Microsoftin Bethesda-kauppa sai siunauksen Yhdysvalloilta ja EU:lta – "ei aiheuta kilpailullisia ongelmia" / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin Bethesda-kauppa sai siunauksen Yhdysvalloilta ja EU:lta – "ei aiheuta kilpailullisia ongelmia"

8.03.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1
Microsoft, Bethesda, Zenimax, Zenimax Media, Euroopan komissio, EU, Euroopan Unioni,

Microsoftin aikomus ostaa pelitalo ZeniMax Media 7,5 miljardilla dollarilla on saanut tarvittavan hyväksynnän Yhdysvaltain ja Euroopan union kilpailuviranomaisilta. Niin Euroopan komissio kuin Yhdysvaltain arvopaperi‑ ja pörssikomissio ovat ilmoittaneet, ettei niillä ole mussuttamista yhtiöiden yhdistymisen suhteen.

– Komissio on tullut lopputulokseen, että ehdotettu hankinta ei aiheuta kilpailullisia ongelmia, kun otetaan huomioon yhdistetyn yrityksen rajallinen markkina-asema tuotantoketjun alkupäässä ja vahvojen loppupään kilpailijoiden läsnäolo videopelien jakelussa. Kauppaa tarkasteltiin osana tavanomaista yritysten sulautumista käsittelevää menettelyä, Euroopan komission suunnalta kerrotaan.

Sekä Euroopan komissio että Yhdysvaltain viranomaiset vahvisti kantansa viime viikon loppupuoliskolla. Se onkin nyt oleellinen edistysaskel kauppojen lopulliselle sulkeutumiselle, minkä on odotettu tapahtuvan vielä näin alkuvuoden aikana.

Lähde: Eurogamer, Euroopan komissio, SEC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Euroopan komissio ja Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio: "ei meillä ole mussuttamista".

Lainaus

Euroopan komissio kuin Yhdysvaltain arvopaperi‑ ja pörssikomissio ovat ilmoittaneet, ettei niillä ole mussuttamista yhtiöiden yhdistymisen suhteen.

:D