Microsoft uskoo Tomb Raiderin pärjäävän Falloutia vastaan julkaisupäiväkisassa / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft uskoo Tomb Raiderin pärjäävän Falloutia vastaan julkaisupäiväkisassa

28.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
21
Microsoft uskoo Tomb Raiderin pärjäävän Falloutia vastaan julkaisupäiväkisassa

Rise of the Tomb Raiderin julkaisu osuu epämukavan lähelle odotettua Fallout 4:ää, mutta Microsoftia ei hikoiluta.

Peli julkaistaan Euroopassa kolme päivää Falloutin jälkeen, mutta Yhdysvalloissa teoksien julkaisupäivät osuvat samalle tiistaille 10. marraskuuta. Kinda Funny Games -videokanavalla vastikään vieraillut Xbox-markkinointipäällikkö Aaron Greenberg kertoi haastattelussa uskovansa uuden Tomb Raiderin potentiaaliin varteenotettavan vastuksenkin rinnalla. Greenbergin mukaan Microsoft panostaa pelien laadun takaamiseen ennen kaikkea, eikä suostu hoputtamaan studioitaan otollisemman julkaisuajankohdan lukkoon lyömiseksi.

– Tomb Raiderin kohdalla haastavinta on se, että viikkoa myöhemmin joudut Battlefrontia vastaan, viikkoa aiemmin Black Ops III:a, ja kahta viikkoa aiemmin vastassa on Halo 5, Greenberg kertaili loppuvuoden julkaisuaikatauluja.

Greenbergin mukaan peliä ei voi myöhästyttää liikaa pelaajien rajallisten budjettien vuoksi, joten Microsoft valitsi kalenterista mielestään pienimmän pahan. Microsoft ei vaikuta pitävän Falloutia Tomb Raiderin suoranaisena kilpailijana, ja yhtiö uskookin niiden kohdeyleisöjen eroavan toisistaan jonkin verran.

– Toivomme, että molempia ostetaan. Meidän on pakko vain pysytellä julkaisupäivässämme ja uskoa pelin pärjäävän. Se on fantastinen teos, Greenberg hehkutti.

Rise of the Tomb Raider ilmestyy Xbox Onelle 13. marraskuuta. Pc-pelaajat pääsevät omaan versioonsa käsiksi ensi vuoden alkupuolella, mutta PlayStation 4 -julkaisu siintää vasta vuoden päässä.

Lähde: Kinda Funny Gamescast, IGN, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

No sarjan maine, riippumatta sitten mitä mieltä siitä oikein on, tekee kyllä sen, että ihmiset tietävät mistä pelistä on kyse kun se kaupan hyllylle ilmaantuu. Ja mitä tulee mainittuihin muihin julkaisuihin, vaikka uusi Tomb Raider onkin mennyt enemmän toiminnan puolelle, on kyseessä silti enemmän seikkailuun pohjautuva peli, eikä räiskintä tahi roolipeli.

Jos joku noista oikeasti tulee haittaamaan myyntejä, itse veikkaisin Fallout 4:ää. Peli ei oikeastaan ole samalla genrealueella, mutta voisin kuvitella tämän uusimman tuovan jopa uusia kiinnostuneita pelaajia roolipelien pariin. Tämä, sekä seikkailun ja tarinavetoisuuden halu ovat seikkoja, jotka menevät monella päällekkäin Tomb Raiderin kaltaisen pelin kanssa.

Ja jos kummatkin ovat saman hintaiset ja toisessa on 200 tuntia pelattavaa ja toisessa 20 tuntia, niin henkilöille, joille kummatkin kelpaavat genrensä puolesta valinta saattaa olla valitettavan selvä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No kyllä minä Tomb Raiderin ostaisin ennemmin kuin Fallout 4:n. Tosin kun ei ole Onea, niin vaihtoehdoksi se ei jää. En kyllä siltikään osta Fallout 4:sta, vaan pelailen ensin muita pelejä alta ja sitten hankin joskus vähän halvemmalla. Luultavasti silti tulee aiemmin tuo Fallout 4 ostettua kuin TR (PS4:lle).

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No jos loppuvuoden kahta suurinta häviäjää myyntien osalta pitäisi veikata, niin todennäköisesti tulevat olemaan Tomb Raider, sekä etenkin Just Cause 3, joka ei todennäköisemmin yksinkertaisesti pysty kilpailemaan suurempia nimikkeitä vastaan, vaikka onkin saanut positiivisen vastaanoton ja julkaisukin on vasta joulukuun puolella. Juurikin Fallout 4, Battlefront, Halo 5 ja Black Ops 3, sekä myös jokavuotinen AssCreed tulevat mitä todennäköisemmin menestymään huomattavasti paremmin, joten kaikkiaan olisi ollut ehkä järkevämpää siirtää Laran uusin seikkailu ja etenkin Just Cause 3 ensi vuoden alkuun, vaikka eri genreä edustavatkin.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

No en usko. Peli tulee vain Xbonelle ja onhan Fallout 1000 kertaa hypetetympi peli. Tomb Raider on semmonen "joo on se varmaan ihan hyvä". Fallout taasen tullaan muistamaan hamaan tulevaisuuteen.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Itse olen samaa mieltä Greenbergin kanssa. Uskon, että molemmilla peleillä on sen verran erilaiset pelaajakunnat, että ne eivät mene toistensa päälle; Tomb Raiderin ostaja ei haikaile Falloutin perään ja päinvastoin. Itsekään en aio Fallout 4:ään koskea pitkällä tikullakaan ihan vain sen vuoksi, että se on Bethesdan oma tuotos. Fallout 3 oli mielestäni totaalisen tylsä räpellys kun taas New Vegas kolahti kuin luoti kuriirin naamaan. Se olikin Obisdianin käsialaa, jonka riveissä oli alkuperäisen Falloutin kehittäjiä. Siispä lompakkoni köyhtyy 13. marraskuuta Rise of the Tomb Raiderin verran. Nyt tietenkin saan kaikkien Fallout-fanien vihan niskaani, mutta so what, on parempaakin tekemistä kuin välittää moisesta.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Sitten kun julkaisevat tuon Tomb Raiderin PS4:selle vuoden päästä hinta on aivan varmasti uuden pelin hinta 60-70e jota en ainakaan itse ole todellakaan maksamassa vuoden vanhasta pelistä. hyvä huijaus myydä vuoden vanha peli uutena toiselle laitteelle ja kerätä samalla microsoftilta massia vuoden yksinoikeudesta.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Itse en ainakaan Bethesdan pelejä pelaa mielellään julkaisuviikolla. Sen verran hyvässä muistissa on kaikki bugit yms. Voisin veikata, että Lara Croftin seikkailut ovat vakaammalla pohjalla heti julkaisussa. Ihan vain tämän takia kääntyisin Tomb Raiderin puoleen. Eikä nämä suoranaisesti kisaa toisiaan vastaan. Voisin veikata, että kriitikoiden antamat arvosanat tulevat merkkaamaan todella paljon. Jos Tomb Raider ei saa erinomaisia arvosteluita, niin pahoin pelkään sen myyntilukujen sakkaavaan julkaisussa. Myös tieto PC-version julkaisusta saa varmaan monet siirtämään tämän pelin hankintaa ensi vuodelle.

Käyttäjän MarcusGuy14 kuva
MarcusGuy14

Itse ainakin taidon napata tomb raiderin ensin, koska sen verran hyvä oli tuo parin vuoden takainen peli. Sitä paitsi fallout 3:n ja sen lisäreiden jälkeen iski kauhea kyllästyminen kyseiseen sarjaan.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Fallout latautuu kun latautuu lähempänä julkaisupäivää. Tomb Raiderin on aika vaikea taistella monille eri alustoille tulevaa peliä vastaan. Eihän ensimmäinenkään julkaisijan mukaan myynyt "tarpeeksi".

Käyttäjän jmetsara kuva
jmetsara

Mielestäni Tomb Raiderin julkaisupäivä on epäonnistunut. Kyllä juuri Fallout on se loppuvuoden odotetuin peli, vaikka onkin tyyliltään erilainen kuin Tomb Raider. Ainakin itseäni kiinnostaa kovasti molemmat, mutta Fallout vie voiton.