Microsoftin tehokonsoli Project Scorpio puhuttaa taas – teknisiä yksityiskohtia julki

Microsoft on paljastanut yhdessä Digital Foundryn kanssa läjän teknisiä yksityiskohtia loppuvuodesta saapuvasta Project Scorpiosta.

6.4.2017 17:01

Loppuvuodesta julkaistavasta Xbox Onen uudesta Project Scorpio -mallista on saatu lisätietoja. Paljastukset on tehnyt yhteistyössä Microsoftin kanssa Eurogamer-sivuston maineikas Digital Foundry -osasto, joka tunnetaan lukuisista pelikeskeistä teknologia-analyyseistään.

Paljastuksen myötä tiedossa on nyt aiempaa paremmin, millaista rautaa Project Scorpio pitää sisällään. Microsoftin lupaukset kaikkein tehokkaimmasta konsolista ovat täyttämässä ja se on hyvinkin tarjoamassa selvästi suurempaa teknista hyppäystä kuin mitä PlayStation 4 Pro tarjosi aikoinaan tavanomaisesta PlayStation 4:stä. Havainnollistavana esimerkkinä tulevasta Digital Foundry kertoo nähneensä Forza Motorsport -teknologiademon, joka pyöri Xbox Onen tasoisilla laatuasetuksilla natiivilla 4K-resoluutiolla ja 60 ruutua sekunnissa käyttäen noin 60-70 prosenttia Scorpion grafiikkapiirin tehoista.

Jo olemassaolevien Xbox One ja Xbox 360 -pelien pitäisi myös hyötyä tehokkaammasta mallista ilman tarvetta tukipäivityksille. Scorpion luvataan pyörittävän kaikkia jo Xbox Onella pelattavia olevia pelejä ja monissa tapauksissa se myös parantaa näiden suorituskyvyn ja lataustaukojen kaltaisia asioita.

Virallista nimeä tai hintaa Project Scorpiolle ei ole vielä vahvistettu. Digital Foundry on arvioinut hinnan pyörivän potentiaalisesti kuitenkin 499 dollarin tienoilla.

Syvemmin Project Scorpio -paljastuksiin voi syventyä Digital Foundryn puolella.

Lisää luettavaa