Microsoft muutti olohuoneen pelimaailmaksi – tässä on RoomAlive / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft muutti olohuoneen pelimaailmaksi – tässä on RoomAlive

6.10.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Microsoft on esitellyt uudenlaisen prototyypin viime vuonna ensimmäistä kertaa paljastetusta IllumiRoom-teknologiastaan. RoomAlive-nimeä kantava uusi prototyyppi on edelleen pelimaailman ja olohuoneen rajojen rikkomiseen pyrkivä tekele, mutta tällä kertaa aina vain monimutkaisempi sellainen.

RoomAlivella Microsoft ei pyri enää lukitsemaan pelaajia television ja sohvan varaan, vaan sen sijaan se haluaa sijoittaa heidät suoraan itse pelin sisään. Kinect-kameran ja useiden projektoreiden avulla RoomAlive muuntaa koko olohuoneen pelimaailmaksi, jonka kanssa on mahdollista vuorovaikuttaa ohjaimen lisäksi jo yksinomaan ihan vain omalla olemuksellaankin. 

Kuten aikoinaan IllumiRoomin kanssa, on RoomAlive Microsoftille vasta vain kokeilullinen projekti, jota ei välttämättä koskaan saa prototyyppiä kummempaa muotoa. Tästä huolimatta nykyiselläänkin projekti voi kuitenkin tarjota kehittäjilleen jo rutkasti tutkimusdataa, joka voi auttaa vielä tulevaisuuden peliteknologioiden kehityksessä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Jotenki vaikutti videolla vähän kököltä.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea

Nämäkin resurssit olisivat kanavoineet johonkin järkevään(Xbox done), eikä tämmösenn hömmppään, eli kiinnostaa kiviäkin..

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Virtuaalilasien kehittymisen takia näkisin tämän turhaksi.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Virtuaalilasien kehittymisen takia näkisin tämän turhaksi.

Äänikomennot ovat kovasti korvaamassa kosketusnäyttöä, Kinect taas valoilla korostettuja jätskitötteröitä. Tämä on kovasti korvaamassa fyysisiä virtuaalilaseja.

Siinä missä kaikki "nykyteknologiat" ovat melkeinpä kaikki vain yhden ihmisen käytettävissä kerrallaan, kehittää Microsoft selkeästi monen käyttäjän mahdollistavaa teknologiaa. Tässä esim. useampi ihminen näkee kerralla saman asian, kun taas virtuaalilasit pitäisi olla jokaisella "pelaajalla".

Nykyiselläänhän tuo prototyyppi on vielä lasten kengissä, mutta sehän onkin vasta yhden tiimin proto.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Virtuaalilasien kehittymisen takia näkisin tämän turhaksi.

vr on vain 1 ihmisen käytettävissä toisin kuin tämä

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

En näkis tätä ainakaan tällasenaan vielä vr vaihtoehtona. Ei mua kiinnosta ainakaan kattella sohvastani tai seinälipuistani jotain kuvaa. Se olis liian häiritsevää. Ehkä jos ois tyhjä huone.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Todellakin well wasted. Näilläkin resursseilla ois voitu lepytellä PELAAJIA. No mikäs siinä. Nautin.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä frozen

[quote='käyttäjältä kurrinen123']Virtuaalilasien kehittymisen takia näkisin tämän turhaksi.[/quote]
vr on vain 1 ihmisen käytettävissä toisin kuin tämä

So?
Vr on kummiskin sata kertaa parempi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

MS:llä on sen verran massia että mikäli näkisivät tarpeelliseksi "lepytellä pelaajia" niin varmasti voisivat helposti niin tehdä. Ilmeisesti ei kuitenkaan ole tarvetta yhtä Celleriä lepytellä, joka tuskin silti ottaisi vastaan muita kuin Sonyn logolla olevia lepyttelylahjoja.

Monia ei muutenkaan tunnu ymmärtävän että tämän projektin budjetti on melkoisen 101% varmasti erillään kaikesta muusta Xbox-hommiin liittyviin juttuihin. Mutta kun konsolisodat forever taas.

PS. En itsekään näe tässä protossa mitään tällä hetkellä itseä kiinnostavaa mutta kaikki uusi lähtee aina jostakin. Mikäli tällaista ei tehtäisi niin ehkä tulevaisuudessa ei olisi niitä mahdollisia holodeckejä sun muita oikeasti toimivia juttuja. Vaan kun ei tajuta ja heti pitäisi olla hyppy valmiiseen vehkeeseen.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Tämmöinen sopisi hyvin esim Tiedekeskus Heurekaan tai Linnanmäelle isolla mittapuulla toteutettuna. Voisi porukalla koko luokallinen touhuta kimpassa tai vastaavaa. Ainakin oman pään sisällä olisi vaikka kuinka paljon ideoita, jolla tätä tekniikkaa hyödynnettäisiin. Ei tämä ole varmaan tarkoitus ikinä tuoda perus kotikäyttäjälle, mutta muuta viihdekäyttöä löytyy kyllä vaikka kuinka paljon. Ei voi muuta kun pyöritellä päätä näille "Xbox done" viesteille. Eihän tämä projekti liity mitenkään Xboxiin, vaikka Kinectiä hyödynnetäänkin (Huom alkuperäistä Kinectiä... ei Kinect 2.0 ). Jonkun täytyy aina luoda jotain uutta. Itse näytän vain peukkua ylöspäin kaikelle uudelle tekniikalle ja luovuudelle. Suurin osa projekteista kaatuu, mutta ilman yritämistä poljettaisiin vieläkin paikallaan.

Eikä tätä ole mitään järkeä verrata mihinkään VR-laseihin, kun aivan täysin eri käyttöön tarkoitettu.