Microsoft rankaisee Xbox 360 -piraatteja / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft rankaisee Xbox 360 -piraatteja

18.05.2007 // Kirjoittanut: Janne Pyykkönen
108

Microsoft on iskenyt Xbox 360 -piraatteja vastaan nettipalvelunsa kautta. Xbox-nettifoorumeilla kuultiin torstaista alkaen katkeria ihmisiä, joiden konsoli ei ota enää lainkaan yhteyttä Xbox Liveen. Microsoftin toimenpide vaikuttaa hakkeroituihin konsoleihin, joiden firmware-ohjelmistoa on muunneltu. Kun kone yrittää ottaa yhteyttä Liveen, ruutuun ilmestyy englanniksi seuraava teksti: ”Tämä konsoli on porttikiellossa käyttäjäehtojen rikkomisen takia. Microsoft suojelee Xbox Live -palvelua ja sen käyttäjiä, eikä anna sen takia tarkempia tietoja kielloista. Käyttäjäehtojen rikkomisesta ei voi neuvotella.”

Asia vahvistui Microsoftin oman Gamerscoreblog-sivuston kautta. Yhtiö kertoo siellä, että se ei aio sallia hakkerointia ja huijausta verkkopalvelussaan. Asia tuli piraateille ikävänä yllätyksenä, sillä monia laittomia konemuutoksia pidettiin mahdottomina havaita. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Live-kielto ei kuitenkaan koske varsinaisia moninpelitilejä, vaan pelkkiä konsoleita. Niinpä onnettomat piraatit pääsevät takaisin verkkopeliin ostamalla uuden ja laillisen pelikoneen.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Karu meininki... Voi tulla tippa linssiin kun huomaa että kone on saanut bannia livestä :)

Olet mahdollisesti maksanut koneesta ja livestä, nyt sitten kumpikaan ei toimi.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ihan oikein!

Käyttäjän Kuuleri kuva
Kuuleri

Aivan oikein kyllä tekivät. Omaa palveluaan pitää suojella ja tämä on oikea keino siihen. Ja turha siitä on narista jos konsolilla ei enään pääse liveen, ei kukaan ole pakottanut firsmistä vaihtamaan :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Näin niitä asioita hoidetaan... :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Onneks en oo modannu X0:tani... Mutta se että MS vaikeuttaa modaamista, vähentää koneiden myyntiä, vaikkeivat sitä myönnäkään..
Joskut ostavat konsolin jos tietävät että sen saa modattua. Jos tietävät että modaus ei onnistu, myynti kärsii.
Ja kuitenkin, mieluummin varmaan asiakas joka modaa, mutta ostaa silti jotkut pelit aitona, kun ei asiakasta ollenkaan.. Tunnen meinaan parikin kaveria jotka eivät ole ostaneet X0:ta koska modaus on hankalaa ja Liveä ei välttämättä voi käyttää..

Itse ostin Wiin jo alussa koska tiesin että saisin sen modattua suht pian julkaisun jälkeen, ja kaverini osti myös juuri modatun Wiin.. Me molemmat silti ostamme parhaat pelit aitoina, kuten minä Twilight Princessin ja Wariowaren..

Tottakai valmistajien täytyy olla modausta vastaan, mutta totuus on että jos konsolin voi modata suht helposti ilman ongelmia, konsoli myy paremmin..

Käyttäjän Sikari-Sakari kuva
Sikari-Sakari

Nyt pitääkin olla tarkkana, jos aikoo ostaa X360:n käytettynä. Halvalla alkaa varmaan kuitenkin saamaan bannattuja koneita.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Lisäys: Minkä taki PS1 voitti Nintendo64:n about 100-0??
Sen takia että N64:n pelit olivat kaseteilla, kun taas pleikkarin cd:illä, jolloin PS:n modaus oli hyvin yksinkertaista, kun taas N64:lle piraattien tekeminen "hieman" hankalaa...

Käyttäjän Simon Elo kuva
Simon Elo

"Olet mahdollisesti maksanut koneesta ja livestä, nyt sitten kumpikaan ei toimi."

Olet myös rikkonut Xbox Liven käyttäjäehtoja, jotka olet liittyessäsi hyväksynyt. Ehtoja rikkoessa Microsoftilla on oikeus evätä palvelu käyttäjältä.

Tässä tehdään täysin ehtojen mukainen toimenpide. Rikkoneilla on mahdollisuus ostaa laillinen kone.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Jos tämä vähentää yhtään pelihuijauksia, niin silloin tämä on todella hieno juttu.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

"Olet mahdollisesti maksanut koneesta ja livestä, nyt sitten kumpikaan ei toimi."

Kyllä se kone toimii bannien jälkeenkin, mutta sillä ei vain mennä liveen.

Nostoja