Microsoftin suunnitelmat puhuttavat – Ubisoft-pomo uskoo seuraavan konsolisukupolven olevan viimeinen / Uutiset / pelaaja.fi

Microsoftin suunnitelmat puhuttavat – Ubisoft-pomo uskoo seuraavan konsolisukupolven olevan viimeinen

8.06.2018 // Kirjoittanut: Miika Auvinen
10
Microsoftin suunnitelmat puhuttavat – Ubisoft-pomo uskoo seuraavan konsolisukupolven olevan viimeinen

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot kertoo Varietyn haastattelussa näkemyksensä pelialan kehityksestä. Hänen mukaansa tulevaisuudessa enää ei tarvita fyysisiä konsoleita, vaan pelaaminen tapahtuu suoratoiston avulla. Suurimmat tehot eivät ole enää kotikonsolissa, vaan ulkopuolisilla servereillä.

Guillemot’n mukaan seuraava konsolisukupolvi on vielä perinteinen, sitten siirrymme uudenlaisen pelaamisen aikakauteen. Hänen mukaansa mahdollisuus pelata AAA-pelejä älypuhelimen tai televisioruudun kautta ilman konsolia tulee muuttamaan peliteollisuutta rutkasti.

–Jo nyt Nvidian kaltaiset yhtiöt työstävät suoratoiston mahdollisuutta. Mielestämme kyseessä on kehittyvä trendi. Teknologia kehittyy dramaattisesti ja pian saamme sujuvia suoratoistoon perustuvia pelikokemuksia, Guillemot kertoo.

Microsoftin varatoimitusjohtaja Phil Spencerin mukaan tulevaisuudessa konsolilla ei ole väliä ja samaa peliä voi pelata monilla eri alustoilla ja eri sukupolvien konsoleilla.

Esimerkkinä tulevaisuuden pelaamisesta mainitaan Minecraft. Microsoftin visiossa ei ole väliä millä konsolilla tai alustalla Minecraftiä pelataan. Pelaaminen on sosiaalista, ja pelaajat pelaavat ja kommunikoivat keskenään yli laiterajojen.   

Spencer puhuu kolmesta avainsanasta; sisällöstä, pilvestä ja yhteisöstä. Tämä tarkoittaa muun muassa parempien pelikokemusten tuottamista ja pelien helpompaa tavoitettavuutta. Kyseessä ei Spencerin mukaan ole vain Microsoftin etu, vaan kaikki pelaajat hyötyvät muutoksesta.   

Spencer kertoo myös Microsoftin toimitusjohtajan Satya Nadellan ottaneen kantaa aiheeseen. Tavoitteena on luoda Microsoftista pelialan suunnannäyttäjä.

–Tarkoituksena on rohkaista jokaista planeetallamme pelaamaan, katsomaan, kommunikoimaan ja luomaan yhdessä, Spencer toteaa.

Lähde: Variety

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ahaa, ja taas lähti levy alusta. Henkilökohtaiset konsolit ja pc:t kuolee ja tilalle tulee pilvipalvelut. En jaksa uskoa vieläkään. Jos koko pelaaminen haluttaisiin siirtää pilveen, niin vaadittava infra olisi niin massiivinen, että millään PS+ -maksuilla sitä ei enää ylläpidetä. Toisekseen palvelusta ei syntyisi silti mitään pelien Netflixiä, vaan uusista peleistä joutuisi takuuvarmasti maksamaan vielä erillisen maksun. Muuten bisneksen rakenne kokisi niin suuren muutoksen, että varsinkin satojen miljoonien AAA-pelejä ei enää kenenkään kannattaisi tehdä.

Jos mietitään hommaa rationaalisesti, niin jos maksat esim. PS4 Prosta 450€ ja se kestää käytössä 5 vuotta, PS4 Pro -"palvelun" kuukausimaksu on tällöin 450€/(5*12kk) = 7,50 €/kk. Tähän päälle PS+ 5 €/kk ja kuukausittaista sähkönkulutusta n. 3 €/kk, niin yhteensä maksat 15,50 €/kk. Jos pleikkarin saa vielä halvemmalla (kuten sen luultavasti saa) tai luottaa siihen, että se kestää käytössä pitempään (kuten se luultavasti kestää), niin aika äkkiä tuo summa lähtee tippumaan vielä tuostakin. Tähän voisi vielä listätä kaikkia erilaisia säästöjä tuottavia tekijöitä. Esim. vanhan konsolin myyminen yms., mutta jätetään nyt yksinkertaisuuden vuoksi tähän.

Uskooko kukaan, että tämä hypoteettinen pelien suoratoistopalvelu pystyisi tarjoamaan kuluttajille lähellekään yhtä taloudellisen vaihtoehdon tai riittävästi elämänlaatua parantavia seikkoja, että kalliimpi vaihtoehto olisi muuten houkutteleva? Tällä hetkellä näen lähinnä elämänlaatua huonontavia seikkoja muun muassa latenssin ja kuvapakkauksen mukanaan tuomat ongelmat.

Käyttäjän Corso kuva
Corso

En usko (vielä). Seuraavan sukupolven konsolit saattavat toki olla viimeisiä, joihin saa fyysisiä pelejä.

Käyttäjän xtpro kuva
xtpro

Voipi hyvin olla. En tiedä kauanko muutoksessa menee, mutta onhan sen nyt varma, että tämä ala näyttää taas aivan erilaiselta parinkymmenen vuoden sisällä. Kuten monesti sanotaan, niin ainoa pysyvä asia on muutos.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Yeah right. Ei tule tapahtumaan, niin monesta syystä, että en edes jaksa listata.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Nope. Ehkä jos tehojen kasvu tyrehtyy täysin samalla kuin verkkoinfra parantuu rutkasti, mutta niin kauan kun tehot kasvaa niin vähintään resoluutiot VR:ää varten kasvavat.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Yves Guillemotti on aiemminki tempassu tuulesta vaikka mitä paskaa. Tää on niitä kavereita, että jos se ois joku jääkiekkostudiovieras ja tiukkaan analysois jonku tiimin voittavan niin juoksisin pankkiin tyhjentään tilin, myisin kämpän, auton, sielun saatanalle ja betsaisin kaikki siihen toiseen tiimiin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Streamista peluu ei ainakaan itseani kiinnosta tippaakaan, joten jos tuo muutos tapahtuu muuttuu PC ainoaksi pelikoneekseni.

Käyttäjän Gamer86 kuva
Gamer86

Just ja saa olla hyvä nettiyhteys jokapaikassa.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

tuskimpa vaan, mua ei ainkaan kiinnosta siinå vaiheessa enään pelaaminen. ehkä pelaaminen olikin kuoleva bisnes ;)

Käyttäjän Bronttosaur kuva
Bronttosaur

Sellaset voimafantasiat siellä.

Nostoja