Microsoft vahvisti Project Scorpion – ”tehokkain konsoli koskaan”

Microsoft on tosissaan kehittämässä uutta aimpaa selvästi tehokkaampaa Xbox One -mallia. Sen on määrä tukea niin virtuaalitodellisuus- kuin 4K-pelaamistakin ilman tarvetta suorituskyvyn uhrauksille.

13.6.2016 19:16

Microsoft on vahvistanut työstävänsä uutta aiempaa tehokkaampaa Xbox One -konsolia. Project Scorpioksi kutsuttu laite on tarkoitus nähdä ensi vuoden jouluna ja sen on lupailtu olevan saapuessaan ”kaikkein tehokkain pelikonsoli koskaan”.

Osana Microsoftin E3-lehdistötilaisuutta Xbox-pomo Phil Spencer hehkutti, kuinka Project Scorpio kykenee tarjoamaan todellisia 4K- ja virtuaalitodellisuuspelikokemuksia ilman tarvetta uhrata pelien suorituskykyä tai laatua. Kaiken tämän on tekemässä Spencerin mukaan mahdolliseksi laitteen ytimessä kuuden teraflopsin voimalla sykkivä grafiikkaprosessori.

Project Scorpio vahvistettiin vain noin tunti sen jälkeen, kun Microsoft toi julki myös uuden aiempaa pienemmän Xbox One S -konsolimallin, jonka pitäisi vastata tehoiltaan pääpiirteiltään nykyisiä Xbox One -malleja. Spencer onkin lupaillut, että kaikki tulevat Project Scorpio -pelit ja -lisälaitteet tulevat vielä toimimaan myös aiemmilla Xbox One -malleilla ja toisinpäin.

Aiemmin viime viikolla myös Sonyn vahvistettiin työstävän uutta aiempaa tehokkaampaa PlayStation 4:ää. Huhujen mukaan uusi PlayStation 4 saattaisi olla kuitenkin jo jäämässä Project Scorpion varjoon tehojen osalta, mikäli Sony ei ala tekemään muutoksia suunnitelmiinsa.

Lisää luettavaa