Microsoft tiesi konsolinsa rikkovan pelejä - Pistettiin silti markkinoille / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft tiesi konsolinsa rikkovan pelejä - Pistettiin silti markkinoille

18.12.2008 // Kirjoittanut: Johnny Marmelaad
194

Viime viikolla oikeudessa esiin tulleen asiakirjan mukaan Microsoft tiesi, että Xbox 360 saattaa vaurioittavaa pelilevykkeitä, mikäli konsolia kallistaa tai liikuttaa levyn ollessa sisällä. Sen mukaan yli 55 000 pelaajaa on valittanut rikkoutuneista levykkeistä. Microsoftia vastaan onkin nostettu lukuisia syytettä asiaa koskien.

Dokumentti sisältää lainauksen Microsoftin ohjelmistopäällikkö Hiroo Umenon lainauksen, jonka mukaan kehitystiimi tienneen asiasta ennen konsolin julkaisua. Tiimi myös tiesi, mistä levyjen naarmuuntuminen johtuu. Samaisen asiakirjan mukaan Microsoft päätti kuitenkin kieltäytyä kolmesta tarjolla olleesta ratkaisuista.

Vahvemman magneetin lisääminen olisi häirinnyt dvd-aseman avaus- ja sulkemismekanismia, levyn pyöritysnopeuden hidastaminen olisi pidentänyt latausaikoja ja pienten pehmentäjien lisääminen olisi maksanut Microsoftille 35-75 miljoonaa dollaria. Microsoft tyytyi huomauttamaan ohjekirjassa, että levy tulee poistaa konsolista ennen laitteen liikuttamista, jota asiakirjan mukaan itse yhtiön työntekijätkin pitivät riittämättömänä.

Tapauksen kantajan mukaan Nintendon ja Sonyn konsoleita voi lähes aina liikuttaa, vaikka laitteen sisällä olisikin levyke. Microsoft on vastannut haasteesta nousseeseen kohuun väitteellä, jonka mukaan ongelmia on esiintynyt vain yhdellä prosentilla Xbox 360:n käyttäjistä. Yhtiön edustajat ovat myös huomauttaneet, että minkä tahansa konsolin liiallinen liikuttaminen naarmuttaa sisällä olevaa levykettä.

Lähteet: SeattleTechReport, SeattleTechReport2, Edge-Online

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän ryukenden kuva
ryukenden

ihme sekoilua

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Go microsoft

Käyttäjän illosipuli kuva
illosipuli

No olipa taas hyvin hoidettu asiat. -.-
Jos ensi kerralla maksetaan ne lisäosat ennemmin kuin otetaan miljoona syytettä levyjen hajoilusta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

typo ! "onhelmia" :)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Sen takia xbox on niin halpa :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kuukauden räkänaurut. Owned big time!

Käyttäjän Nabbis kuva
Nabbis

Vitja että microsoft osaa

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itselläni meni melkein vuosi sitten boxi huoltoon koska levyasema naarmutti pelit kelvottomiksi. Kun kone tuli takaisin, oli siinä uusi lavyasema ja jotain varmasti tehtiin myös koneen sisuksille (ennen korjausta koko kone kuumeni noin tunnin pelaamisen jälkeen, korjauksen jälkeen pysyy melko viileänä) ja koneen äänekkyys oli paljon hiljaisempi. Montakohan kertaa Pelaajan boxit/boxi on hajonnut?

Viluzki

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ja Sony on muka paska firma...vanhat konstit (ts. konsolivalmistajat) on ainakin tällä hetkellä uusia parempia, joten Sonyyn ja Nintendoon kehottaisin kuluttajia rahansa sijoittamaan...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kiitos Xbox!