Microsoftin huhuillaan työstävän uusia 4K-verkkokameroita – Xbox Onelle kehitteillä oma malli / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin huhuillaan työstävän uusia 4K-verkkokameroita – Xbox Onelle kehitteillä oma malli

31.12.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
6

Microsoftilla on tuoreiden huhujen perusteella työstössä uusi 4K-verkkokameroiden tuoteperhe, josta ainakin yksi malli tukisi myös Xbox One -konsolia.

Lähteiden mukaan kamerat tukisivat Windows Hello -toimintoa, joten Xbox Onen käyttäjien kohdalla se tarkoittaisi sitä, että omaan konsoliinsa voisi kirjautua kasvontunnistuksen avulla lakkautetun Kinectin tapaan.

Microsoftin oma kameratuki toisi konsoliin samalla takaisin studion omasta takaa monia Kinectin myötä kadonneita ominaisuuksia, kuten Skype-videopuhelut. Nykyisellään Xbox One tukee tosin muiden valmistajien USB-pohjaisia verkkokameroita, joten muun muassa Skypen videopuhelut sekä striimaus ovat olleet jo entuudestaan mahdollisia. Nämä eivät kuitenkaan tue yllämainittua kasvontunnistukseen perustuvaa kirjautumista.

Mahdollisista 4K-kameroista ei kuitenkaan tiedetä vielä sen tarkemmin, joskin niiden julkaisun on määrä tapahtua vuoden 2019 aikana.

Lähde: Thurrott

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vähän ratkeisin pakollisen Kinectin paluusta!

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Ehkä kolmas kerta toden sanoo ja mikkis lopettaa viimein noilla kinecteillä leikkimisen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eihän noissa ole muuta ongelmaa ollut kuin se, että niitä on yritetty laittaa pakollisiksi varusteiksi. Toisaalta mistä sitä tietää mitä siitä kehkeytyisi. Joku täälläkin tuntui uskovan että potentiaalia voisi olla.

Itse en Kinectiä kaipaa mutta kyllähän pleikkarin Movellekin on saatu hyvää käyttöä PS VR:n myötä. Miksei kamerallekin VR-seurantaan.

Tärkein kuitenkin mielestäni olisi, että noita ei pakotettaisi. Minäkin ostin PS VR:n erikseen ja niin se pitääkin olla. Ei kaikki sitä halua. Tosin en itsekään tiennyt sitä tarvitsevani ennen kuin ostin ja pääsin kokemaan...

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86
Lainaus snaketus

Vähän ratkeisin pakollisen Kinectin paluusta!

Hah no se.

Käyttäjän gangsteri kuva
gangsteri

No koittaisivat nyt perhana päättää. Ensin kinectille sutaistaan pari peliä ja se unohdetaan. Sitten se lyödään xboxin vakiovarusteeksi lupauksella jokakielellä toimivasta ääniohjauksesta jota ei koskaan kuitenkaan tullut. Nyt vanhan kinectin yhteensopivuus on täysin tyssätty sillä ettei kyseiseen härkkiin enää saa adapteria uuteen xbox one S tai X malliin maksamatta itseään kipeäksi. Itseä suoraan sanottua pistää V***maan että vanhakaan kinect ei koskaan lunastanut lupauksiaan eikä saanut oikeistaan pelejäkään ja nyt se oltaisiin taas survaisemassa lisävarusteeksi vaikka edellinenkin malli olisi täysin toimiva mutta kun mikkisofta on päättänyt lakkauttaa adapterien tekemisen. :( Täytynee siis availla itse kinect ja väsätä se toimimaan X:n kanssa...

Käyttäjän jutetsu kuva
jutetsu

MS se säätää mutta mistään ei tule mitään.