Microsoft on vakuuttanut olevansa yhä sitoutunut omien yksinoikeuspelien tekemiseen. Microsoftin Phil Spencer paljastikin E3-tilaisuudessaan, että Microsoftilla on nyt viisi uutta pelistudiota, joista osa on tuttuja ja yksi täysin uusi.

Ensimmäinen on täysin uusi pelistudio The Initiative, jonka johdossa toimii Tomb Raidereista tutun Crystal Dynamicsin entinen studiopomo Darrell Gallagher. Santa Monicassa majaansa pitävä studio kokoaa yhä tiimiään, mutta Gallagherin mukaan se tulee keskittymään tarinankerrontaan, maailmanluontiin ja -tutkintaan.

Hieman yllättäen Microsoft on hankkinut riveihinsä muun muassa Hellblade: Senua’s Sacrificen ja DmC: Devil May Cry -rebootin luoneen Ninja Theoryn sekä Compulsion Gamesin. Jälkimmäisen käsialaa on elokuun 10. päivä tuleva We Happy Few.

Vähemmän yllättävät lisäykset Microsoftin studioarmeijaan ovat Undead Labs sekä Playground Games, jotka ovat tehneet entuudestaan tiivistä yhteistyötä Microsoftin kanssa State of Decay- ja Forza Horizon -sarjojen kanssa. Kuten aiemmin raportoitua, Playground Games työstää myös uutta avoimen maailman peliä, josta kerrotaan virallisesti myöhemmin yksityiskohtia.

Phil Spencer lupaili, että kaikille viidelle studiolle annetaan resurssit, budjetit ja vapaudet luoda haluamiaan visioita.

Lisää luettavaa