Microsoft valmistautuu rankaisemaan toistuvia Xbox One -häiriköitä / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft valmistautuu rankaisemaan toistuvia Xbox One -häiriköitä

26.03.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Microsoftin Xbox Onella hyödyntämä mainejärjestelmä on ottamassa harppauksen eteenpäin lähiviikkojen aikana. Aiemmin järjestelmä on pitänyt vain silmällä, millaista palautetta käyttäjät ovat saaneet muilta pelaajilta ja luokitellut nämä sitten joko hyvä- tai huonokäytöksisiksi henkilöiksi, mutta jatkossa heikolla käytöksellä pitäisi alkaa olla myös seurauksia.

Xbox Onen mainejärjestelmä käyttää pelaajista käytännössä kolmea käytösluokitusta (kts. kuva). Microsoftin mukaan valtaosa pelaajista kantaa hyvää luokitusta, mutta mikäli joillakin se onnistuu putoamaan keskitasolle, alkaa Microsoft lähettää käyttäjälle ilmoituksia, joissa tätä kehoitetaan katsomaan käytöksensä perään.

Mikäli huonon palautteen saaminen vielä tästäkin kuitenkin jatkuu ja pelaajan maine putoaa kolmannelle tasolle, on Microsoft valmis jopa eväämään kyseisiltä käyttäjiltä pääsyjä erilaisiin ominaisuuksiin. Poistoon voi lähteä esimerkiksi mahdollisuus tehdä omia Twitch-lähetyksiä pelaamisestaan. Nettipeleissä nettimatsien löytyminen saattaa samalla muodostua hankalammaksi, sillä pelit voivat hakea käyttäjälle juuri tälle sopivaksi katsottua seuraa.

Microsoft lupaa, että mainejärjestelmässä on pyritty huomioimaan mahdollisuudet, joissa pelaajat antavat toisilleen kiusamielessä huonoa palautetta. Näin ollen esimerkiksi muutaman viikon pelihistorian perusteella järjestelmä ei lähde rankaisemaan ketään.

Jossain vaiheessa hyvästä käytöksestä on myös määrä jaella jonkinlaisia palkintoja.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Paskin ajatus ikinä. Niin moni tyyppi joka ei kestä häviötä tulee laittamaan huonoa palautetta varsinkin nyt kun kaikki tietää, että siitä tulee ongelmia.

Käyttäjän Kukko kuva
Kukko

Niinpä. Varsinkin fps-pelaajat saavat varautua aikamoiseen paskamyrskyyn.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Kyllä peleissä PVP:ssä on tullut sontaa niskaan oikein olan takaa, mutta en näe tällaista paimentamistakaan hyvänä ideana. Pahimmassa tapauksessa moninpelit menevät kovin hiljaiseksi kun mitään ei uskalleta sanoa tai pelätään että reisille menneen session jälkeen tulee lausuttua voimallista runoutta. Vaikea kuvitella miten väärinkäyttöä voitaisiin valvoa muuten kuin tallentamalla kaiken keskustelun ja seuraamalla sitä aktiivisesti, tähän en oikein usko, eikä tämäkään mitenkään kivaa fiilistä toisi.

Käyttäjän ProZero kuva
ProZero

Hyvinhän tämä syteemi toimi jo 360 aikana :) ei vaikuttanut yhtään mihinkään :D

Käyttäjän Tamminen kuva
Tamminen

Ei! Toivoin jo kaikessa hiljaisuudessa, että ne on jättäny tämän pois. Ei tule toimimaan.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä partajeesus

Paskin ajatus ikinä. Niin moni tyyppi joka ei kestä häviötä tulee laittamaan huonoa palautetta varsinkin nyt kun kaikki tietää, että siitä tulee ongelmia.

Pakko siinä olla jokin keino, ettei syyttömät saa huonoa mainetta, kuten uutisessakin annettiin ymmärtää. Hyvä systeemi teoriassa, jos sillä saataisiin kaiken maailman kiljuvat kakarat ja koodi apinat pelaamaan vaan keskenään. Eikä normaalien pelaajien palkitseminenkaan huonolta kuulosta, vaikka se tuskin mikään ihmeellinen palkitsemisjärjestelmä tule olemaan.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

[quote='käyttäjältä gurgi']

Lainaus käyttäjältä partajeesus

se tuskin mikään ihmeellinen palkitsemisjärjestelmä tule olemaan.

Luulisin että joku achievementti nimeltään "good boy".