Microsoft pudottaa Kinectin uusista Xbox One -myyntipaketeista / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft pudottaa Kinectin uusista Xbox One -myyntipaketeista

13.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
51

Microsoft on pienentämässä entisestään Kinectin roolia Xbox Onella. Yhtiö on julkistanut nyt kokonaan uuden Xbox One -myyntipaketin, jossa konsolin kylkiäisenä ei enää tulla näkemään liikkeentunnistuskameraa.

Uusi paketti nähdään ensimmäisillä markkina-alueilla kesäkuun 9. päivä ja sen suositushinta on Yhdysvalloissa 399 dollaria. Kinect-kadon myötä hintalapusta raapaistaan siis kokonaiset sata dollaria pois normaaleihin Xbox One -paketteihin nähden.

Mikäli Kinectia alkaa kaivata myöhemmin, voi sellaisen jatkossa toki ostaa aina erikseen. Kinectilla varustettujen Xbox One -pakettien ei myöskään pitäisi kadota kaupoista.

Tiedossa ei vielä ole, nähdäänkö uutta kameratonta pakettia Suomessa, kun Xbox One täällä syyskuussa virallisesti julkaistaan. Kinect-kameran kanssa konsolin suositushinta maassa on ollut 520 euroa.

Microsoft on kulkenut varsin kiemuraisen matkan Kinectin kanssa. Kun Xbox One alkujaan julkistettiin, oli Kinect välttämätön varuste, joka täytyi olla jopa kytkettynä Xbox Oneen, jotta konsolia olisi voinut käyttää. Tähän saatiin muutos kuitenkin käyttäjäpalautteen myötä viime kesänä.

Erityisesti Kinectia on käytetty Xbox Onella tähän asti äänikomentojen antamiseen, minkä ohella se on ollut kätevä väline esimerkiksi Skypen ja Twitchin käyttöön. Jatkossa on kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten Kinectin rooli tulee kehittymään konsolilla, kun Microsoft tietää, etteivät kaikki Xbox One -pelaajat enää välttämättä liikkeentunnistuskameraa omista.

Microsoftilla toki vielä vakuutellaan, että Kinect on edelleen tärkeä osa sen visiota.

Päivitys kello 19.35: Suomen Microsoftin edustaja Jarno Kallunki-Mättö on vahvistanut, että Kinect-vapaa Xbox One -paketti saadaan myös Suomeen.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Enpä ole yllättynyt tästä, olisi saanut olla vaihtoehtona heti alusta alkaen.

Käyttäjän Kingsta kuva
Kingsta

Vaikka tämä olikin odotettua, olen silti todella pettynyt kuinka Microsoft nämä asiat hoitaa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä Kingsta

Vaikka tämä olikin odotettua, olen silti todella pettynyt kuinka Microsoft nämä asiat hoitaa.

eiköhän aina joku loukkannu teki ne mitä tahansa

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Myös kaikista sovelluksista lähti maksuseinät pois eli esim. Netflixin tai YouTuben käyttämiseen Xboxilla ei enää vaadita kultajäsenyyttä. Mutta joo, todella hyvä juttu että tulee Kinectitön malli, nyt vielä pari kovaa pelijulkistusta E3:ssa ja eiköhän tuo lähde ostoon.

Käyttäjän Mr.Monttu kuva
Mr.Monttu

Huhuh...nyt joutuu jo miettimään, että kumman konsolin tulevaisuudessa hankkii.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea

Ja säätäminen mäsällä sen kuin vain jatkuu. Olen erittäin pettynyt. Tämähän on selvä paniikkiratkaisu, sillä ps4 karkaa ulottumattomiin....

Käyttäjän Tamminen kuva
Tamminen
Lainaus käyttäjältä chelsea

Ja säätäminen mäsällä sen kuin vain jatkuu. Olen erittäin pettynyt. Tämähän on selvä paniikkiratkaisu, sillä ps4 karkaa ulottumattomiin....

Vain fanitrolli kykenee ajattelemaan asian näin :D Todennäkösempää on, että Microsoft on ottanu Kinectin kustannuksia tällä alkuspurtilla kiinni ja katsonu ajan olevan sopiva sen karsimiseen paketista.

Käyttäjän JiiiHaad kuva
JiiiHaad

Vielä kuin saisi _rehellisen_ arvostelun uudesta kineticistä. Ensimmäinen versiohan ei toiminut ja hankala uskoa että tämäkään toimisi kuten pitää.

>Tiedossa ei vielä ole, nähdäänkö uutta kameratonta pakettia Suomessa, kun Xbox One täällä
>syyskuussa julkaistaan.
Ihan tällä sekunnilla Jarno Kallunki-Mättö (MS & XBOX Product marketing manager) kirjoitti twitterissä, että Kineticitöntä versiota myydään ihan kaikkialla.

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Joten lähinnä ainoa konsoli enää tästä uudesta sukupolvesta joka edes yrittää tarjota jotain "innovatiivisuutta" on Wii U. Aika tylsäähän tuo on että Xbone ja PS4 ovat enää vain grafiikkapäivityksiä edelliseen sukupolveen, mutta tottahan toki sekin että eihän PS1->PS2->PS3 tai Xbox->360 tarjonneet sen enempää raudan puolelta, enemmän vain keskitytään niihin palveluihin. Sonylla kun Vitan kanssa operointi tai Boksilla SmartGlass (ja nyt Kinect) ovat vapaaehtoisia asioita, niin eihän niihin kukaan pelintekijä tahdo panostaa.

Ollaanko jo nyt siis sellaisessa pisteessä että kukaan ei osaa enää muuttaa itse pelaamistapoja? Mielellään sitä näkisi jotain tuorettakin, jonka takia odottelenkin enimmäkseen Nintendon E3 julkistuksia.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Nyt jotain voitonriemuista musaa soimaan!