Microsoft: Xbox Series X:n ja Xbox Series S:n ennakkotilaukset rikkoivat ennätyksiä / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoft: Xbox Series X:n ja Xbox Series S:n ennakkotilaukset rikkoivat ennätyksiä

24.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
22
Xbox Series X, Xbox Series S, Microsoft, ennakkotilaus

Microsoft kertoo Xbox Series X:n ja Series S:n yltäneen ennätyksellisiin ennakkotilausmääriin.

Yhtiön tulevat konsolimallit saapuivat ennakkotilattavaksi toissa päivänä ja ennakkotilauserä myytiin tiettävästi loppuun maailmalla vain muutamissa tunneissa. Sonyn PS5-ennakkotilausten tapaan kysyntä oli käynyt koville myös verkkokaupoissa, sillä tietojen mukaan isojen kauppaketjujen verkkosivut olivat kärsineet ainakin hetkellisistä ongelmista konsoliryntäyksen vuoksi.

Xboxin Twitter-tilillä julkaistun viestin mukaan Xbox Series X:n ja Series S:n kysyntä oli ennätyksellistä, vaikka Microsoft ei toistaiseksi olekaan kertonut tarkempia ennakkotilausmääriä. Microsoftin mukaan konsolin voi saada omakseen vielä julkaisupäivänä, vaikka ennakkotilausta ei olisikaan vielä ehtinyt tehdä. Xbox Series X ja Series S julkaistaan markkinoille 10. marraskuuta.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitähän ne rikotut ennätykset sitten on? Tuskin Onen tilauksia ainakaan, joten verrataanko niitä sitten X360:n tilauksiin? En jotenkin usko että nekään ovat mitenkään isoja olleet.

Täten siis tällä uutisella lienee aika vähän informaatioarvoa kun määriä ei kerran tarkenneta. Onen "ennätykset" on varmasti ainakin helppo rikkoa.

Ei siis sillä etteikö MS:llä olisi nyt hommat todella hyvin hallussaan. Melko ihmeitä saa tapahtua että ostaisin PS5:n ennen Series X:ää. Listataanpas huvikseen mitä sen pitäisi about olla: Game Passia vastaava palvelu Sonylta, tehot konsoleissa niin että ei ole vertaillessakaan selviä huomattavia eroja laitteiden välillä, Sonylta toimiva ja hiljainen jäähdytysratkaisu. PS5:n ulkonäkö ei niin paljon vaikuttaisi yksikseen mutta kun nämä muutkin asiat "uupuu" tai ei ole tiedossa, niin epämiellyttävä design on vain yksi naula lisää PS5:n "arkkuun". Jäähdytyksen ja tehojen suhteen konsolit voivat päästä samoille linjoille mutta kilpailevaa Game Passia lienee turha odotella.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Olenko tullut jotenkin vanhaksi, kun en yhtään tajua tätä uusien konsolien ympärille muodostunutta hypeä?

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Luulen että asia oli positiivinen yllätys Microsoftille. Käsittääkseni MS ei lähtenyt edes tavoittelemaan konsoleiden myyntienttäyksiä tai Sonyn voittoa yksittäismyynnissä. Ajatus on ollut ajaa tota ekosysteemiä, missä voit pelata missä vain ja lähes millä laitteella tahansa. Siitä tulee pitkällä tähtäimmellä tuloja.

Mutta esim tuo Bethesda kauppa varmaan vauhditti myyntiä. Sitten, jos Microsoft hamuaa itään ja ostaa tai saa sieltä enemmän yhteistyökumppaneita, niin Xbox asema on jo kova verrattuna Sonyyn. Sanotaan, että SEGA liittyisi Microsoftin perheeseen, laittaisin heti uuden Series X tilaukseen. Vaikka pelit voisi pelatakin myös PC:llä. Konsolipelaamisessa on ehdottomasti hyvät puolensa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Myös Xbox one X sai boostia myyntiin kun ihmiset on vahingossa tilannut sitä kun piti tilata series X ;)

Käyttäjän Masayards kuva
Masayards

Hyvä mainoskikka .

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Phyi, vihollisleirin konsoli.
Tosipelaaja ostaa Elisalta pleikkari 5:n.
Elikkäs kauppa piste elisa piste fi.
Pimpelipom, kaupalliset tiedotteet päättyvät.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro
Lainaus Megaman

Olenko tullut jotenkin vanhaksi, kun en yhtään tajua tätä uusien konsolien ympärille muodostunutta hypeä?

Konsolipelaajat pääsevät kokemaan uuden raudan tehoerot aika harvoin. Viime kerrasta on jo noin 7v. Ymmärrän varsin hyvin että on helppo hypettyä kun pitkästä aikaa pääsee kokemaan pelejä reilusti tehokkaammalla konsolilla. Ei ne tehot toki huonosta pelistä hyvää tee, tai päinvastoin, mutta on se paljon kivempi että asiat rullaa sulavasti ja nopeasti. Joissain peleissä se saattaa vaikuttaa merkittävästikin.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Tuon x:n ymmärrän mutta miksi kukaan ostaisi tuota s mallia kun ainakin minun mielestä todella paska diili.
Täysveriset uudet konsolit on molemmat 499$, satasen halvemmalla saa ps5 josta vain levyasema otettu pois, tuo toisen satasen säästäminen eli s:n 299$ hinta viekin sitten jo levyaseman lisäksi puolet tallennustilasta, 2/3 näytönohjaimen teraflopseista ja prossukin kellotettu alemmas.
Tuo 299$ voi näyttää halvalta "uuden sukupolven" laitteeksi mutta melkoinen määrä siinä on kompromisseja tehty, ja hinta vain 100$ halvempi kuin levyasematon ps5.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Kuten Paladin777 sanoi, ms ei kilpaile määrillä vaan ekosysteemillä. MS on antanut sonylle suosiolle ne myynnit, mutta keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä MS pesee kirkkaasti sonyn, ms on kietonut kaikki oman ekosysteeminsä ympärille...(win,office,server,teams,xclud,gamepass etc...).

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Tunna

Phyi, vihollisleirin konsoli.
Tosipelaaja ostaa [url="https://elisa.fi/kauppa/"]Elisalta[/url] pleikkari 5:n.
Elikkäs kauppa piste elisa piste fi.
Pimpelipom, kaupalliset tiedotteet päättyvät.

Tosipelaaja ostaa pc:n eikä mitään lelua kuten PS XD...(mistä näitä sony fanyboyta oikein sikiää?)..oman konukan fanitus on jo menneen talven lumia.