Microsoft panostaa yksinoikeuspeleihin viiden uuden studion voimin / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft panostaa yksinoikeuspeleihin viiden uuden studion voimin

11.06.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
10

Microsoft on vakuuttanut olevansa yhä sitoutunut omien yksinoikeuspelien tekemiseen. Microsoftin Phil Spencer paljastikin E3-tilaisuudessaan, että Microsoftilla on nyt viisi uutta pelistudiota, joista osa on tuttuja ja yksi täysin uusi.

Ensimmäinen on täysin uusi pelistudio The Initiative, jonka johdossa toimii Tomb Raidereista tutun Crystal Dynamicsin entinen studiopomo Darrell Gallagher. Santa Monicassa majaansa pitävä studio kokoaa yhä tiimiään, mutta Gallagherin mukaan se tulee keskittymään tarinankerrontaan, maailmanluontiin ja -tutkintaan.

Hieman yllättäen Microsoft on hankkinut riveihinsä muun muassa Hellblade: Senua's Sacrificen ja DmC: Devil May Cry -rebootin luoneen Ninja Theoryn sekä Compulsion Gamesin. Jälkimmäisen käsialaa on elokuun 10. päivä tuleva We Happy Few.

Vähemmän yllättävät lisäykset Microsoftin studioarmeijaan ovat Undead Labs sekä Playground Games, jotka ovat tehneet entuudestaan tiivistä yhteistyötä Microsoftin kanssa State of Decay- ja Forza Horizon -sarjojen kanssa. Kuten aiemmin raportoitua, Playground Games työstää myös uutta avoimen maailman peliä, josta kerrotaan virallisesti myöhemmin yksityiskohtia.

Phil Spencer lupaili, että kaikille viidelle studiolle annetaan resurssit, budjetit ja vapaudet luoda haluamiaan visioita.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

"yksinoikeuspeleihin"

Käyttäjän CLD2 kuva
CLD2
Lainaus snaketus

"yksinoikeuspeleihin"

Jeeep tuumasin ihan samaa

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD
Lainaus snaketus

"yksinoikeuspeleihin"

Saatan olla tyhymä, mutta en nyt oikein ymmärrä. Eikö nämä periaatteessa ole Microsoftin yksinoikeuspelejä, kun tulevat vain Xboksille ja Windows 10:lle Microsoftin omille alustoille?

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

M$:n yksinoikeuspeleihin tai M$:n marketplace yksinoikeuksiin what ever you like it. Pointti on että niitä ei saa Sony, Nintendo, Mac tai Linux. Ja M$:lle tuntuu olevan ihan sama pelaatko niitä PC:llä (/Windowsilla) vai Xboxilla. Minkä ymmärrän varsin hyvin, kun ajattelee esim. Steamin voittokulkua. M$:n pointti ei ole vain yksinkertaisesti ole se että pelit tulevat konsolille tai PC:lle, vaan että ne tulevat heidän jakelualustalle joka on M$ marketplace.

Jos se kiristää omaa päätä tai luonnetta, tough luck.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Tuskinpa näiden Microsoftin studioiden pelejä nähdään Nintendon taikka Sonyn alustoilla, jotenka ne ovat Microsoftin yksinoikeuspelejä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No Snaketuksen kanssa tuosta ei kannata alkaa vääntää, hänen mielestään kun yksinoikeus tarkoittaa sitä että peli on saatavilla vain yhdellä alustalla riippumatta siitä onko alustojen valmistaja sama yritys.....

No anyway hyvä että MS on viimein päättänyt tehdä asialle jotain, mutta tuloksia näistä nähdään vasta vuosien päästä

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD
Lainaus Collector

Tuskinpa näiden Microsoftin studioiden pelejä nähdään Nintendon taikka Sonyn alustoilla, jotenka ne ovat Microsoftin yksinoikeuspelejä.

Näin minäkin ymmärrän asian, mutta silti pari tyyppiä jankkaavat tästä asiasta jatkuvasti. Jos peli julkaistaan muualla kuin Windowsin marketplacessa (Windows 10/Xbox), niin silloin en laskisi sitä yksinoikeudeksi.

Enkä nyt ymmärrä tätä vinkumista, eikö se ole vain upeeta, että saadaan pelit mahdollisimman monelle alustalle? :D

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer
Lainaus Collector

Tuskinpa näiden Microsoftin studioiden pelejä nähdään Nintendon taikka Sonyn alustoilla, jotenka ne ovat Microsoftin yksinoikeuspelejä.

Aivan, se on nimittäin sama asia kuin PS4 ja PS Vita. Ainoa vain että Xbox ja PC kombo on vain parempi. Microsoft yksinoikeus on on laajempi käsite kuin Sony yksinoikeus. Joten en näe siinä mitään negatiivista. Enkä ymmärrä muutenkaan tuota Microsoftin kauppapaikan haukkumista, itsellä ollut mitään ongelmia ja muutenkin Xboxille hommatut pelit saan myös PC versiona. Pelkkää plussaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En edes muista kuinka monesti tuota yksinoikeutta on pitänyt eräille sankareille tarkentaa. Tuntuu että kaikki muut tuon kyllä ymmärtävätkin. Eikä se kyllä mitenkään vaikea asia edes ole tajuntaan mennä.

Uutiseen: saapas nähdä. Kovasti lupailevat ja jos lupaukset pitävät paikkansa eikä heti lyödä putiikkeja kiinni jos ei tule miljoonamyyntejä niin mahdollisuuksiahan aina on olemassa.

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu
Lainaus zappah

En edes muista kuinka monesti tuota yksinoikeutta on pitänyt eräille sankareille tarkentaa.

Jep, Xbox-yksinoikeuksia ei enää ole. Koko konsolilla ei tee enää mitään.