Michel Ancel kertoo uudesta Raymanista / Uutiset / pelaaja.fi

Michel Ancel kertoo uudesta Raymanista

31.05.2006 // Kirjoittanut: Riot
9

Ubisoft julkaisi E3-messuilla uuden Wii-projektin, Rayman Raving Rabbidsin, jonka takana on yhtiön Montpellierin studion tiimi. Raymanin on astuttava pitkästä aikaa kuvioihin kanien vallattua maailman. Tulossa on puheiden mukaan hulluin ja hauskin Rayman koskaan. Jututimme pelin tuottajaa ja Raymanin "isää" Michel Ancelia. Hänen edellinen projektinsa oli onnistunut King Kong ja nyt mies palaa takaisin juurilleen.

michel_ancel_lite.jpg

Ette ole tehneet Rayman-pelejä vuosiin. Miksi palaatte nyt sarjan pariin?

Viimeisin Rayman-pelini oli Rayman 2 Nintendo 64:lle. Vaikka olimme silloin 3d-grafiikan aloittelijoita, se oli fantastinen projekti. Beyond Good & Evilin ja Peter Jackson’s King Kongin jälkeen halusin palata yksinkertaisempien pelien tekemiseen. Halusin keskittyä pelattavuuden kehittämiseen ja humoristisen tarinan luomiseen.

Mille alustalle Raving Rabbids julkaistaan?

Pelin on ilmoitettu julkaistavan Wiille, mutta todennäköisesti se saa versionsa muillekin seuraavan ja nykyisen sukupolven konsoleille. Saamme asiasta lisätietoa pian.

Kertoisitteko pelin juonesta?

Halusin tarinan olevan mahdollisimman yksinkertainen. Kanit ovat valmistelleet vallankumousta jo vuosikymmeniä. Nyt on heidän vuoronsa hallita maailmaa. Tarina on hyvin kliseinen ja yksinkertainen, mutta samalla on mahdollista kehittää hahmoja ja pelitapahtumia syvällisemmiksi. Peli on komedia, kuten Mars hyökkää tai joku Monty Pythonin elokuva.

Mikä Raymanin tavoite on pelissä?

Rakkaus ja voima! Hänen on pelastettava koko maailma, hänen tyttöystävänsä, hänen pahimman vihollisensa tyttöystävä sekä hänen pahin vihollisensa. Alku on hyvin selkeä, mutta mitä pidemmälle peli etenee, sitä pahemmin se tulee riistäytymään käsistä. Fanit tulevat näkemään lempihahmonsa, mutta erilaisissa rooleissa. Kanit aikovat käyttää heitä…outoihin tarkoituksiin. En voi kerta tällä hetkellä enempää.

RAY_ALL_BunniesInvasion2_PressKitFTP_E3_Pack_2.jpg

Voitteko kertoa yksityiskohtia Wiin ohjaimen hyödyntämisestä pelissä?

E3-messuilla paljastettiin runsaasti innovatiivisia ideoitamme. En halua paljastaa kaikkea nyt, mutta voin kertoa, että Raymanin ohjaaminen tapahtuu liikettä tunnistavalla osalla ohjainta. Taisteluliikkeitä voi suorittaa joko kaukosäädinosalla tai liikettä tunnistavalla osalla. Esimerkiksi ohjainta heiluttelemalla Rayman tekee kung-fu–tyylisiä erikoisliikkeitä. Kontrollit tulevat olemaan helposti omaksuttavia. Rayman voi myös ratsastaa esimerkiksi haukan tai hain selässä ohjaten näitä. Kanien kanssa on kaiken huipuksi mahdollista tanssia! Lupaan antaa mielikuvitukseni lentää.

Kuinka kauan projekti on ollut käynnissä ja kuinka iso tiimi sitä työstää?

Vuonna 2005 tehdessämme King Kongia pieni ryhmä valmisteli tätä projektia. Pelin mentyä painoon Montpellierin 70 hengen ryhmä vaihtoi sen kehittämisestä Raymanin työstämiseen.

Peli näyttää kertovan hulluista kaneista. Joskus niitä on ruudulla yhtä aikaa jopa satoja. Onko tämä todella mahdollista Wiillä?

Kaneja on todellakin satoja ja ne ovat taisteluhaluisia, mutta samalla todella tyhmiä. Pelaajat saavat tehdä paljon töitä palauttaakseen rauhan maailmaan. Jos kaneja on liikaa ja taisteleminen käy vaikeaksi, Rayman voi hypnotisoida niitä diskomusiikilla. Saadakseen kanit hallintaansa pelaajan on valittava musiikki ja tanssittava oikein sen rytmissä. Näin myös kanit alkavat tanssia ja ne siirtyvät pelaajan hallinnan alaisiksi. Vihollisten hypnotisoiminen on tärkeä osa peliä. Voin kertoa pelimaailmasta sen verran, että pelaajat voivat tutkia alueita melko vapaasti vihollisia ja esineitä hyväksi käyttäen.

Tuleeko Wii-versio hyödyntämään progressive-scania tai laajakuvaa?

En voi vahvistaa asiaa vielä.

RAY_ALL_RaymanDiscoBunnies_PressKitFTP_E3_Pack_2.jpg

Minkälaiseen ruudunpäivitykseen pyritte?

Tavoitteemme on 30 ja 60 kuvan sekunnissa välillä. Yritämme parhaamme saadaksemme ruudunpäivityksen lähelle 60 kuvaa sekunnissa. Pelaaminen olisi tällöin huomattavasti hauskempaa, koska kyseessä on toimintapeli.

Tuleeko Rayman hyödyntämään Wiin verkkotukea?

Emme ole suunnitelleet sitä vielä.

Näemmekö pelissä moninpelimuotoja?

Peliä on mahdollista pelata vain yksin. Haluamme keskittyä yksinpelin kehittämiseen mahdollisimman paljon. Olisi silti mukavaa saada peliin esimerkiksi verkosta ladattavaa sisältöä.

Mitä mieltä olette Wiistä ja sen innovatiivisesta ohjaimesta?

Rauta on aivan erinomainen! Sille on todella helppo suunnitella ja kehittää pelejä. Ohjain on todellakin innovatiivinen ja se avaa pelaamiselle uuden ulottuvuuden. Meidän on mietittävä, miten pelaamisesta voisi nauttia aivan uudella tavalla tämän ohjaimen avulla.

Onko teillä sanottavaa faneille, jotka odottavat peliä Wiille?

Tämä tulee olemaan kaikkien aikojen hulluin Rayman-peli! Se tulee olemaan helposti lähestyttävä ja todella hauska. Pysäyttäkää ne kanit!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

( ) ( ) I WII! I
\ \/ / I__________I
( 0 0) /
) o ( /
( ) ( )
) ( (

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

WII!!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

onko noi muka peli kuvia? ei salettiin tuu olemaan noin paljon objekteja yhtä aikaa ruudulla pelattavissa kohdissa....

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

En ole oikeastaan koskaan tykännyt Rayman pelisarjasta, mutta pitää myöntää, että tämä näyttä ja kuulostaa erittäin hauskalta. Sympaattisen näköisiä nuo puput :D ja se jänikset ei osaa fudata -video on ehkä parhain koskaan, niin skitso ääni sillä pupulla siinä klipissä.

Michel Ancelian uusimmat pelit ovat ainakin olleet keskivertoa parempaa joten en usko, että uusi Rayman tulis kaatumaan teknillisiin ongelmii tai muihin perus probleemeihin. Toivon, että tulee hyvä peli niin voisi ostaa Wiin julkaisun yhteydessä (käsittääkseni julkaisupeli?)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hauskoja hahmoja, mutta itse peli ei vakuuta. Tarina kuulostaa melko tyhmältä ja pelattavuus on kaukana vanhasta kunnon tasoloikka raymannista.

Käyttäjän Ryynix kuva
Ryynix

Tää ainakin etukäteen vaikuttaa olevan ainakin itellä sellainen peli minkä takia voisi tuon Wiin hommatakkin jo julkaisussa.

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Varmaan aika hauska peli.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ostan varmasti. :D Luultavasti kylläkin PC-version

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

eikö peliä tule psp2:selle,jos ei niin voi ei!!!!