStation 4 on levinnyt laajalti pelaajien olohuoneisiin, Kojima kertoi.

Molemmat MGS V -pelit julkaistaan sekä PS4:lle, PS3:lle, Xbox Onelle sekä Xbox 360:lle.

Lähde: Kotaku // Weekly Famitsu

Lisää luettavaa