Microsoft paljasti uuden mukautuvan peliohjaimen Xboxille ja pc:lle / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft paljasti uuden mukautuvan peliohjaimen Xboxille ja pc:lle

17.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Microsoft on ryhtynyt kamppailemaan pelaamisen esteettömyyden puolesta uudella mukautuvaksi suunnitellulla peliohjaimella. Virallisesti Xbox Adaptive Controlleriksi kutsuttu ohjain on tehty sellaisia pelaajia varten, jotka eivät voi käyttää luontevasti Xboxin tavanomaisempaa ohjainkapulaa.

Xbox Adaptive Controller muodostuu ristiohjaimesta, perinteisistä valikkonäppäimistä sekä kahdesta Xbox Accessories -sovelluksella säädettävissä olevasta nappulasta. Lisäksi siihen on mahdollista liittää monenlaisia erilaisia kytkimiä, telineitä, painikkeita ja muita ohjaimia pelaajan tarpeista riippuen.

Hintaa ohjaimelle kertyy Amerikassa sata dollaria ja se on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella. Siihen kytkettävät ulkoiset osat myydään erikseen.

Microsoftin mukaan Xbox Adaptive Controller on ollut työn alla vuosia, mutta se edustaa vasta alkua yhtiön pyrkimyksille olla inklusiivinen. Ohjainta ovat auttaneet suunnittelemaan järjestöt The AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect ja Warfighter Engaged.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Hienoahan tuo on, sillä vaikka suurella enemmistöllä ei ole ongelmia ohjaimen suhteen, on se tuottanut tuolle vähemmistölle paljon päänvaivaa.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Hiiren jos sais ja sopivan palikan toiseen käteen. Tatilla tähtääminen on saatanasta, ei sitä youtuben perusteella hallitse edes ammattilaiset.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Näyttää aika Nintendomaiselta. :)

Hieno juttu, omastakin suvusta löytyy liikuntarajoitteisia joille saattaisi sopia.