Microsoft ehdotti Nintendon ostamista Xboxia luodessaan – "kuvittele tunti, jonka aikana joku vain nauraisi sinulle" / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft ehdotti Nintendon ostamista Xboxia luodessaan – "kuvittele tunti, jonka aikana joku vain nauraisi sinulle"

6.01.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Microsoft, nintendo, Bloomberg, xbox, The Rock, Konami

Microsoft on tehnyt viimeiset vuodet runsaasti suuria ostoksiaan pelibisnestään tukeakseen, mutta ajatus peliyhtiöiden hankkimisesta kävi vilkkaana myös, kun Xboxia oltiin vasta laittamassa aluille. Uutistoimisto Bloomberg julkaisi tällä viikolla Microsoftin alkuperäisen konsolin syntyä läpikäyvän haastattelun, joka huomioi ohjelmistojätin pohtineen niin Electronic Artsin, Squaren, Midwayn kuin jopa kilpailijansa Nintendon hankkimista.

Steve [Ballmer, Microsoftin tuleva toimitusjohtaja] laittoi meidät tapaamaan Nintendon katsoaksemme, josko he olisivat kiinnostuneita ostetuksi tulemisesta. He vain repesivät nauruun. Siis kuvittele tunti, jonka aikana joku vain nauraisi sinulle. Niin se kokous suurinpiirtein meni, Microsoftilla kolmannen osapuolen suhteita hoitanut Kevin Bachus selitti.

Nintendon väkeä saatiin kyllä jopa vierailemaan Microsoftilla tammikuussa 2000. Microsoftin ideana oli ehdottaa, että se ottaisi vastuulleen Nintendon rautapuolen asiat ja Nintendo voisi tyystin keskittyä "Marioon ja sellaisiin asioihin". Yhtiössä kun nähtiin, että Nintendon vahvuus olivat pelit, kun taas laitteiden osalta se oli jäänyt PlayStationin jalkoihin.

Mitä tulee Square-hankintaan, tyrmäsi japanilaisifirma hankinnan liian pienenä nähdyn tarjouksen takia, eikä EA ollut sekään kiinnostunut. Midwayn tapauksessa Microsoft ei puolestaan itse nähnyt lopulta paljoa arvoa, sillä amerikkalaispelitalon myynti- ja markkinointiosastot olivat sille turhia ja Midway-pelien poistaminen PlayStationin valikoimista sai sekin näyttämään hankinnan lopulta ontolta.

Kokonaisuudessaan haastattelun voi lukaista lähdelinkistä. Esille haastattelu nostaa myös muun muassa ryyppyiltaan nojanneen Konami-diilin ja kuinka esimerkiksi Dwayne "The Rock" Johnson päätyi osaksi alustavaa Xboxin markkinointirummutusta.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Naurattaa vieläkin

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Komedialeffan kohtaus, jossa kaikki nauravat kyyneleet silmissä.