Microsoft julkisti 150 dollarin "eliittiohjaimen" / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft julkisti 150 dollarin "eliittiohjaimen"

16.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Microsoft on paljastanut uuden ohjaimen Xbox Onelle ja Windowsille. Niin sanotuksi eliittiohjaimeksi kutsuttu kokonaisuus on tarkoitettu astetta vakavampaan pelikäyttöön, mikä näkyykin sen noin 150 dollarin suositushinnassa.

Xbox Onen eliittiohjaimen erikoisuus on sen muokattavuus. Ohjaimessa on mahdollista vaihdella esimerkiksi erilaisten tattien ja ristiohjainten välillä, minkä lisäksi monien ohjaimen osien herkkyyttä voi säädellä. Halutessaan ohjaimen taakse voi myös jopa iskeä levypainikkeet esimerkiksi ajopelejä varten.

Ainakin Amerikassa ohjain on tarkoitus julkaista lokakuussa.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Gimble kuva
Gimble

Pakkohankinta, vaikka hinta vähän hirvittääkin. Tämän kanssa Halo on varmasti erinomainen kokemus. :)

Käyttäjän Core kuva
Core

Vähän toki himottaia, mutta ehkä olen kuitenkin tarpeeksi kasuaali pärjätäkseni normilla. Tosin Smitessä noi taakse menevät vivut olis ihan jees

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Nyt vasta tajusin, että tuolla ohjaimella voi jokaisen näppäimen asettaa täysin mieleisekseen. Esim jos ei pidä LB / RB näppäimistä, niin ne voi asettaa toimimaan esim takanäppäimistä. Xbox One / Win 10 ohjelmalla voi asettaa toimimaan koko ohjaimen mieleisellään tavalla. Tämä teki tästä pakko-ostoksen. Nyt kun on vertaillut hintoja muihin custom malleihin, niin hintakin tuntuu paljon siedettävämmältä. Nuo lisätatit, liipasimet ja ristiohjaimet tulevat kuitenkin paketin mukana. Mitään ei tarvitse ostaa erikseen.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Jaa-a. Hankkiako vai ei? Kova päätös. Olin kyllä eilen aivan liekeissä kun esittelivät tämän. Jos pelaisin yhtä paljon verkkoräiskintöjä kuin vielä pari vuotta sitten, niin ostaisin tämän aivan varmasti. Tilanne on kuitenkin kääntynyt niin, etten ehdi nykyään pelata aivan niin paljoa, ja siispä keskitän pelituntini ensisijaisesti yksinpeleihin. Niihin en eliittiohjainta välttämättä tarvitse. No, katsotaan syksyllä, että miten pahasti Halo 5:n moninpeli koukuttaa (betan perusteella todella pahasti :)), ja mietitään sitten uudestaan...

Käyttäjän DittoDude kuva
DittoDude

Ei ole eliittiohjain kun vasen tatti on edelleen väärässä paikassa.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä DittoDude

Ei ole eliittiohjain kun vasen tatti on edelleen väärässä paikassa.

Mielipiteesi se väärässä on. Kyllähän tuo tulee hommattua, kun kilpailullisesti tulee kumminkin räiskintöjä pelattua, enkä halua rahojani pistää mihinkään scuffeihin.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Tämä Elite malli upottaa kyllä SCUF:n Xbox One ohjainten myynnin täysin nollaan. SCUF:n modaamat ohjaimet ovat kalliimpia, eikä niissä ole samalla tavalla kustomoitavuutta (näppäinasettelu, tattien vaihto lennossa, liipasimien lukitus ja vaihto jne). Mietin juuri toimiiko firma tulevaisuudessa vain Dualshock 4 ohjainten myynneillä? Luultavasti tiukat ajat edessä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä DittoDude

Ei ole eliittiohjain kun vasen tatti on edelleen väärässä paikassa.

Sinä se väärässä paikassa olet.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Kohtalaisen tyyris on ohjain, mutta tämä on vaan pakko saada. Nuo takanäppäimet ovat aivan jumalattoman hyvät kilpailuhenkisissä peleissä. Kävin vertailuna katsomassa vastaavia SCUF ohjainten hintoja ja niidenkin hinta pyörii siellä 150-210€ tuntumassa + postikulut. Toivottavasti tämä kestää usean vuoden käyttöä, koska näitä ei tee mieli ihan joka päivä ostella. Toivottavasti mukaan tulee myös hyvä määrä lisävarusteita ja varaosia yms. Lähinnä itseäni kiinnostaisi vaihdettavat korkeammat tatit, jotta saisi paremman herkkyyden tiettyihin peleihin. Myös liipasimien lukitus on kyllä hyvä ominaisuus. Tämä on mahdollisesti paras ohjain mitä on konsoleilla nähty, mutta 150$ veroton jenkki hinta tarkoittaa pakostikin n. 170€ hintalappua täällä pohjolassa (kiitos heikon Euron kurssin).

Edit. Microsoftin omilta sivuilta paljastui mitä ohjaimen paketti pitää sisällään ja minkälaisia toimintoja ohjain tarjoaa. Alle laitoin listauksen kaikesta olennaisesta, mitä sivuilla oli mainittu.

Paketti pitää sisällään:

Xbox Elite langaton ohjain
Suojalaukku ohjaimelle ja kaikille tarvikkeille
Neljä kappaletta irroitettavia ohjaimen takanäppäimiä
Kolme paria erilaisia / kokoisia metallisia tatteja. Pienet matalat (koverat), korkeammat (kuperat), todella korkeat (koverat)
Kaksi kappaletta erilaisia metallisia D-pädejä (ristiohjain ja "satelliittilautanen")
USB johto
AA -patterit
Käyttöohjeet

Ohjaimen kaikki näppäimet on täysin muokattavissa Xbox One ja Windows 10 ohjelman avulla. Eli ohjaimen näppäinten paikkaa voi vaihtaa mieleisekseen. Esim A,B,X,Y näppäimet voi laittaa uusille takanäppäimille, jonka myötä pelatessa ei tarvitse nostaa peukaloita tateilta. Ohjelmalla voi muokata näppäinten lisäksi haptista palautetta antavia liipaisinmoottoreita, kuten myös tärinämoottoreita. Ohjelma mahdollistaa myös liipasimien lukituksen, jonka myötä esim ampuminen helpottuu ja liipasimen liikerata pienenee. Ohjaimeen on mahdollisuus tallentaa kaksi eri profiilia, jotka voi vaihtaa lennossa. Kaikki muutokset tallentuu myös pilveen, jonne on mahdollista asettaa myös useampia muita eri profiileita.

Lisämainintana tässä ohjaimessa osat on tehty kestämään kovempaakin pitkäaikaista käyttöä. Normaalisti helposti kuluvat osat on korvattu metallisilla versioilla. Esim molemmat D-pädit, tattien runko ja sisäosa on tehty metallista + tattien ympärillä oleva kehys on tehty helposti luistavasta ja kestävästä materiaalista, jonka luvataan tarjoavan erittäin sulavaa toimintaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä DittoDude

Ei ole eliittiohjain kun vasen tatti on edelleen väärässä paikassa.

Samaa mieltä. Tuo on toki täysin mielipide kysymys. DualShock on oikea ohjain minulle, thank you very much. Nvidian Shield ohjaimessa on potentiaalia, mutta ryssivät d-padissa, mikä taas on PS-ohjaimissa aina ollut paras, jopa parempi, kun Nintendon.

Lainaus käyttäjältä gurgi

Lainaus käyttäjältä DittoDudeEi ole eliittiohjain kun vasen tatti on edelleen väärässä paikassa.
Mielipiteesi se väärässä on. Kyllähän tuo tulee hommattua, kun kilpailullisesti tulee kumminkin räiskintöjä pelattua, enkä halua rahojani pistää mihinkään scuffeihin.

Miten makuasia voi olla väärässä?

Nostoja