Microsoft paljasti Xbox Game Pass -palvelun – pelaa yli sataa peliä yhdellä kuukausimaksulla / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft paljasti Xbox Game Pass -palvelun – pelaa yli sataa peliä yhdellä kuukausimaksulla

28.02.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Microsoft on paljastanut uuden Xbox Games Pass -nimisen palvelun Xbox Onelle.

Kyseessä on hieman konsolilla jo aiemmin nähdyn EA Access -palvelun kaltainen viritys, jonka kautta Microsoft lupaa tarjota noin kymmenen dollarin kuukausimaksua vastaan pelattavaksi yli sata erilaista Xbox One- ja Xbox 360 -peliä. Xbox Game Pass -pelejä ei myöskään pelata internetin yli suoratoiston voimalla, vaan ne ladataan suoraan käyttäjän konsolin kovalevylle.

Microsoftin mukaan Game Passiin ovat sen itsensä lisäksi ottamassa osaa ainakin 2K Games, 505 Games, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, Sega, SNK, THQ Nordic ja Warner Bros. Tarkoituksena Game Passin pelivalikoiman olisi päivittyä kuukausittain sekä uusilla pelilisäyksillä että muutamilla poistoillakin.

Palveluun kuuluvia pelejä ja lisäsisältö on mahdollista ostaa myös omakseen alennushintaan, mikäli Game Pass -jäsenyys vain löytyy hallusta.

Virallisen debyyttinsä Xbox Game Pass on tekemässä vielä kevään aikana 27 maassa. Osa Xbox Insider -ohjelmaan kuuluvista pelaajista pääsee palveluun käsiksi jo tänään.

Lähde: Xbox Wire, Xbox Suomi

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Ohoh, jälleen hyvä uutinen Microsoftilta. Tulee kyllä ostettua tämäkin. EA Access on kanssa mahtava palvelu!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Lisää maksullisia palveluita konsoleille, jei. Joillekin ehkä käypä vaihtoehto, mutta keräilijälle aivan turha. Vaikka tulikin Origi Accessia koitettua kun sai ilmaisen viikon ja tulee sitä kuukausi jatkettua kun on pakottava tarve päästä pelaamaan Mass Effect Andromedaa 16. päivä ens kuuta. En silti näiden pelaamisen "Netflixien" kautta pitäisi pelaamistani yllä, koska haluan omistaa pelini ja niinkuin aina ennenkin, niin eihän näihin uusia pelejä tule, ainakaan vielä toistaiseksi. Se antaisikin kummasti lisäarvoa näille, että voisi pelata uudet pelit tällaisen palvelun kautta edullisesti ja sitten ostaa omistukseen alelaarista. Mutta ei ne nyt niin tyhmiä ole.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Se näissäkin on ongelmana yleisesti että ei tule mitään uutuus pelejä tietenkään ja pelit saa omakseen jo naurettavalla hinnoilla.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä snaketus

Lisää maksullisia palveluita konsoleille, jei.

Eihän asia ole mitenkään lähtökohtaisesti negatiivinen, ellei maksullinen palvelu ole jotain oleellista ja/tai aiemmin ilmaista. Tämä on täysin uusi juttu, vai onko joskus tarjottu pelejä pelattavaksi täysin ilmaiseksi ja nyt palvelu muuttui maksulliseksi? Ei ole pakko maksaa.

Mitä taas vaikka konsolien nettipelaamisesta maksamiseen tulee: se on kritisoitava asia, sillä sitä sai aiemmin harrastaa ilmaiseksi ja saa yhä, mikäli pc:llä pelaa. Siitä on kuitenkin jo väännetty niin paljon, että ei liene tarpeen enää sitä miettiä sen enempää.

Itsekään en pidä "Netflixittämisestä" mutta ehkä pelit on monille enemmän kulutustavaraa eikä heille ole tarvetta omistaa niitä ja pelkkä kokemus riittää. Kyllä se minullekin toisaalta riittäisi mutta jotenkin olen vain siinä vanhassa niin kiinni että en taida koskaan ruveta kk-pelaamaan.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Konsoleilla ei enää niinkään makseta siitä nettipelaamisesta vaan enemmänkin niistä peleistä, joka oli alunperin Sonyn tapa lähestyä asiaa. Palvelu myöhemmin sidottiin myös nettipelaamiseen, mutta toipa se edes GwG:in xboxeille.

PC:llä sitten on Steamin hyperalet ja Humble Bundlet; Kukaan ei ole vielä lähtenyt EA:n lisäksi lähtenyt tuomaan kuukausimaksullista pelipalvelua PC:lle.

Hyvä veto Microsoftilta, vaikken todennäköisesti palvelua käyttäisikään, jos minulla nyt edes olisi boksi, jolla hyödyntää palvelua.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Tätä vois kokeillakin, kun kerran molempien konsoleiden pelejä löytyy. Esim. Kuvassa näkyvän Mad Maxin vois pelata tätä kautta.

Käyttäjän vilunki kuva
vilunki

Itselläni ei ole tarvetta hillota pelejä nurkissa niin kuulostaa hyvältä. 360:n kanssa harrastin vielä jonkun sortin keräilyä, mutta lopulta annoin pari kassillista pelejä ilmaiseksi pois kun niillä ei ollut sellaista arvoa että olisin jaksanut alkaa myymään eikä nurkissakaan ole loputtomasti tilaa.

Ainoa mikä on jäljellä, on Mass Effect kolmosen peltikotelo. Siitäkin mietin, että miksi.

Tämmöisen sopparin voi luultavasti myös laittaa aina katkolle kun ei tarvii. Eli sopisi itselle kuin nenä päähän.