Metroid Prime 4 vastatuulessa – kehitys aloitetaan täysin alusta, Retro Studios projektin vetäjäksi / Uutiset / pelaaja.fi

Metroid Prime 4 vastatuulessa – kehitys aloitetaan täysin alusta, Retro Studios projektin vetäjäksi

25.01.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16
Retro Studios Metroid Prime 4

Hyviä ja huonoja uutisia Metroid-faneille. Nintendo on hieman yllättäen ilmoittanut, että hartaasti odotetun Metroid Prime 4:n julkaisu lykkääntyy reilusti.

Tänään julkaistussa videopäivityksessä Nintendon pelinkehityksen johdossa oleva Shinya Takahashi paljasti, ettei yhtiö ole tyytyväinen Metroid Prime 4:n kehityksen ottamasta suunnasta ja laatutasosta. Sen myötä kehitys on päätetty aloittaa täysin alusta.

Monia saatta kuitenkin lohduttaa, että uuden Metroid Prime 4:n kehityksestä vastaa sarjan aiemmat osat kehittänyt Retro Studios yhdessä tuottaja Kensube Takaben kanssa.

Tänään hyllytetystä versiosta vastasi täysin uusi tiimi, jota ei koskaan mainittu virallisesti nimeltä Nintendon toimesta. Erinäisten raporttien mukaan alkuperäisenä kehitystiiminä olisi toiminut Bandai Namco Singapore.

Metroid Prime 4 vahvistettiin Nintendo Switchille alkujaan E3 2017 -messuilla pelkän logon voimin. Takahashin tämänpäiväisen lykkäysilmoituksen voi katsoa kokonaisuudessaan ohesta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

ohhoh...mahtaa kestää vielä kotvanen, ennenkuin valmistuu. Yksi merkittävimmistä kiintopisteistä Switchin lähitulevaisuudesta siirtyi siis hamaan tulevaisuuteen

Käyttäjän Carpio kuva
Carpio

Olinkin alunperin skeptinen koko projektin suhteen, enkä uskonut, että alkuperäinen kehittäjä (kuka sitten onkaan?) olisi saanut aikaan yhtä korkeaa laatua, kuin Retro Studios. En kuitenkaan odottanut, että näin kävisi. Loppujen lopuksi lienee parempi, sillä laatu edellä hyvämaineiseen sarjaan pitääkin suhtautua. Parempi laadukas peli vuosien päästä, kuin keskinkertainen tekele kuukauden päästä. Joten parempi näin.

Kysymys kuuluukin, että mitä Retro Studios on tehnyt viimeiset viisi vuotta? Donkey Kong Tropical Freeze julkaistiin Wii U:lle alkuvuodesta 2014 ja Retro on aloittanut nyt virallisesti uuden projektin, joka on Metroid Prime 4. Joten eiköhän me kuulla pian siitä, mitä Retro on työstänyt viimeiset puoli vuosikymmentä. Oma veikkaukseni on Eternal Darkness 2.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari

Oivoi. Retro Studiosista plussaa, vaikkei muonavahvuudessa kaikkia Prime-veteraaneja enää olekaan. DKC:t osoittaneet, että taitavaa sakkia silti edelleen talossa.

Toivottavasti Bayonetta 3:n kohdalla ollaan aikataulussa...

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Kannattaisi kerralla tehdä kunnolla, ettei tarvitse moneen kertaan aloittaa huolimatonta työtä alusta :P

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Ihan hetkeen ei kyllä tarvitse odotella.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Josko tulisi vasta seuraavan sukupolven Nintendolle, joka voisi olla melkein yhtä tehokas kun PS4.

Mutta vakavasti, parempi näin jos pelistä on mahdollisuus tulla parempi.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

Se on positiivista että Retro on mukana, mutta voipi olla että tulee vasta Switchin seuraajalle. Tai aivan elinkaaren loppupäässä.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Tosiaan tuskin ihan heppoisin perustein tuollaista päätöstä tehty. Eiköhän ollut oikea päätös.

Käyttäjän Corso kuva
Corso

Huhhuh, todella yllättävä uutinen. Nyt ymmärtää sen, miksi edellisillä E3:lla ei näytetty edes pientä teaseria.

Kyllä ensimmäistä HD-Metroidia saadaan odotella julmetun pitkään.

Käyttäjän Ne-pa kuva
Ne-pa

Rohkeakin päätös. Pointsit kyllä Nintendolle taas siitä ettei väkisin tungeta sekundaa ulos ja loata pelisarjan mainetta kuten tässä on muutamassa tapauksessa nähty.

Nostoja