Microsoftin suunnitelmat puhuttavat – Ubisoft-pomo uskoo seuraavan konsolisukupolven olevan viimeinen

Ubisoftin toimitusjohtajan mukaan seuraavan konsolisukupolven laitteet ovat vielä perinteisiä. Myös Microsoftin varatoimitusjohtaja kertoo ajatuksiaan tulevaisuudesta.

8.6.2018 13:18

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot kertoo Varietyn haastattelussa näkemyksensä pelialan kehityksestä. Hänen mukaansa tulevaisuudessa enää ei tarvita fyysisiä konsoleita, vaan pelaaminen tapahtuu suoratoiston avulla. Suurimmat tehot eivät ole enää kotikonsolissa, vaan ulkopuolisilla servereillä.

Guillemot’n mukaan seuraava konsolisukupolvi on vielä perinteinen, sitten siirrymme uudenlaisen pelaamisen aikakauteen. Hänen mukaansa mahdollisuus pelata AAA-pelejä älypuhelimen tai televisioruudun kautta ilman konsolia tulee muuttamaan peliteollisuutta rutkasti.

–Jo nyt Nvidian kaltaiset yhtiöt työstävät suoratoiston mahdollisuutta. Mielestämme kyseessä on kehittyvä trendi. Teknologia kehittyy dramaattisesti ja pian saamme sujuvia suoratoistoon perustuvia pelikokemuksia, Guillemot kertoo.

Microsoftin varatoimitusjohtaja Phil Spencerin mukaan tulevaisuudessa konsolilla ei ole väliä ja samaa peliä voi pelata monilla eri alustoilla ja eri sukupolvien konsoleilla.

Esimerkkinä tulevaisuuden pelaamisesta mainitaan Minecraft. Microsoftin visiossa ei ole väliä millä konsolilla tai alustalla Minecraftiä pelataan. Pelaaminen on sosiaalista, ja pelaajat pelaavat ja kommunikoivat keskenään yli laiterajojen.   

Spencer puhuu kolmesta avainsanasta; sisällöstä, pilvestä ja yhteisöstä. Tämä tarkoittaa muun muassa parempien pelikokemusten tuottamista ja pelien helpompaa tavoitettavuutta. Kyseessä ei Spencerin mukaan ole vain Microsoftin etu, vaan kaikki pelaajat hyötyvät muutoksesta.   

Spencer kertoo myös Microsoftin toimitusjohtajan Satya Nadellan ottaneen kantaa aiheeseen. Tavoitteena on luoda Microsoftista pelialan suunnannäyttäjä.

–Tarkoituksena on rohkaista jokaista planeetallamme pelaamaan, katsomaan, kommunikoimaan ja luomaan yhdessä, Spencer toteaa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa