Microsoft hyväksyi Xbox 360:n kiintolevyn käytön / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft hyväksyi Xbox 360:n kiintolevyn käytön

15.08.2007 // Kirjoittanut: otto_pelaaja
43

Microsoft vahvisti viimein Gamefest 2007 -tapahtumassaan, että palvelinpohjaiset pelit, kuten massiiviset verkkopelit, saavat käyttää Xbox 360:n kiintolevyä. Virallinen vahvistus saatiin siis vasta nyt, vaikka Final Fantasy XI toimi ennakkotapauksena jo viime vuonna.

Käytännössä Microsoft pyytää jatkossa pelin kehittäjää vain kertomaan, miten paljon kiintolevytilaa peliä varten on varattava pelipaketin kannessa lueteltavia minivaatimuksia varten.

Potentiaalisena ongelmana ovat pelin myöhemmin julkaistavat päivitykset tai laajennukset, jotka lisäävät pelin kiintolevyltä tarvitsemaa tilaa. Microsoftin suunnittelijainsinööri Ian Lewisin mukaan kehittäjät voivat kuitenkin laajentaa pelejään loputtomiin Microsoftin estämättä: kehittäjä voi varata pelilleen vaikka miten monta gigatavua, mutta potentiaalinen asiakaskunta jää tällöin pienemmäksi.

Lisäksi päivityksistä huolimatta pelin tulee toimia myös alun perin ilmoitetussa koossa. Jos peli tarvitsee lisää tilaa, Microsoftin suunnitelmissa on sallia pelikokemuksen "heikentäminen". Lewisin esittämiä keinoja olivat tekstuurien ja hahmomallien resoluution alentaminen, tiettyjen pelialueiden rajaaminen käytöstä ja tietojen virtauttaminen palvelimelta, mikä on hitaampaa kuin kiintolevyltä.

Lähde: 1Up

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Coren asema vaan heikkenee kokoajan. En nää mitään järkeä sen ostoon. :S

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Tiedotus teille kaikille kolmelle coren ostaneelle: on tullut aika hankkia kiintolevy!

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

Ostiko joku tosiaan Coren?

Käyttäjän Wiineri kuva
Wiineri

Kyllä minulle Core kelpasi, kun julkaisussa ei ollut muita jäljellä mutta Core löytyi. Kyllä sitä kovo tuli heti ostettua, mutta kuitenkin olen kiitollinen Coresta, koska ei se tuntunut julkaisussakaan porukalle kelpaava.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Kyllä minulle Core kelpasi, kun julkaisussa ei ollut muita jäljellä mutta Core löytyi. Kyllä sitä kovo tuli heti ostettua, mutta kuitenkin olen kiitollinen Coresta, koska ei se tuntunut julkaisussakaan porukalle kelpaava."

Täsmälleen sama juttu. Julkaisupäivänä ei Gigantissa ollut kuin yksi Core-versio jäljellä kun töistä pääsin konetta ostamaan niin otin sen. Tietysti ostin kiintolevyn myös samalla erikseen.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kiva... Minulla on jo nyt kovo täynnä... Videoita joita ei raaski poistaa. Hö. Pitänee päivittää hela hoito Eliteen...ehkä. Halo 3 edition kiinnostaa myös . Mikä ihme on kun kovo on 20gigaa ja silti vapaana vain 12Gt? Taitaa Core versio olla poissa myynti listalta, sillä pitkään aikaan en sitä kaupoissa ole nähnyt.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Coren ostin, jotta sain tuon jouluksi 2005. Mukaan ostin tosin kovalevyn ja langattoman ohjaimen.
Toimii muuten edelleen ilman ongelmia. kopkop

Eli kyllä tuota coreakin ostetaan. Mutta siihen on jokaisella mahdollisuus ostaa kovalevy. Tarvitaanhan guitar heroonkin kitara. Ei tuo niin ihmeellinen asia ole.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Taitaa kohta kaikki suuremmat pelit vaatia kovalevyn, paitsi ehkä jotkut EAn jokavuotiset painokset ja lisenssroska.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Mietin että jos Crysiskin tehdään konsoleille,niin miten ihmeen paljon sekin vie tilaa tolta kovolta,koska ei sekään ihan mitään rännijuoksia ole.=)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Microsoft veloittaa 20 Gb kovalevystä sen 100 €..