Microsoft nimeää Xbox Game Passin uusiksi (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft nimeää Xbox Game Passin uusiksi (päivitetty)

3.08.2020 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6
Microsoft, Game Pass, Xbox Game Pass

Päivitys 4. elokuuta: Microsoft on kommentoinut Video Games Chronicle -sivustolle, että logon muuttumisesta huolimatta Xbox Game Passin nimi pysyy samana vastaisuudessakin.

Alkuperäinen uutinen: Microsoft vaikuttaa jättävän Xbox Game Pass -palvelusta jatkossa Xbox-sanan pois ja kutsuvan palvelua jatkossa vain Game Passiksi.

Näin ainakin vaikuttaisi sekä Xbox Game Pass - että Xbox Game Pass for PC -Twitter-tilien perusteella, jotka julkaisivat uudistuneet logot seuraavien saatesanojen kera: ”Kokeillaan uutta ulkoasua”

Tuore nimenvaihdos on osa laajempaa Microsoftin palveluihin tehtyjä muutoksia, jotka ovat herättäneet erinäisiä spekulaatiota verkossa yhtiön seuraavan sukupolven suunnitelmistaan. Suurin näistä on ollut 12 kuukauden Xbox Live Gold -ajan poistaminen myynnistä, mikä on herättänyt yhdessä Halo Infiniten ilmaisen verkkopelin kanssa epäilyjä, että Microsoft saattaisi luopua Xbox Live Gold -jäsenyydestä ja siten maksullisesta verkkopelaamisesta kokonaan Xbox Series X:n myötä. Vaihtoehtoisesti Gold-jäsenyys liitetään osaksi Game Passia.

Yhtiö on panostanut myös entistä enemmän juuri Xbox Game Pass -palveluun, jonka vahistettiin laajenevan syyskuussa Project xCloud -palvelulla.

Lähde: Thurrott

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Ihan hyvä, ei ole kerta tai kaksi kun olen vinkannut joillekkin pc:llä pelaaville kavereille että tuolla olisi hyviä pelejä tarjolla lähes ilmaiseksi, ja vastaus ollut: "mutta enhän minä omista xboxia"

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Hyvä homma muuttaa nimi sellaiseksi, millä palvelu piireissä tunnetaan, sekä molemmille koneille saman nimen alle, kun kuitenkin samasta hommasta kyse. Onhan tuo Xbox Game Pass for PC aikamoinen nimihirviö, sekä harhaan johtava, ellei ole seurannut uutisia sen kummemmin.

Mitä ilmaiseen Liveen tulee, niin saapa nähdä. Eihän se nykyään pitäisi mahdotonta olla pelata netissä maksuttomasti, mutta pilvitallennusten jakaminen ilmaiseksi pelitallennuksille onkin sitten jo toinen juttu. Puhutaan kuitenkin aika isosta määrästä tallennustilaa kaikille pelaajille. Vastaavasti siinä taas ei ole mitään järkeä, että esimerkiksi pilvipalvelu eristettäisiin pois Live-palvelusta maksumuurin taakse. Sen pitää ehdottomasti olla joko kaikki, tai ei mitään ja eihän nykyään oikein ilman pilveä toimi tämmöiset palvelut. Game Passilla tms maksullisella saisi sitten ehkä isomman tallennustilan, sillä aika monella on kerinnyt pelikirjasto kasvamaan ja kerta boxissa on laajempi taaksepäin yhteensopivuus kuin koskaan ennen.

Käyttäjän Totuus kuva
Totuus

mitä välii nimestä... ei taida auttaa kun playstation pesee pöydän.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

MS:llä ollut kyllä kova into laittaa hommat kuntoon ja ihme jos ei Series X myy ainakin selvästi paremmin kuin One. Playstationilla ei ole "kuin" se ihmeitä tekevä SSD ja yksinoikeudet. Muussa MS on yhtä hyvä tai parempi.

Lainausmerkit siis sen vuoksi, että SSD:stä lupaillaan sen verran kovia että yhdessä kovimman yksinoikeusvalikoiman kanssa se on todella kova pari pistämään kampaan isommallekin joukolle kilpailijan ominaisuuksia.

Game Pass on kyllä MS:n yksi parhaista jutuista ja jos konsolilla toimivat multiplattarit taas järkiään edes hieman paremmin kuin kilpailijalla, niin on sekin varteenotettava combo. Näiden päälle jos tulee ilmainen nettipeli, niin konsoleiden välillä on jo kohta oikeasti vaikea valita, varsinkin jos MS:n yksinoikeuksista löytää itselleen mieluista pelattavaa. Itselle ne mieluisammat on edelleen pääosin Sonylla mutta kyllä MS:lläkin on esim. Forza Horizonit, Orit ja jokunen muu.

PS. Olisiko ollut mahdotonta saada se uusi logo itse uutiseen? Twitter ei näytä jostain syystä mitään, joten googlettelu vasta auttoi ja sieltäkin tarjosi ensin pitkästi vanhoja logoja.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Vielä kun saataisiin joku tolkku Xbox-pelikonsolien nimeämiseen...

Käyttäjän Pupukello kuva
Pupukello

Microsoft on tosiaan kuoppaamassa Xboxin kokonaan. Varmasti haluaisivat olla kehittämättä enää yhtään konsolia, mutta backlash olisi tässä kohtaa vielä liian suuri. Ehkä seuraavalla kerralla tai sitä seuraavalla, kun Xbox-pelaajia on enää muutama jäljellä.

Nostoja