Metro-pelien kehittäjä löysi uuden omistajan – Insurgency-räiskijät siirtyvät myös samaan perheeseen

4A Games ja New World Interactive ovat osa Embracer Groupia. Sama firma omistaa myös THQ Nordicin, Deep Silverin ja Saber Interactiven.

13.8.2020 15:37

THQ Nordicin, Koch Median ja Saber Interacitven emoyhtiönä nykyisin tunnettu Embracer Group on tehnyt jälleen joukon yhtiökauppoja. Tuoreessa ilmoituksessaan ruotsalaisfirma kertoo hankkineensa viimeisimpänä kaikkiaan seitsemän eri pelitaloa, joiden joukkoon mahtuvat Metro-peleistä tuttu 4A Games sekä Insurgency-sarjaa tehnyt New World Interactive.

4A Games siirtyy kauppojen myötä Saber Interactiven alaisuuteen, joskin silti myös eräänlaisessa itsenäisessä kapasiteetissa. Yhdessä Saberin kanssa sillä onkin jo työn alla uusi projekti, joka tuo ilmeisesti juuri Metron merkeissä yhteen 4A:n ”AAA-tuotantoarvot” sekä Saberin moninpelikokemuksen. Erikseen yhtiöllä on vielä työn alla myös toinen kunnianhimoiseksi lupailtu uutuusnimike.

Aiemmin 4A on tehnyt läheistä yhteistyötä Metro-peleillään nimenomaan juuri Koch Median ja siihen osaksi kuuluvan Deep Silverin kanssa.

Myös New World Interactive siirtyy vastaavalla tavalla Saberin alaisuuteen. Noin 40 hengestä koostuva tiimi työstää parhaillaan toistaiseksi julkistamatonta peliä sekä valmistelee Saberin kanssa Insurgency: Sandstormin konsolijulkaisua ensi vuodelle.

Muita Embracerin hankintoja ovat olleet mobiilijulkaisija Deca Games, strategiapeli Immortal Realms: Vampire Warsin tehnyt Palindrome Interactive, Misbits-verkkopelin luonut Pow Wow Entertainment, kauhuseikkailu Crisol: Theater of Idolsia tekevä Vermila Studios sekä tuore moninpelikehitykseen erikoistunut Rare Earth Games. Yhtiöstä Pow Wow vaikuttaa jatkossa osana THQ Nordicia, kun taas Palindromen, Rare Eathin ja Vermilan kerrotaan olevan osa pienempiin peleihin erikoistunutta Amplifier Game Investia.

Pelaamisen ulkopuolella Embracer Group on hankkinut vielä myös elokuva- ja televisio-oikeuksia hallinnoivan Sola Median. Se vaikuttaa osana Koch Filmia.

Lähde: Gematsu, Embracer Group

Lisää luettavaa