Metroid 5 on todellisuutta – loppuvuodesta ilmestyvä Metroid Dread esiteltiin / Uutiset / pelaaja.fi

Metroid 5 on todellisuutta – loppuvuodesta ilmestyvä Metroid Dread esiteltiin

15.06.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
5
Metroid 5 on todellisuutta – loppuvuodesta ilmestyvä Metroid Dread esiteltiin

Nintendo esitteli E3 2021 -lähetyksessään Metroid-sarjan ensimmäisen täysin uuden 2D-osan lähes kahteen vuosikymmeneen. Metroid 5, eli sarjan viides kaksiulotteinen osa nimeltä Metroid Dread, saapuu Switchille lokakuun 8. päivä.

Metroid Dread  onkin täten jatkoa Game Boy Advancella vuonna 2002 nähdylle Metroid Fusionille, mutta pelistä luvataan helposti lähestyttävää myös uusille tulokkaille. Dreadissa Samus ajautuu tuntemattomalle planeetalle, jonka uumenissa vaeltavat E.M.M.I.-robotit jahtaavat pelaajaa alituisesti herkkien ääni- ja näkösensoriensa avulla.

Metroid Dreadia kehitetään yhteistyössä espanjalaisen MercurySteamin kanssa, joka vastasi myös Nintendo 3DS:n Metroid 2 -uusioversio Samus Returnsin kehityksestä. Mukana onkin lukuisia kyseisestä pelistä tuttuja elementtejä, kuten vapaa tähtäys ja vihollisten hyökkäyksiä torjuva lyönti. Uusiin kykyihin lukeutuu muun muassa liukuminen ja varusteisiin häiveverho, jolla suojautua E.M.M.I.-robottien sensoreilta.

Mikäli pelin nimi kuulostaa tutulta, sitä se onkin. Metroid Dread vilahteli otsikoissa jo 2000-luvun puolenvälin tienoilla, ja sitä povailtiin Nintendo DS:lle. Sarjan tuottaja Yoshio Sakamoto kertookin tuoreella videolla projektin peruuntuneen, koska tuon ajan teknologia ei pystynyt tekemään oikeutta kehittäjien visiolle. Peliä yritettiin herätellä henkiin vuosia myöhemmin, mutta nyt aika on viimein kypsä.

Metroid Dreadin ensimmäisen trailerin ja Sakamoton peliä taustoittavan esittelyvideon voi katsastaa ohesta. Kolmiulotteisen Metroid Prime 4:n perään haikailleet joutuivat vuorostaan pettymään, sillä E3-lähetyksessä mainittiin ainoastaan pelin olevan yhä kehitteillä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Vähän hämäsi tuo järjestysnumero. Mutta kyllä kelpaa! Fusion oli todella nanna peli pelata ja tällainen sivulta kuvattu upean näköinen 3D-grafiikoilla luotu peli näyttää ja kuulosta siltä miltä Metroidin pitää. Hyvä välipala ellei ihan illallinen ennen Metroid 4:ää.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus Teräskäsine

Vähän hämäsi tuo järjestysnumero. Mutta kyllä kelpaa! Fusion oli todella nanna peli pelata ja tällainen sivulta kuvattu upean näköinen 3D-grafiikoilla luotu peli näyttää ja kuulosta siltä miltä Metroidin pitää. Hyvä välipala ellei ihan illallinen ennen Metroid 4:ää.

Metroid 4 on Fusion. Primet sitten erikseen omana sarjanaan.

Melkoinen yllätyspommi kyllä. Oikein pistää miettimään pitäisikö tuo Collector Edition hankkia.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Hyviä huomioita Teräskäsine ja Lahis, mikäli sarjan numerointikäytännöt eivät ole entuudestaan tuttuja. Uutista nyt (toivon mukaan) selkeytetty tältä osin.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Saatoin karjua aika kovaa tämän announcementin nähdessäni, ihan huippu E3 kyl Nintendolta. Shin Megami Tensei V kans tälle vuodelle, enää en tarvitse tuolle konsolille muuta kuin sen Bayonetta 3 ja Prime 4 ja voinkin taputella itseäni selkään hyvästä ostoksesta. (Elleivät pelit toki ole jenkemiä)

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Metroid Fusion on rakas joululahja vuodelta 2002 ja Fusion-suit tuli linkkikaapelilla siirrettyä Metroid Primeenkin, asu on omasta mielestäni tosi siisin näköinen. Olen aina ihmetellyt miksei sarja ikinä saanut osaa viisi, sen sijaan tuli väli-osia Prime-sarjan muodossa ja Other M (joita en vihaa), mutta ihmetytti että eivätkö he osaa enää jatkaa sarjaa tuon jälkeen. Vähän pelotti että ovat muuttaneet sarjan hidastempoiseksi kauhuksi, mutta onneksi on pikkuöttiäisiä ja pomovastuksiakin ja robotit lähinnä Samus X:n (Fusion) tapainen uhka, jota välteltävä kunnes olet tarpeeksi vahva taistelemaan sitä vastaan.

Tämän E3:n huippu ja suurin yllätys.

(Ja kukaan ei tätä pyytänyt, mutta Metroid-sarjan numeroiminen menee näin (+aikajana):
Metroid 1: Metroid
Prime-sarja
Metroid 2: Metroid 2: Return of Samus
Metroid 3: Super Metroid
Other M
Metroid 4: Metroid Fusion
Metroid 5: Metroid Dread
Sarja on siis pitänyt virallisesta numeroinnista paussia SNES:in kolmososasta lähtien, pelin intro kuitenkin sanoo "Metroid 3", niinkuin Fusionin intro sanoo "Metroid 4", vaikka numeroita ei virallisessa nimessä ole. Fusionin jälkeen tuli vaan väli-osia ja siksi nyt tultiin takaisin nimeämiskäytännön luokse.)

EDIT: Prime sarja kuului ykkösen ja kakkosen väliin, korjattu.

Nostoja