
Kauhuräiskintä Arktika.1 on julkaistu Oculus Riftille.
Metro-pelisarjasta tutun 4A Gamesin kehittämä Arktika.1 sijoittuu Metro-pelien tapaan Venäjälle, tällä kertaa vuoteen 2021. Ilmastonmuutos on tehnyt tuhojaan ja sysännyt maailman uuteen jääkauteen, jonka seurauksena valtiot ovat romahtaneet ja sivilisaation jäänteet taistelevat olemassaolostaan.
Arktika.1 on ainakin toistaiseksi saatavilla vain Oculus Riftille. Peli vaatii toimiakseen myös Oculus Touch -liikeohjaimet.
Lähde: Oculus Blog
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.
Kommentit
Pelkäsin että tää on taas joku horderäiskintä, mutta trailerin perusteella tässä on vapaa liikkuminen mikä nosti oman mielenkiintoni. Täytyy pistää korvan taakse, jos peli tulis alennukseen.
Toivottavasti tulee myös Vivelle, että saadaan peli Steamiin. Itselläni on kyllä Rift, mutta kieltäydyn ostamasta mitään Riftin storesta.
@Portable
Valitettavasti liikkuminen tapahtuu teleporttailemalla tiettyjen hotspottien välillä, eli peli on taas pelkkä shooting gallery. Shooting galleryissä ei sinällään mitään vikaa, mutta eiköhän ne ole vr:ssä jo aika nähty vähälle aikaa.
Harmi kyllä, koska arvostus 4A Gamesia kohtaan on kova ja haluaisin heitä ehdottomasti tukea näissä vr-yritelmissä. Ei vaan tällaisenaan oikein nappaa.
En nyt vielä tuomitse, mutta saanko kysyä miksi Oculus Store on boikotissa, jos Steam on kuitenkin ihan ok? Missaat aika monta kovaa peliä tuon periaatteen pohjalta (Lone Echo, Echo Arena, Robo Recall). En joka tapauksessa elättelisi toiveita pelin päätymisestä millekään muulle vr-alustalle, koska Oculus on julkaisija.
Ei minulla mitään järkevää ja loogista syytä ole. Jotenkin vain paikka tuntuu (ainakin toistaiseksi) arvelluttavalta. Varsinkin nykyisessä tilanteessa missä Riftillä on oikeudenkäynti meneillään Zeni Maxin kanssa. Pitää katsoa uudelleen tulevaisuudessa kunhan oikeudenkäynti saadaan joskus alta pois.
Jos julkaisija on Oculus niin juu, eipä tuo Steamiin tule päätymään. Robo Recall (ja pari muuta peliä) tuli liikeohjainten kylkiäisenä.
Vaikuttaa aika flopilta. Noista mannekiinien käytöstä pelokkeena tuli mieleen mainio Condemned peli. Kierrätystä? Maailma ja tarinakaan ei vaikuttanut kovin mielenkiintoiselta. Ei taida tästäkään tulla VR:n jumalpeliä, joka olisi "The Peli", jonka takia VR ostettaisiin. Sitä odotellassa. Kilpailevan Pelit-lehden sivuillakin jo uumoiltiin VR:n kuolemaa, jos Bethesdakaan ei onnistu nostamaan VR:ää suosta. Ihmeen vähän näissä VR-pelien trailereissa näytetään itse liikkumista. Eikös Doom VFR ole myös teleporttaamista paikasta toiseen?
Mä ostan Vr pelit sieltä mistä löytyy halvimmalla. Yhen nimikkeen oon ostanut ja tusinan ilmaisia ladannut oculus storesta. Onhan se kuitenkin erittäin yksinkertainen ja selkeä kauppapalvelu. Tosin jos kuvitellaan että sama peli löytyy samalla hinnalla kummastakin kaupasta (esim alennettuna), niin enköhän steamin valitse keräilykorttien painosta,
Eikös nämä Oculus yksinoikeuspelit oo tyyliin vuoden siellä ja sitten kehittäjä voi julkaista pelin siellä missä haluaa ?
Mun mielestä mikään AAA jumalapeli (jos sellainen julkaistaisiin) ei riitä vaan "Visiiripelit" jäävät nicheyleisön huviksi. Tilantarve, laitteiden korkea hinta, tehokas peli-pc ja johtospagetti ovat isoja kynnyksiä. Minulle riittää että Vr-pelit tarjoavat vaihtelevia elämyksiä mitä muut eivät voi tarjota. Ja onhan esimerkiksi elokuvien, gaalojen ja konserttien virtuaalistreamit vielä tulossa.
Olen aivan samaa mieltä. En usko että VR tulee olemaan mikään massatuote, vaan jää tosiharrastelijoiden ja teollisuuden/koulutuksen käyttöön. VR-tekniikka ei vaan ole tarpeeksi kehittynyt ja mielestäni peleissä on liikaa ongelmia, kuten tuo liikkuminen. Ehkä VR:n aika tulee jossain hamassa tulevaisuudessa, kun ne ovat yhtä kepeät kuin aurinkolasit ja langattomat. Ehkä ei silloinkaan ison yleisön juttu. :)
Tuo oikeudenkäynti on kyllä ikävä varjo melkeinpä koko vr:n yllä. Ei ole kenenkään etu, että toinen suurista pc-vr:n nimistä on jumissa näin sotkuisessa oikeudenkäynnissä.
Tästä huolimatta en näkisi, että Zenimaxilla on enää kykyä lisätä sanktioita Oculusta vastaan. 500 miljoonan korvauspotti koostui pääasiassa ihan muista tuomioista, kuin väitetyistä teknologiavarkauksista, eli jutun ydin pitkälti kaatui oikeudessa ja suurin potti (450 miljoonaa) netottiin NDA-sopimusrikkomuksista ja false designation-syytteestä, joka ilmeisesti juontaa juurensa siihen, että Oculuksen pomot päätyivät typeryyksissään valehtelemaan todistajanpöntössä Oculuksen teknologian alkuvaiheista ja Zenimaxin ja Carmackin roolista siinä.