Microsoftin pelipalvelu Project xCloud rantautui suomalaistenkin testiin / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin pelipalvelu Project xCloud rantautui suomalaistenkin testiin

7.05.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Microsoft, Xbox, Project xCloud, suoratoisto, pilvipelaaminen,

Microsoftin omaa suoratoistopalvelu Project xCloudia voi testailla nyt virallisesti ihan Suomestakin käsin. Ohjelmistojätti on ilmoittanut, että ensimmäiset ovat alkaneet saada kutsunsa testiin ja pääsevät näin pelaamaan Xbox-pelejä netin ylitse Android-laitteillaan.

Suomen ohella testaus on avattu nyt lisäksi Belgiassa, Tanskassa, Irlannissa, Italiassa, Norjassa, Espanjassa ja Ruotsissa. Ensimmäisenä testailu käynnistyi Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Etelä-Koreassa.

Mukaan testiin voi hakea xCloudille omistettujen sivujen kautta. Testaus vaatii käyttäjältä Xboxin gamertag-tunnuksen ja Microsoft-tilin, Androidin 6.0-versiolla varustetun mobiililaitteen sekä bluetoothilla yhdistettävän langattoman Xbox One -ohjaimen. Nettiyhteyden nopeussuositukseksi on annettu 10 Mb/s.

Mukaan hakeminen ei taa välttämättä pääsyä välittömästi, vaan kutsun odottelu voi viedä useamman päivän. Palvelua tukee tällä hetkellä 50 peliä, joista löytää listan rekisteröitymissivulta.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Mielenkiintoista millaisia kokemuksia tästä välittyy. Harmi, että on vain Android tuki alkuun. Jos tämä on toimiva konsepti niin uskon, että Stadia häviää maailman kartalta. Voi olla että tästä tulee yksi uusi pelaamisen muoto. Xcloud yhdistetty yhdistetty Gamepass on vain liian hyvää ollakseen totta. Periaatteessa on melkein missä tahansa suhteellisen iso kokoelma pelejä, joita voi sitten pelailla kuukausimaksua vastaan.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

On tullut tämäkin nyt sitten testattua. Miinukset ensin. Latausajat ovat konsoli luokkaa. Forza 7 näytti pyörivän alle 60 fps. Tekstit ovat liian pienet luettavaksi. Kuva repeilee. Vain padillä pelattava ja vaatii standin puhelimelle. Nämä 5G wifi yhteydellä. 4G yhteydellä en ole vielä kokeillut. Sitten plussat. Pelikirjasto on ihan jäätävän iso, iso plussa siitä. Ei heitä toimetonta niin nopeasti ulos, kuin Stadia.
Tämä ei tule korvaamaan konsolia, mutta tällä voi hyvin jatkaa peliejä matkalla, jos jäi kesken. Ihan niin kuin nämä palvelut on tarkoitettukin. Toistaalta sehän on sama onko teeveessä kiinni konsoli vai chromecast ja taas toistaalta Googlen cast on ihan helvetin paljon pienempi, kuin Xbox series X.
Ei hassummin Miccikseltä noin ekaks vedoks.
Kunhan saavat nämä palvelut vakaiksi, niin on vain pelikirjastosta kiinni mitä kansa valitsee. Itsellä ainakin olisi hankala valita kumpi olisi se ykkösvaihtoehto.