Metro-räiskintäsarjan kehittäjät siirtävät päämajansa pois Ukrainasta / Uutiset / pelaaja.fi

Metro-räiskintäsarjan kehittäjät siirtävät päämajansa pois Ukrainasta

13.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Ukrainalainen pelinkehitysstudio 4A Games on aikeissa laajentaa toimintaansa Maltaan. Suunnitelmissa yhtiöllä ei myöskään ole vain avata täysin uutta alasiipeä toiminnalleen, vaan sijoittaa nykyinen pääkonttorinsa maahan sen EU-jäsenyyden antamien etujen johdosta.

– Sijoittamalla uuden päämajamme Maltaan, EU:n jäsenvaltioon, pystyy 4A Games kilpailemaan vahvemmin kansainvälisellä näyttämöllä. Malta tarjoaa fantastiset kannustimet pelinkehitykseen ja olemme luottavaisia, että 4A Games pystyy houkuttelemaan puoleensa johtavia lahjakkuuksia niin Ukrainasta, Maltasta kuin niiden ulkopuoleltakin, yhtiö toimitusjohtaja Dean Sharpe kertoo.

Maltaan avattava uusi toimisto ei tarkoita loppua Kiovaan sijoitetulle nykyiselle studiolle, mutta se tulee kokemaan kyllä muutoksia. Useat yhtiön avainhenkilöt, kuten luova johtaja Andrew Prokhorov, ovat päättäneet lähteä Maltan auringon alle ja näin ollen Kiovan tiimi saa kasvaa seuraavaksi siis varsin uusissa olosuhteissa.

4A Games tunnetaan Metro-sarjastaan, joka on tähän mennessä poikinut kaksi osaa: Metro 2033:n ja Metro: Last Lightin. Tulevaisuutensa suhteen yhtiö on vahvistanut, että sillä on työn alla julkistamattomia Metro-sarjaan liittyviä projekteja sekä myös hieman jotain muutakin.

Lähde: 4A Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

Metrot oli aika päräyttävä kokemus josta lähti innostus sitten kirjoihinkin :)

Käyttäjän jani kuva
jani

En ole Metroja pelannut ja taidan odotella PS4 -versioita.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ukrainan tilanne muutenkin sellainen ettei mikään ihme että haluavat siirtyä hieman toisaalle.

Kyllä nyt vähintään jompi kumpi tullut pelattua kun Metro 2033 oli tuhansissa alennuksissa THQ konkurssin takia muutamaan euroon ja jopa ilmaisessa jakelussa facebookissa. Last Light ollut myös jo PS+ jakelussa.

Sen verran tosiaan respectiä studiota kohtaan että itse tekivät noinkin hyvän enginen ja sitten vielä käänsivät sen Linuxille.