Microsoft muuttaa kohuttua ikärajasääntöään / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft muuttaa kohuttua ikärajasääntöään

27.10.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Microsoft on aikeissa höllätä Windows Store -latauskauppaikkaa koskevaa ikärajasääntöään. Teknologiablogi Gizmodon haastattelussa yhtiön edustaja Antoine Leblond on kertonut, että Microsoft pyrkii varmistamaan vielä tämän vuoden puolella, että Storessa nähdään myös vielä ainakin joitakin Euroopassa PEGI 18 -ikärajan saaneita tuotoksia.

Parhaillaan yhtiö pitää silmällä, ettei se ota Euroopan puolella myyntiin mitään yli PEGI 16 -ikärajaluokituksen tai sitä vastaavan rajan saanutta tuotetta. Kummallinen sääntö bongattiin maailmalla lokakuun alussa.

Suuri osa nykypäivän arvostetuista peleistä aina The Elder Scrolls V: Skyrimista Assassin's Creedeihin on kielletty ainakin pääosassa Eurooppaa alle 18-vuotiailta. Näin ollen nykyisellä säännöksellä ne eivät voisi vanhalla mantereella ilmestyä Windows Storeen myyntiin ja nauttia esimerkiksi sitä kautta tarjottavista eduista ja ominaisuuksista.

Säännöstä tekee absurdin se, ettei Yhdysvaltojen puolella ongelmaa kuitenkaan ole. Siellä Microsoft on vetänyt rajan niin sanottuun Mature-luokitukseen (17+), jonka valtaosa Euroopan K18-peleistä saa rapakon takana. Näin ollen yhdysvaltalaiset voivat nykyisilläkin ohjeilla nauttia esimerkiksi edellä mainituista peleistä myös kauppapaikan kautta.

Tarkoituksena Microsoftilla onkin tulevaisuudessa punnita Euroopassa tuotteiden sisältöä tarkemmin. Mikäli esimerkiksi peli on kielletty alle 18-vuotialta, tarkistaa se, vastaako peli sisällöltään enemmänkin yhdysvaltalaista Mature- vai Adults Only -luokitusta. Näistä jälkimmäinen luokitus on nykypäivänä varsin harvinainen peleissä ja annetaan yleensä lähinnä hyvinkin vahvasta seksuaalisesta sisällöstä.

Windows Store toimii osana Microsoftin eilen perjantaina julkaisemaa Windows 8 -käyttöliittymää. Tämä ei toki tarkoita, että vain Storesta ostetut pelit ja tuotteet toimisivat Windows 8:aa käyttävällä tietokoneella.

Lähde: Gizmodo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Seksi on paha, väkivalta ei niinkään. Tulee mieleen South Park jakso, kun Kenny heitti heittotähel Butterssii silmään.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Kovin työlään kuuloista, mutta jos MS tällä tavalla saa rajattua sisältöä "tarkemmin" niin eiköhän heidän kannanottonsa K-18 teemaan säily hyvin heidän katalogissaan.

Käyttäjän ripburger kuva
ripburger

Alunperin varmaan ollu tarkotus estää pornon tuominen kauppapaikalle, mutta ei olla sitten tajuttu että euroopassa väkivallastakin voi napsahtaa k18-leima.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

aivan sama kun tuola pelit ovat aika varmasti niin kaliita että ei tulisi muutenkaan ostettua

Käyttäjän Yerted kuva
Yerted

Kannattaa ostaa netistä keyt, venäläiset serialit (esim borderlands 2.) lähtee 15eurolla nyt. Vaihtaa vaan ip osoitteen hetkeksi venäjän puolelle, rekisteröi keyn ja homma toimii. Vaihtoehto warettamisen sijaan.