Microsoftin Hololens-hologrammilasit ovat käytännössä julkaisuvalmiit, mutta yhtiö odottelee sopivaa saumaa rauhassa.

Vancouverissa vastikään järjestetyssä TED-konferenssissa vieraillut Hololens-visionääri Alex Kipman paljasti, miksei Microsoft rynni markkinoille samaan aikaan potentiaalisten kilpailijoiden kanssa. Miehen mukaan yhtiö oppi paljon alun perin miljoonia kappaleita myyneen Kinect-kameransa täydellisestä floppikohtalosta, eikä Hololensille toivota samanlaista loppua.

– Se ei ollut miellyttävä kokemus. Se ei vain ollut valmis myymään kymmentä miljoonaa kahdessa kuukaudessa, ja juuri niin pääsi käymään, Kipman pohti lavalla.

Kipmanin mukaan Kinectin suurin Akilleen kantapää oli sisällön puute, ja mies toivoo Microsoftin välttävän saman ongelman Hololensin kohdalla. 

– Jos kuluttajille annettaisiin lasit tänään, niillä olisi noin 12 käyttötarkoitusta. ”Kiva, ostin kolmen tonnin lasit, voin tehdä niillä tusinan asioita, ja nyt ne keräävät pölyä”, he sanoisivat.

Kipman ei osannut asiasta kysyttäessä arvioida, kauanko Hololens joutuu odottelemaan suurta debyyttiään. Myös lasien todellinen myyntihinta on vielä hämärän peitossa.

– Minulla ei ole kiire mihinkään, Kipman tiivisti.

Lähde: Destructoid, re/code

Lisää luettavaa