Microsoft: Unohtakaa teräväpiirtolevyt / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft: Unohtakaa teräväpiirtolevyt

4.04.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
101

Microsoftin tukema HD DVD hävisi formaattisodan Sonyn tukemalla Blu-raylle, mutta se ei Microsoftia pahemmin hetkauta. Xbox-pomo Neil Thompson sen sijaan uskoo verkosta haettavien videoiden olevan seuraava suuri askel.

"Emme panostaneet väärään hevoseen, vaikka tuimmekin HD DVD:tä. Olemme kokoajan ensisijaisesti keskittyneet tuomaan HD-materiaalia Liven kautta sähköisesti. Kuka enää tarvitsee datalevyjä?!"

Microsoft tarjoaa tällä hetkellä elokuvia ja televisiosarjoja Liven kautta Amerikassa ja muutamassa Euroopan maassa. Suomeen palvelu ei ole kuitenkaan vielä rantautunut.

Lähde: MCV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän hippiletti_ kuva
hippiletti_

niinhän se microsoft sanoo...

Käyttäjän XtremePanda kuva
XtremePanda

"Kuka enää tarvitsee datalevyjä?!"

Se ei ole se tarve, vaan se halu omistaa. Sinä päivänä, kun ei enää saa fyysisessä muodosssa leffoja/musiikkia/pelejä tai mitään muutakaan viihdettä, niin tämä poika ei vain osta enää mitään.

Nimimerkillä viime vuonna palanut yli 4 tonnia viihteeseen. Fyysiseen sellaiseen.

Käyttäjän Thilli kuva
Thilli

Ei näin! Kuten olen varmaan jo tuhat kertaa sanonut ja sanon sen taas: Haluan ostaa pelini, leffani ja levyni ihan fyysisessä muodossa.

Vuokraaminen on tosin eri asia. Video marketplace on juuri siitä hyvä, että voi vuokrata leffat. En missään nimessä ostaisi niitä datana. Vuokraaminen on myös paljon kannattavampaa bisnestä Microsoftille. Kätevää on sinänsä myös televisio sarjojen ostaminen, jos on jokin jakso jäänyt katsomatta. Pääasiassa kuitenkin ostan tv sarjatkin mielummin ihan kaupasta kuin esimerkiksi lataisin netistä maksua vastaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

miksi maksaa jos voi warettaaki hd tasosena?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Itse en tarvitse mitään fyysistä kopiota elokuvasta taikka pelistä. Riittää kunhan se minulla jossain muodossa on ja jos peli on kyseessä, minulla on oikeus sen uudelleen lataamiseen.

Harvaa omistamaani DVD-elokuvaakaan olen jaksanut katsoa toista kertaa, aika kultaa muistot paremmin kuin se että väkisin katson miten ajan hammas on imaissut niistäkin tehot pois.

Odotan kyllä että tämä palvelu lanseerataan myös suomessa, varmasti hommaan leffani sieltä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"miksi maksaa jos voi warettaaki hd tasosena?"
Kaupasta voit myös varastaa ruokaa, juomia, telkkareita, kaikkea sellaista, mistä monet maksavat rahaa.

"Ei näin! Kuten olen varmaan jo tuhat kertaa sanonut ja sanon sen taas: Haluan ostaa pelini, leffani ja levyni ihan fyysisessä muodossa."
Minä olen täysin eri mieltä. Mitä minä jollain kotelolla ja levyllä teen, jos musiikit, pelit ja elokuvat ovat jo valmiiksi koneessa. Vielä tietenkin tarvitaan 100 Megan yhteydet kaikille, mutta eiköhän tuo piakkoin ilmaannu (ainakin tänne Turkuun).

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kyllä levyn omistus on aina eri asia ku bitit kovolla...

sitä paitsi jos säilyttää kymmeniä HD elokuvia kovolla niin kyllä se tila sieltäkin aikanaan loppuu!

Käyttäjän Atezki kuva
Atezki

Helppohan se nyt on sanoa kun tuettiin häviävää formaattia.

Ladattava sisältö varmasti tulee puhkeamaan kukkaan jossain vaiheessa, mutta minä(ja näköjään moni muukin) haluaa sen pelinsä, elokuvansa ja musiikkinsa fyysisessä muodossa. On se aivan eri homma omistaa joku peli kansineen ja kaikki, kuin vain pelkästään datana kiintolevyllä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Katkeruutta ilmassa. Microsoftin pomoja taitaa ärsyttää kun heidän tukemansa formaatti hävisi kisan. Hienoutena tässä kisassa aiempiin kisoihin virrattuna on ettie formaatti voittajaa ole, koska blu-ray saattaa myös hävitä kisan netti latauksille. Teräväpiirto elokuvien lataamisessa netissä ei tosin ole paljoakaan järkeä, koska niiden varastointiin tarvitaan todella isoja kovalevyjä (2Tb) ja todella nopeita netti yhteyksiä (8-100mb).

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ei näin MS... kaivavat vain itselleen kuoppaa tällä.

Itsekin otan levyni ja elokuvani mielummin ihan fyysisessä myodossa.