Microsoftin futuristiset HoloLens-lasit maksavat kehittäjille mansikoita / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin futuristiset HoloLens-lasit maksavat kehittäjille mansikoita

7.10.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
9
Microsoftin futuristiset HoloLens-lasit maksavat kehittäjille mansikoita

Microsoftin HoloLens-hologrammilaseista näyttää tulevan tyyristä hupia kehittäjille.

New York Cityssä eilen järjestämässään tilaisuudessa Microsoft ilmoitti HoloLens-lasiensa kehittäjäversion ilmestyvän ensi vuoden alkupuolella. Haku mukaan kehittäjäohjelmaan on jo alkanut, mutta piskuisimmat yhden miehen kellaristudiot voinevat sanoa hyvästi unelmilleen jo heti kättelyssä, sillä hintaa ilolle kertyy vaatimattomat 3000 dollaria eli reilut 2660 euroa paketilta. 

Vertailukohteina voi tutkailla esimerkiksi virtuaalitodellisuuspioneeri Oculus Riftin kehittäjäpaketteja, jotka kustansivat halukkaille noin 350 dollaria kappale. Valven ja HTC:n yhteistyöprojekti Viveä puolestaan jaettiin kesällä ilmaiseksi hakuprosessin läpäisseille kehittäjille. HoloLensin tuskastuttavan kehittäjähinnan pohjalta ei kuitenkaan kannata tehdä johtopäätöksiä sen lopullisesta kuluttajahintahaarukasta.

Lavalla Microsoft esitteli myös tuoreinta HoloLens-tuotostaan, joka usuttaa joukon huoneen seinistä läpi rynniviä robotteja pelaajan kimppuun. Project XRay -kokemuksen toimivuus perustuu niin kutsuttuihin "puettaviin" hologrammeihin, jotka seuraavat pelaajan liikkeitä ja reagoivat niihin odotetusti: lavalle kavunnut demopelaaja räiskii robotteja nyrkkiinsä kiinnitetyllä aseella ja puolustautuu niiden hyökkäyksiltä hologrammikilvellään.

Kuvaa Project XRaysta toiminnassa voi katsastaa alta.

Lähde: GameSpot, Gizmodo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joo. Nämä kaikki lasihommat alkaa olemaan yhä enemmän tasoa "olisi hauska kokeilla mutta ei näihin rahaa innosta laittaa".

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus käyttäjältä zappah

Joo. Nämä kaikki lasihommat alkaa olemaan yhä enemmän tasoa "olisi hauska kokeilla mutta ei näihin rahaa innosta laittaa".

Jos on pelejä joissa laseista on oikeasti iloa niin kyllähän noi houkuttelevat. Elite dangerous, euro truck 2 sun muut simulaatiot nyt ainakin toimivat hyvin noiden kanssa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Höpöhöpöjuttuja nämä tämmöset.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

3000 dollaria? Eihän se ole mitään millekään normaalille yritykselle. Monet lisenssisoftat maksavat moninkertaisesti.

Kuluttajahinnoissa voitaisiin puhua todella suuresta summasta, mutta ei tämä ole kehittäjälle paljon mitään. Ennen vanhaan tuolla olisi saanut ehkä pari Adobe Premier lisenssiä.

Tietysti hintaeroa eri tuotteisiin löytyy, mutta nyt verrataankin virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden (Augmented reality, suomennos ontuva..) välissä olevaan tekniikkaan. Virtuaalitodellisuus on huomattavasti yksinkertaisempi ja sitä kautta halvempi toteuttaa.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä snaketus

Höpöhöpöjuttuja nämä tämmöset.

Tulevaisuus on höpöhöpöä? Ok...

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Kukakohan nostais syytteen mikkistä vastaan harhaan johtavasta markkinoinnista? Noiden lasien tosellisuus on ihan muuta kun videot näyttää. Esimerkkinä: jos neliömetrin olkkarin pöydällä on Minecraft rakennelma niin ei noilla laseilla nää kerrallaan kun pikku pikku pläntin, riippuen kuinka kaukaa katselee, mutta jos meinaa muokata niin pitää olla tosi lähellä eikä silloin pikku ruudulta nää kyllä yhtään mitään.

Käyttäjän Joulupukki kuva
Joulupukki

Ihan normi hintainen tuo on muihin kehittäjille tarkoitettuihin tuotteisiin ja ohjelmiin verrattuna.

Kuluttaja versio ei luonnollisestikkaan voisi noin kallis olla, mutta kun tekniikka kehittyy ja massatuotanto alkais, niin siinä romahtaisi hinnat nopeasti.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Esim konsoleiden kehittäjäversiot ovat yleensä kymmenientuhanisen dollarien hintasia, joten ei tämä tosiaan mikään paha hinta ole. Todennäköisesti tässä keskitytään teollisuuden tarpeisiin näin alkuun muutenkin, kuluttajatuotetta tuskin on tulossa vielä viiteen vuoteen.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

[quote='käyttäjältä snaketus']Höpöhöpöjuttuja nämä tämmöset.[/quote]

Tulevaisuus on höpöhöpöä? Ok...

Mitä suuremmalla todennäköisyydellä tästä ei tule koskaan mitään suurta, ainakaan tavalliselle kuluttajalle. On varsinainen ihme jos edes VR lyö nyt läpi.

Nostoja