Metro 2033 -luoja Dmitri Gluhovski lisättiin Venäjän etsintäkuulutettujen listalle / Uutiset / pelaaja.fi

Metro 2033 -luoja Dmitri Gluhovski lisättiin Venäjän etsintäkuulutettujen listalle

9.06.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
Dmitri Gluhovski, Dmitry Glukhovsky, Venäjä, Ukraina, Ukrainan sota, etsintäkuulutus, Metro, Metro 2033,

Metro-romaanisarjasta ja siihen pohjautuvista postapokalyptisistä videopeleistä tunnettu venäläiskirjailija Dmitri Gluhovski on lisätty etsintäkuulutettujen yksilöiden listalle kotimaassaan.

Gluhovski kertoo viestintäpalvelu Telegramin välityksellä, että häntä on syytetty Venäjän asevoimien saattamisesta huonoon valoon maaliskuussa Instagramissa tekemällään julkaisulla. Kirjailijan mukaan hän seisoo yhä Ukrainan sotaa koskeneiden sanojensa takana ja on myös valmis toistamaan ne:

– Lopettakaa sota! Myöntäkää, että tämä on sota kokonaista kansakuntaa vastaan ja lopettakaa se, Gluhovski kirjoittaa.

Radio Free Europe -organisaatio kertoo, ettei Gluhovski ei ole tällä hetkellä Venäjän maaperällä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Gluhovski on ensimmäinen merkittävämpi kulttuurialan henkilö, joka on asetettu etsintäkuulutetuksi Venäjällä sen jälkeen, kun maa on tiukentanut lainsäädäntöään koskien varsinkin informaatioa, jota Ukrainan sodan suhteen välitetään. "Tahallisen väärän tiedon" levittämisestä maassa voidaan langettaa enimmillään kymmenen vuoden tuomio.

Lähde: Radio Free Europe, Reuters, Telegram

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Ei mikään ihme. Metro-kirjasarja teki kyllä selväksi, mitä mieltä Gluhovski on sodista ja Venäjän nykymenosta. Kaverin kannattaa pysyä maanpaossa ainakin seuraavaan vallankumoukseen asti.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Neuvostoliiton ajat tulee takaisin kaikissa sen muodoissa, kun taas kirjailijatkin saa pelätä vapautensa ja ehkä jopa henkensä puolesta. Totuuden puhuminen on rangaistava teko. Ei voi käsittää miten tuon maan johto ei opi menneisyyden virheistä.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Hetken ajattelin että kirjojensa ansiosta mutta ei tämä kovin kaukana siitä ole.