Microsoftilta jääkylmä yllätys: uusi Fable-peli peruttiin ja kehittäjää uhkaa lakkautus / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftilta jääkylmä yllätys: uusi Fable-peli peruttiin ja kehittäjää uhkaa lakkautus

7.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Xbox Onelle ja Windows 10 -koneille työn alla olleen ilmaisverkkopeli Fable Legendsin kehitystyö on lopetettu. Microsoft ilmoitti asiasta yllättäen maanantaina kertoen samalla, että se suunnittelee sulkevansa myös Fable-sarjan kehityksestä vastanneen brittistudio Lionhead Studiosin.

Lionhead Studios olisi täyttämässä tänä vuonna peräti 20 vuotta. Fable-sarjan ohella studio toi maailmaan aikoinaan myös Black & White -jumalpelisarjan, jota oli mukana luomassa muun muassa kehittäjälegenda Peter Molyneux.

Fable Legends paljastettiin alunperin jo lähemmäs kolme vuotta sitten. Peli ehti edetä suljettuun beetatestivaiheeseen, joka päättyy virallisesti huhtikuun puolessa välissä.

Samalla Microsoft on kertonut, että sen omistama tanskalaisstudio Press Play on nyt myös sulkeutumassa. Studio tunnettiin muun muassa peleistä kuten Max: The Curse of Brotherhood ja Kalimba. Viime aikoina se kehitteli myös Project Knoxvilleksi kutsuttua peliä, jota se päätyi työstämään aikoinaan faneilla teetetyn äänestyksen kautta.

Microsoftin mukaan se ei ole tehnyt perusmis- ja sulkemispäätöksiään kevyesti ja etteivät ne heijasta yhtiön näkemystä Lionheadin ja Press Playn tiimien työuutteruudesta. Lähinnä päätökset johtuivat kylmistä bisnessyistä Microsoftin keskittäessä "investointejaan ja kehitystyötään peleihin ja sarjoihin, joista fanit ovat eniten innoissaan".

Microsoft muistuttaa, ettei se tapahtuman myötä ole tyystin etäyttämässä itseään eurooppalaisesta pelinkehitysmaailmasta. Vielä ennen kesää se on tuomassa kauppoihin esimerkiksi suomalaisen Quantum Breakin, minkä lisäksi brittistudio Rare työstää edelleen merirosvopeli Sea of Thievesia.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Eli siis vähemmän tarjontaa ja genrejä niin hyvä tulee. Yhdyn edelliseen, että ei näin ainakaan mitään konsoleita tai Windows kauppaa myydä. En nyt itse tätä peliä jää kaipaamaan, mutta joku jossain varmasti jää.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No höh...Onhan Fable Legends toki paljon myöhästellyt, mutta luulisi että MS olisi nyt ainakin antanut viedä pelin kehitystyön loppuun, sen verran "valmis" tekele kuitenkin vaikutti olevan kyseessä.

Ja mitäköhän tuolla "peleihin ja sarjoihin, joista fanit ovat eniten innoissaan" tarkoitetaan? Aina vain lisää Haloa, Forzaa ja Gearsia? Jos Xboxille ja Windows 10:lle halutaan houkutella pelaajia, niin ei se ainakaan näin onnistu.

Käyttäjän LIONHEAD kuva
LIONHEAD

Ei voi muutakuin ottaa hatun päästä ja kumartaa syvään. Kuitenkin sen verran iso asia oli aikoinaan ensimmäinen black and white ja fable. Ei tämä nimimerkkikään ole ilmasta temmattu...

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

Tästähän oli muutenkin tulossa joku MMO kopio free to play / mikromaksu helvetteineen joten menetys ei ollut suuri.
Ihan kunnon perus fable olisi kyllä kelvannut. Kaikki kolme on pelattu läpi ja kakkonen sekä kolmonen jopa kahdesti.
Toki minulta löytyy myös se live arcadessa julkaistu fable heroes ja se kinect kammotus joka oli tarinaltaan kyllä yllättävän hyvä ja selvensi jopa pääsarjaan liittyviä asioita, mutta se kinect...

Ei mikään ihme jos fanit ei enää olleet innoissaan odottamassa uutta fablea kun moni piti kolmostakin jo surkeana vaikka minusta se oli sarjan paras. Päätöksetkin vaikutti ihan näkyvästi maailmaan esim jos päätit rakentaa orpokodin tilalle ilotalon tai dumpata kaupungin jätevedet läheiselle suolle (vai oliko se jopa vaan ihan normaali metsä).

Sitten otetaan tuttu nimi ja ollaan siitä tekemässä ensin jotain kevyempää MMO peliä joka sitten myöhemmin muutetaan free to play / mikromaksu saasteeksi.

Käyttäjän ehm kuva
ehm

Legends ei nyt kyllä kiinnostanut ollenkaan. Toivottavasti sarja annetaan uudelle studiolle, ja tekisivät oikean Fablen...

Nostoja