Metro Exodus on valmis ja julkaistaankin odotettua aiemmin – tässä alkuintro Game of Thrones- ja Westworld-konkareilta / Uutiset / pelaaja.fi

Metro Exodus on valmis ja julkaistaankin odotettua aiemmin – tässä alkuintro Game of Thrones- ja Westworld-konkareilta

13.12.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

4A Gamesin postapokalyptinen räiskintäpeli Metro Exodus on pääkehityksensä osalta valmis. Julkaisija Deep Silver paljasti tiedon juuri sopivasti ennen joululomien alkua. Samalla on vahvistunut, että peli julkaistaankin viikon verran odotettua aikaisemmin eli 15. helmikuuta.

– Olimme aiemmin lykänneet julkaisua varmistaaksemme, että 4A Gamesilla oli tarpeeksi aikaa kunnianhimoisen visionsa täyttämiseen. Voimme nyt kuitenkin iloisena vahvistaa, että Metro Exodus on mennyt niin sanotusti kultaan ja olemme kykeneväisiä siirtämään julkaisua helmikuun 15. päivälle 2019, kertoo Deep Silverin toimitusjohtaja Klemens Kundratitz.

Pelin valmistumisen ja uuden julkaisupäivän kunniaksi Metro Exoduksesta on julkistettu uusi traileri. Se tarjoaa silmäyksen pelin tyyliteltyyn alkuintroon, jonka luomisesta on ollut vastuussa Game of Thronesin ja Westworldin alkuateksejä luomassa ollut Elastic.tv.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän menu kuva
menu

Miksi odottavat 2 kuukautta jos peli on jo valmis

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus menu

Miksi odottavat 2 kuukautta jos peli on jo valmis

Fyysisten pelien takia joutuu varmaan pelleilemään tovi jos toinenkin, että ne saadaan kaupan hyllyille, harmi.

Käyttäjän menu kuva
menu
Lainaus gurgi

[quote="menu"]Miksi odottavat 2 kuukautta jos peli on jo valmis[/quote]Fyysisten pelien takia joutuu varmaan pelleilemään tovi jos toinenkin, että ne saadaan kaupan hyllyille, harmi.

Ei levyjen painamisessa mene kuukausia ja samoin paketit myös tehdään jo etukäteen hyvissä ajoin

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Mutta pelit pitää toimittaa kauppoihin ja muuta sellaista. Luultavsti peliä viilaillaan vielä, mikä näkyy sitten ekan päivän patchina.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yksi niistä peleistä mikä laittaa polttelemaan sen RTX-kortin hankintaa. Täytyy nyt pysyä vahvana ja pystyä pelaamaan tämäkin ensin ilman ray tracing -teknologiaa.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Kaikki ei ole kiinni myöskään vain fyysisten kappaleiden kanssa venkslaamisesta. Jo digitaalisestikin luvassa on varmennusvaiheita esimerkiksi laitevalmistajien kanssa ja ylipäätänsä muita valmisteluja siihen, että pelin saatavilla oloa pystytään kunnolla käsittelemään kehittäjän ja julkaisijan päässä. Julkasupäivät ovat yleensä myös muutenkin mietitty ennalta tarkkaan juuri niin, että ne ne olisivat parhaat mahdolliset yhtiöiden toiminnalle.

Tässä välissä kannattaa muistaa taas siis se, että pelitkin ovat bisnestä. Asiat eivät tapahdu vain sormia napsauttamalla, varsinkaan jos tulossa on peli isommalta yhtiöltä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämä on kyllä niitä tapauksia, jotka melkein voisi ennakkotilata.

Alunperin jäi alkuperäinen Metro 2033 kesken mutta onneksi ostin Reduxin, sillä pelit olivat kuin tehtyjä meikäläiselle: hiippailua ja sopivan suoraviivaista maailmaa, jossa oli kuitenkin tarpeeksi vapautta etenemisen suhteen. Ei mitään massiivista open worldia vaan hyvin suunniteltu putki.

Tämä uusinhan tosin ottaa hieman taas askeleita isomman maailmaan suuntaan mutta mitä olen käsittänyt, niin ei tässä silti mistään open worldista ole kyse.

Taidan silti ensin katsella että onko peli ostamisen arvoinen, sillä muistaakseni se ihan ensimmäinen oli kohtuu buginen ja redux sen sitten kohensi remasteroimalla(?) pelin. Mikäli yhtään vaikuttaa hyvältä niin melko varmasti menee ostoon. Ellei tuossa samoihin aikoihin ole jotain älytöntä tulossa. Ei kai se Last of Us 2 vain tule samassa kuussa?!

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus menu

Ei levyjen painamisessa mene kuukausia ja samoin paketit myös tehdään jo etukäteen hyvissä ajoin

Näin lähellä julkaisua on aika vaarallista lähteä tekemään kovin rajuja aikaistuksia. Kaikki markkinointia myöten on ajoitettu helmikuu mielessä, joten jos peli julkaistaankin jo tammikuussa ihan vaan koska voidaan, voi käydä niinkin, että se menee suurelta yleisöltä kokonaan ohi. Jälkeen päin on sitten huono alkaa mainostamaan, että btw tämä muuten julkaistiin jo, ostakaa nyt pliis?.

Käyttäjän Eripsa kuva
Eripsa

En malta odottaa että pääsee tätä teosta pelaamaan! :)

Käyttäjän menu kuva
menu
Lainaus Haerski

[quote="menu"]Ei levyjen painamisessa mene kuukausia ja samoin paketit myös tehdään jo etukäteen hyvissä ajoin[/quote]
Näin lähellä julkaisua on aika vaarallista lähteä tekemään kovin rajuja aikaistuksia. Kaikki markkinointia myöten on ajoitettu helmikuu mielessä, joten jos peli julkaistaankin jo tammikuussa ihan vaan koska voidaan, voi käydä niinkin, että se menee suurelta yleisöltä kokonaan ohi. Jälkeen päin on sitten huono alkaa mainostamaan, että [i]btw tämä muuten julkaistiin jo, ostakaa nyt pliis?[/i].

Onko jotain muuta markkinointia ollut kuin traileri