Microsoft on ryhtynyt kamppailemaan pelaamisen esteettömyyden puolesta uudella mukautuvaksi suunnitellulla peliohjaimella. Virallisesti Xbox Adaptive Controlleriksi kutsuttu ohjain on tehty sellaisia pelaajia varten, jotka eivät voi käyttää luontevasti Xboxin tavanomaisempaa ohjainkapulaa.

Xbox Adaptive Controller muodostuu ristiohjaimesta, perinteisistä valikkonäppäimistä sekä kahdesta Xbox Accessories -sovelluksella säädettävissä olevasta nappulasta. Lisäksi siihen on mahdollista liittää monenlaisia erilaisia kytkimiä, telineitä, painikkeita ja muita ohjaimia pelaajan tarpeista riippuen.

Hintaa ohjaimelle kertyy Amerikassa sata dollaria ja se on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella. Siihen kytkettävät ulkoiset osat myydään erikseen.

Microsoftin mukaan Xbox Adaptive Controller on ollut työn alla vuosia, mutta se edustaa vasta alkua yhtiön pyrkimyksille olla inklusiivinen. Ohjainta ovat auttaneet suunnittelemaan järjestöt The AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect ja Warfighter Engaged.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa