Microsoftin kumppanit ovat kuunnelleet Xbox Onen puheohjaustallenteita / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin kumppanit ovat kuunnelleet Xbox Onen puheohjaustallenteita

23.08.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
Microsoftin kumppanit ovat kuunnelleet Xbox Onen puheohjaustallenteita

Microsoft on luovuttanut Xbox Onen puheohjaustallenteita kumppaniensa kuunneltavaksi.

Äänitallenteiden kuuntelun syyksi kerrotaan Cortana-puheohjausjärjestelmän kehittäminen. Vice-julkaisun mukaan Xbox Onen puheohjaustallenteita on päätynyt Microsoftin IT-konsulttien kuunneltavaksi myös tilanteissa, joissa tallennus oli käynnistynyt vahingossa.  Vicen haastattelemien konsulttien mukaan ajan mittaan virheellisesti tehtyjen tallenteiden määrä vähentyikin puheentunnistuksen laadun parannuttua.

Microsoftin mukaan yhtiö on lopettanut Xboxin kautta tehtyjen puheohjauskomentojen kuuntelemisen jo joitakin kuukausia sitten, eikä se aio jatkaa käytäntöjä. Yhtiön kerrotaan kuuntelevan pienen määrän pelaajien toisilleen lähettämiä ääniviestejä, mikäli viestin on ilmoitettu rikkovan Xboxin käyttäjäehtoja.

Lähde: Vice

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Toki vähän ikävää mutta kuka oikeasti uskoi että näitä ei ihmiset kuuntelisi? Koneet ei vielä kaikkea möngerrystä pysty tulkitsemaan, joten pakostakin ainakin ne epäselvimmät pitää jonkun kykenevämmän tulkita. Vähän sama kuin valittaisi Facebookin tai Googlen käyttävän tietoja mainostamiseen.

Eri asia tietenkin mitä jossain ehdoissa on sanottu mutta eikö niissä nimenomaan ole aina lukenut että "saatetaan" kuunnella tms? Sopimusehdot on varsinkin isoilla yrityksillä niin tarkasti väännetyt/muotoillut, että on vähän pelivaraa suuntaan ja toiseen. Siis yhtiön osalta tietenkin.

Nostoja