Microsoftin kiinnostus niin sanottua free-to-play-mallia noudattavia pelejä kohtaan on viime aikoina ollut selkeässä kasvussa. Yhtiö varmisti kesän aikana sekä Ascend: New Godsin että Happy Warsin saapuvan pelattavaksi käytännössä ilmaiseksi, eivätkä ne näillä näkymin ole myöskään jäämässä ainoiksi tällaisiksi teoksiksi.

– Etsimme jatkuvasti tapoja venyttää konsolimme ja digitaalisen alustamme rajoja. Todellisen ilmaispelikokemusten tuominen Xbox 360:lle on luonnollinen osa tätä toimintaa, Microsoftin edustaja kertoi Official Xbox Magazinelle.

Microsoftin mielestä ilmaispelien tarjoaminen Xboxilla käy tällä hetkellä hyvin järkeen. Bisnesmalli on parhaillaankin ollut varsin menestyksekäs tietokoneiden puolella, minkä johdosta nyt sekä kuluttajat että peliyhtiöt ovat nyt todella kiinnostuneita myös konsolien tarjoamista mahdollisuuksista.

Toistaiseksi ohjelmistöjätin suunnitelmissa on, että tulevat ilmaispelit jäävät Xbox Liven kultajäsenten yksinoikeudeksi. Päätöstä perustellaan sillä, että valtaosa laitteelle parhaillaan suunnitelluista ilmaispeleistä keskittyy nettipelaamiseen, joka on Xboxilla jo muutenkin vain kultajäsenten käytettävissä.

Aiemmin konsoleilla ilmaispelimallia on hyödyntänyt muun muassa PlayStation 3:lla nähty DC Universe Online. Tuki ei ole jäämässä Pleikkarienkaan puolella vain tähän, sillä parhaillaan PlayStation 3:lle valmistellaan myös kunnianhimoista Dust 514 -räiskintää.

Myös Wii U:n on ainakin luvattu tukevan free-to-playta.

Lähde: Official Xbox Magazine

Lisää luettavaa