Microsoft pohti levyaseman poistoa Xbox Onesta vielä viime kesänä / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft pohti levyaseman poistoa Xbox Onesta vielä viime kesänä

3.01.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Vaikka Xbox One löysikin tiensä ensimmäisiin kauppoihin jo viime marraskuussa, kävi Microsoft vielä pitkin vuotta 2013 läpi erilaisia ideoita konsolin lopullisesta muodosta.  Microsoft Studios -pomo Phil Spencer onkin nyt paljastanut, että saatuaan viime kesäkuussa palautetta E3-messuilla tekemistään julkistuksista, pohti Microsoft vielä tuolloin mahdollisuutta poistaa levyaseman Xbox Onesta.

– Ilmassa oli paljon keskusteluja siitä, pitäisikö Xbox Onessa olla optinen levyasema vai voisimmeko me selvitä puhtaasti levyttömällä konsolilla. Kun kuitenkin ajattelet kaistanleveyksiä ja pelien kokoa, aiheuttaisi moinen ongelmia, Spencer paljasti pelilehti OXM:n haastattelussa.

Spencer itse kertoo kokevansa henkilökohtaisesti, että ratkaisu pitää levyt mukana oli oikea. Hän huomioi haastattelussa, että idea levyttömästä Xbox Onesta on lähinnä näyte siitä, miten kovasti Microsoft on ollut kiinnostunut rakentamaan juurikin digitaalisuuteen vahvasti nojaavaa ekosysteemiä konsolilleen.

Lähde Official Xbox Magazine

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Varmasti olisivat tyytyväisiä jos ei tarvitsisi käyttää Blu-ray asemaa, siitä kun taitaa mennä Sonylle muutamat jenit.

Hyvin on kyllä pärjännyt tietokoneellakin ilman levyasemaa jo hyvän aikaa, ja ehkäpä jo seuraava konsolisukupolvi pystyisi siihen? Tosin, niin kauan kun valmistajat tahtovat mediaan panostaa niin eiköhän sieltä aina joku asema löydy, elokuvat kun ovat tuskin ihan heti siirtymässä kokonaan digitaalisiksi.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itsellä ainakin levyaseman poistuessa olisi poistunut myös ennakkotilaukseni Onesta. Myös PC:llä käytän vain ja ainoastaan fyysistä mediaa, ainoa latauspeli on Originin kautta ilmaiseksi saatu Dead Space 3 jota en ole edes ladannut koska se veisi 2-3 vuorokautta ladata. Yhteyden hitaus ei ole ainoa syy fyysisen median suosimiseen, mieluummin omistan fyysisen median kuin oikeuden ladata klöntin dataa.

Fyysisen median katoaminen on väistämätöntä, mutta niin kauan se on valintani kuin se on mahdollista.

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri

Lieneekö tämä sen taustalla että ebaxilla on ollut levyasema-ongelmia. Niihinkin on jo joku keksinyt ratkaisun. =D http://kotaku.com/got-a-broken-xbox-one-punch-it-1472305325

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

PC:llä tosiaan minultakin levyasema käytännössä jäänyt happanemaan, mutta konsolilta kyllä nyt ja tulevaisuudessa vaadin vielä sitä täyttä viihdekokemusta, eli mahdollisuuden toistaa myös bluray-elokuvia. Jos tämä mahdollisuus poistuu, niin sitten todennäköisesti ostan halvemmalla bluray-soittimen/aseman ja alan taas pelata pelkästään PC:llä.

Käyttäjän Iso_Pomo kuva
Iso_Pomo

Hyvän ratkaisun tekivät, tämä uusi konsolisukupolvi on vain nostanut ladattavien pelien hintoja.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus käyttäjältä Demppa

Hyvin on kyllä pärjännyt tietokoneellakin ilman levyasemaa jo hyvän aikaa, ja ehkäpä jo seuraava konsolisukupolvi pystyisi siihen? Tosin, niin kauan kun valmistajat tahtovat mediaan panostaa niin eiköhän sieltä aina joku asema löydy, elokuvat kun ovat tuskin ihan heti siirtymässä kokonaan digitaalisiksi.

Epäilen vahvasti. Aseman puute vähentää optioita, pakotettu netti vähentää asiakkaita ja lopulta netin nopeus vaikuttaa halukkuuteen hankkia pelejä. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta siihen 100 megaiseen yhteyteen, joka tarkoittaa suoraan sitä, että suurin osa ihmisistä latailee 50G tiedostoja useamman päivän. Varsinkin kun konsolien nettipalvelut olisivat melkoisen rasituksen alla, enkä rehellisesti sanottuna luottaisi yhteenkään näistä firmoista siinä että saisivat pidettyä serverinsä pystyssä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Se olis ollu Xbox Done. Ja tottakai MS haluaa pelit digitaalisiksi, ei käytettyjä pelejä = jokaisesta ostetusta pelistä rahaa myös mikille. Itse lopetan pelien ostamisen sitten kun se menee täysin digitaaliseksi, ellei hinnat ala olemaan Steam tasolla. Ainut syy miksi ostan pelejä Steamista on se fakta, että saan kuudella kympillä yleensä vähintään neljä peliä.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Tämä sukupolvi jää melko varmasti viimeiseksi missä levyt ovat se tärkein pelien jakelukanava. En pidä sitäkään mahdottomana, että Slim-malleista revitään levyasemat veks. Kehitys kehittyy ja maailma muuttuu Eskoseni.

3DS:n (ja Vitan jos se seuraajaa enää saa) pelit voivat IMO siirtyä kokonaan digitaalisiksi. Kannettavalla laitteella on valtavan näppärää kun pelit löytyvät suoraan masiinasta. Vielä vuosi sitten olin kovasti levyjen perään, mutta mitä enemmän on ostanut tuotteita digitaalisina, niin sitä paremmin huomaa niiden hyvät (ja huonot) puolet.

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Ajatus on ymmärrettävä, mutta fyysiset versiot on silti kaikista kivoimpia. . . :(

Käyttäjän illosux kuva
illosux

Ymmärtäähän tuon että kehitys kehittyy, mutta missä vaiheessa ymmärretään että ollaan menty liian pitkälle. $$