Microsoftin nykyinen toimitusjohtaja Steve Ballmer on siirtymässä eläkkeellä. Yhtiön työntekijöille suunnatussa sähköpostiviestissään mies kertoo, että siirtymä tapahtuu vuoden sisällä, kunhan hänelle on löydetty seuraaja.

– Tällaisille siirtymille ei ole koskaan täydellistä hetkeä, mutta nyt on oikea aika, Ballmer kuvaili työntekijöilleen.

Kauppalehti raportoi, että Microsoftin osake on ennakkokaupassa ollut yli kahdeksan prosentin nousussa ilmoituksen tapahduttua.

Uuden toimitusjohtajan etsintää varten Microsoftin hallitus on muodostanut erityiskomitean, joka vastaa hakuprosessin ohjauksesta. Komiteaan kuuluu muun muassa yhtiön perustajajäsen Bill Gates, joka nykyisin toimii Microsoftin hallituksen puheenjohtajana.

Ballmer on työskennellyt Microsoftilla jo 80-luvulta asti. Yhtiön toimitusjohtajana mies on vuorostaan toiminut aina vuodesta 2000 lähtien Gatesin siirryttyä varsinaisista johtohommista muiden haasteiden pariin.

Siirtymästä kerrottiin vasta vain noin kuukausi sen jälkeen, kun Microsoft ilmoitti laittaneensa uuteen uskoon organisaationsa rakennetta. Myös yhtiön Xbox-osasto oli osa uudelleenjärjestelyjä.

Lähde: Microsoft(1), (2)

Lisää luettavaa