Microsoft vahvistaa: Xbox Onen nettivaatimukset ja käytettyjen pelien rajoitukset romukoppaan! / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft vahvistaa: Xbox Onen nettivaatimukset ja käytettyjen pelien rajoitukset romukoppaan!

20.06.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
117

Xbox One ei olekaan hyödyntämässä niitä käyttöoikeuksen hallintaan liittyviä keinoja, joista Microsoft ilmoitti vasta vain pari viikkoa sitten. Yhtiö on vahvistanut, että se on kääntänyt kelkkansa hyvin vahvasti itse asiassa tyystin toiseen suuntaan.

Uusien tietojen mukaan Xbox One on pakko kytkeä sen elinaikana nettiin vain sen kerran, kun koneen käynnistää ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen niin levypohjaisia kuin ladattujakin pelejään on mahdollista pelata ilman nettiä vaikkapa ikuisesti, kunhan käytössä ei ole esimerkiksi nettipeliin nojaavaa tuotosta.

Ratkaisun myötä koneeseen ei näin ollen tarvitsekaan muodostaa nettiyhteyttä edes esimerkiksi 24 tunnin välein.

Käytettyjen pelien osalta Microsoft jatkaa Xbox 360:n viitoittamalla tiellä. Levypohjaisia pelejään voi niin myydä, lainata kuin vaikkapa antaa ja vuokrata eteenpäin vanhaan tuttuun tapaan.

Aluelukitus loistaa myös poissaolollaan.

Muutosten myötä pelejä ei voi kuitenkaan jakaa Xbox Onella netin välityksellä niin kuin Microsoft ilmoitti pari viikkoa sitten. Tämä tarkoittaa, että vaikka levynsä voikin antaa ilman rajoituksia eteenpäin, ei ladattuja pelejään voi esimerkiksi antaa tai muulla tapaa jakaa kaverilleen.

Levypohjaisen pelin pelaaminen vaatii myös, että levy on aina pelatessa koneen sisällä.

Tieto uudesta lähestymistavasta tuli ensialkuun julki Giant Bombin ja WhatHiFin raportoitua asiasta omien lähteidensä perusteella. Microsoft ehti vahvistaa asian vasta hieman myöhemmin Xbox Wire -sivuillaan, jotka ruuhkautuivat kovasti jo ennen tiedon ilmaantumista.

Xbox One julkaistaan Suomessa tulevan marraskuun aikana. Hintaa sille kertyy täällä arviolta noin 529 euroa.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Hyvä homma kertakaikkiaan! Nyt voidaan alkaa spekuloida että oliko tuo taktinen veto että saatiin mahdollisimman paljon huomiota uutta Xbox onea kohtaan vai oliko MS oikeasti menossa tuolle tielle mutta käänsi sitten kelkkansa negatiivisen palautteen vuoksi. Noh ainakin menivät nyt oikeaan suuntaan, voin nyt alkaa oikeasti harkita kummankin konsolin hommaamista :D

MS back in the game.

Käyttäjän Oselot kuva
Oselot

Helvetin hyvä uutinen, tämä kun oli se isoin pettymys minulle uudessa vehkeessä. X360 on nykyisessä genissä päävehkeenä toiminut ja mielellään jatkaisin Halon hakkuuta Onella. Hinta on vähän suolainen mutta sama odotella hieman vehkeen halpenemista.

Käyttäjän Gobo kuva
Gobo

USKOVITUNMATONTA
Todella hyvä uutinen!

Käyttäjän Dynamithix kuva
Dynamithix

Hyvä juttu, nyt jos vielä vahvistaisivat että Kinect ei ole pakollinen niin ostaisin varmasti.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Nyt alkoi uusi Boxi kiinnostamaan. Varmasti internetin paskamyrskyllä oli vaikutusta. Hyvä me! :D

Käyttäjän Walfin kuva
Walfin

Niinpä.. kaikilta löytyy kyllä kohta mielipide kuinka "tarkoitettua ja harkittua" tai "nöyrtymistä" uutinen on.

Pelaajat voittivat ja ei se mekkala asiasta ole ainakaan pahentanut tilannetta. Ehkäpä XOne lähtee keväällä ostoon.. Ensin PS4.

Käyttäjän OdeForCruelty kuva
OdeForCruelty

Mielettömän hieno uutinen. En ehkä sittenkään siirry Sonyn leiriin seuraavan sukupolven alkuun.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ilmeisesti MS ajatteli myös Sonyn siirtyvän samanlaiseen malliin ja tämän kautta otti tietoisen riskin julkaisemalla nuo rajoituksensa. Tiesivät varmaan ettei Sony välttämättä samaa tee, joten samalla saattoivat ajatella koko hommaa myös testinä, että miten ihmiset reagoivat. Uhkarohkeaa vai tyhmää?

Hallaahan tuo on silti jo tehnyt vaikka MS on nyt hyvin on uutisissa. Moni kuitenkin oli jo saattanut perustella (DRM:stä johtuen) itselleen konsolin vaihtoa esimerkiksi halvemmalla hinnalla ja tehokkaammalla koneella. Nyt nämä perusteet ovat mielessä, joten "paluu" saattaa olla vaikeampi. Näin ainakin itselläni. Hintaa vastaan on yhä paha kilpailla, erityisesti kun 100 euroa on iso raha silloin kun saa tehokkaampaa vehjettä halvemmalla.

Hyvä juttu silti yleisesti ottaen. Nyt pitää sitten seurailla kummalle alkaa tulla enemmän niitä itseä kiinnostavia (yksinoikeus)pelejä ja punnita ovatko 100 euron arvoisia mikäli ne pelit sattuvat MS:n laitteella olemaan. Toki boksilla on edelleen myös se ohjain puolellaan.

Käyttäjän Kalashnik kuva
Kalashnik

Kyllä se nyt taitaa kääntyä sitten siihe että paremman ohjaimen, Titanfallin, Forza 5 ja Rysen suuntaan mennään ja PS neljä tulee sitten joskus. itselle ei ollu tossa PS4 yksinoikeuksissa kuin ehkä KillZone kiinnostava joka taas on varmaan sitä samaa mitä aikasemmatkin..

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Todella hyvä päätös! Nyt Xbox Onen osto on todennäköistä.

Nostoja