Microsoft paljasti pilvipelipalvelu Project xCloudin – "tarkoituksena ei ole korvata konsoleita" / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft paljasti pilvipelipalvelu Project xCloudin – "tarkoituksena ei ole korvata konsoleita"

8.10.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Microsoft on ryhtynyt puhumaan laajemmin pyrkimyksistään tuoda markkinoille oman pelisuoratoistopalvelunsa. Tällä hetkellä hanke kantaa työnimeä Project xCloud ja se tukeutuu vahvasti yhtiöllä jo käytössä olevaan Azure-pilviteknologiaan.

Tavoitteena Microsoftilla olisi tarjota Project xCloudilla konsolitason pelikokemuksia käytännössä millä tahansa laitteella netin ylitse ja näin ollen tehdä pelaamisesta aina vain joustavampaa ja lähestyttävämpää. Esittelyvideolla esiteltiin kovasti varsinkin Xbox-pelien pelaamista mobiililaitteilla, minkä pitäisi onnistua niin konsoliohjaimen kuin kosketusnäytön varassa.

– Project xCloudilla on kyky tehdä suoratoistopelaamisesta mahdollista 4G-verkoissa ja se skaalautuu puskemaan dynaamisesti mahdollisuuksien rajoja 5G-verkoissa, kun ne lanseeraataan maailmanlaajuisesti, Microsoftin pilvipelaamispomo Kareem Choudhry hehkuttaa.

Yhtiön mukaan palvelu on Microsoftin sisällä jo toiminnassa ja sitä valmistellaan ensi vuodeksi valmiiksi julkisia testejä varten.

Päämääränä Microsoftilla ei ole kuitenkaan korvata Project xCloudilla konsoleita. Yhtiön mukaan konsolit ovat vastaisuudessakin sille tärkeä lippulaivakokemus. Aiemmin kesällä E3-messuilla Xbox-pomo Phil Spencer totesikin, kuinka pilviteknologian lisäksi Xbox-tiimi on työn touhussa uusien Xbox-konsolien arkkitehtuurien parissa.

Aiemmin viime viikolla myös Google vahvisti oman pelisuoratoistohankkeensa nimeltä Project Stream.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rap kuva
rap

Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä ja mielenkiintoiselta tulevaisuuden kehitykseltä. Olis kyllä hienoa pelata 6''puhelimelta vaikka esim. Forzaa. Mieleen vaan tulee, että kuinkahan paljon vaatii nettiyhteydeltä että hieman epäillyttää, toimiiko vaikka mökillä kaukana kaupungista... Veikkaan että Suomeen tää palvelu saadaan aikaisintaan joskus 2020-luvulla...

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus rap

Mieleen vaan tulee, että kuinkahan paljon vaatii nettiyhteydeltä että hieman epäillyttää, toimiiko vaikka mökillä kaukana kaupungista...

Paljon. Tulee jatkossakin mökillä ja myös kaupungissakin patas vaihtoehto olemaan paikallinen rauta joka pyörittää peliä.

Vaikka onnistuisikin saamaan gigabitin ylös alas mökille, niin se ei paljon auta jos Microsoftin (tai kenen lie missäkin tapauksessa) palvelu ei kykene tarjoilemaan sitä dataa juuri sinulle tai joku raksapena kaivaa kuidun poikki jossain. Pelit loppuu siihen.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Jos tässä on pelaamisen tulevaisuus, niin täysipäiväinen retropelaajuus odottaa. Kiinnostus 0

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Megaman

Jos tässä on pelaamisen tulevaisuus, niin täysipäiväinen retropelaajuus odottaa. Kiinnostus 0

No kuten todettu, niin ei tämä stremaus-palvelu ole perinteistä konsolia vielä korvaamassa. Katsotaan sitten 10-20 vuoden päästä mikä on tilanne, paljonhan riippuu siitä miten kuluttajat ottavat nämä palvelut vastaan ja mikä vaikutus niillä on itse konsolien myyntiin.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kyllä nämä erilaiset pilvipelipalvelut vaikuttavat mielestäni ihan mielenkiintoisilta. Jos esimerkiksi yksinpelien pelaaminen onnistuu edes lähes samalla kokemuksella kuin paikallisesti, niin miksipäs ei; kännykkä kiinni TV:seen/monitoriin, ohjaimet esille ja pelaamaan.