Microsoft aikoo laajentaa Xbox Play Anywheren myös seuraavalle sukupolvelle / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft aikoo laajentaa Xbox Play Anywheren myös seuraavalle sukupolvelle

20.11.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3
Microsoft, Xbox Play Anywhere, Project Scarlett, Xbox One, Xbox, Phil Spencer

Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencer on paljastanut yhtiön aikeista jatkaa ja laajentaa Xbox Play Anywhere -tukea myös seuraavan konsolisukupolven saapuessa.

Tämänhetkiset Xbox Play Anywhere -nimikkeet toimivat kertaostoksen jälkeen Xbox Onella ja Windows 10 -koneilla, minkä lisäksi niiden tallennukset ja saavutukset ovat yhteiset alustojen välillä. Ensi vuoden lopulla julkaistavan Project Scarlettin ilmestyessä kuvioihin alustavalikoima on tarkoitus laajentaa kolmeen.

Ensimmäinen kaikkia kolmea alustaa, Windows 10:tä, Xbox Onea ja Project Scarlettia, tukeva peli on Halo Infinite.

– Tavoitteemme meidän omien studioiden kehittämien pelien suhteen on se, että käyttäjien omistukset ovat konsolisukupolvien väliset ja saavutukset liikkuvat tallennusten mukana, Spencer kertoo.

Spencer mainitsee samalla, että yksi syy päätöksen taustalla on Xbox Onen ja Xbox 360:n välinen huono yhteensopivuus konsoleiden yhteisen alkutaipaleen alussa.

– Puhuimme, kuinka tärkeää digitaalisuus on tässä konsolisukupolvessa, mutta emme silti siirtäneet 360:llä tehtyjä digitaalisia ostoksia Xbox Onelle – – olen aina ollut sitä mieltä, että epäonnistuimme sen suhteen, Spencer sanoo.

Spencer ei kuitenkaan puhunut sen tarkemmin Xbox Play Anywhere -tuen konsolisukupolvet ylittävistä yksityiskohdista tai esimerkiksi siitä, tuodaanko kaikki nykyiset tuen piirissä olevat nimikkeet myös Project Scarlettille.

Lähde: Stevivor

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Looordi kuva
Looordi

Onkohan siinä sitten crossplaytä rankedissa? Toivottavasti siellä on vähän järkevämpää porukkaa töissä kuin GoWin tekijöillä, että eivät tuota mokaa. Boxin pelaajat eivät halua hiirimiehiä samoihin peleihin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

Puhuimme, kuinka tärkeää digitaalisuus on tässä konsolisukupolvessa, mutta emme silti siirtäneet 360:llä tehtyjä digitaalisia ostoksia Xbox Onelle

Mitäs tässä halutaan sanoa kun ainakin omat X360-pelit näkyy myös Onella ja pystyy sieltä asentelemaan. Ilmeisesti kyllä jollain tapaa rajatusti, eli ei siellä taida kaikki olla mutta on kuitenkin melko paljon ja Games with Goldilla joka kuukausi potentiaalisesti lisää.

Ei kai tuolla nyt mitään sellaistakaan tarkoiteta että jos ostaa vaikka X360-version GTA V:stä niin saisi myös One-version samalla hintaa? Todella kuluttajaystävällistähän tuollainen toki olisi mutta kun näitä remastereita on nimenomaan tavattu myydä eikä jaella ilmaiseksi. Ei edes pc:llä ole enää mikään automaatio että remaster/remake tulisi aiemman omistajalle ns. kaupan päälle.

Käyttäjän Joonas Pikkarainen kuva
Joonas Pikkarainen
Lainaus zappah

[quote]Puhuimme, kuinka tärkeää digitaalisuus on tässä konsolisukupolvessa, mutta emme silti siirtäneet 360:llä tehtyjä digitaalisia ostoksia Xbox Onelle[/quote]Mitäs tässä halutaan sanoa kun ainakin omat X360-pelit näkyy myös Onella ja pystyy sieltä asentelemaan.

Spencer tarkoitti siis puheissaan Xbox Onen ensimmäisiä vuosia. Markkinapuheissaan Mikkis painotti, kuinka tärkeää digitaalisuus on tällä sukupolvella, mutta eivät silti pystyneet antamaan sanoilleen vastinetta kunnolla esim. X360:n suhteen vasta kuin muutama vuosi Onen julkaisun jälkeen.

Koki siis yhtiön epäonnistuneen siinä, ettei taaksepäin yhteensopivuus ollut jo Xbox Onen julkaisussa samalla tasolla kuin se on nyt, ja tämä pyritään korjaamaan nyt Scarlettin kanssa -> jo ostetut pelit aiemmille Xboxeille toimisi suoraan Scarlettissa. (viimeisintä lausetta ei ole siis varmistettu millään taholla, mutta rivien välistä luettavissa, että tähän halutaan)

Nostoja