Microsoftin sekä matkapuhelinvalmistaja Motorolan välinen patenttikiista Saksassa on kääntynyt Motorolan hyväksi. Maan tuomioistuin on antanut määräyksen, joka asettaa Microsoftin Xbox 360 – konsolille, Windows 7 -käyttöjärjestelmälle, Internet Explorer -selaimelle sekä Windows Media Player -soittimelle jakelukiellon Saksassa.

Microsoftin toiminta maassa jatkunee kuitenkin ainakin toistaiseksi vielä normaalisti. Syynä on Yhdysvaltojen tuomioistuimen välipäätös, joka lykkää mahdollisten kieltotoimien aloittamisen, kunnes osapuolien kiista on saatu käsiteltyä myös rapakon takana. Microsoftin kerrotaan myös valittaneen tuomiosta.

Myöskään Microsoftin jakelun ei pitäisi vahingoittua Euroopassa. Yhtiö siirsi viime kuussa aikoinaan Saksassa sijainneen jakelukeskuksensa Alankomaihin.

Microsoftin sekä Motorolan välejä hiertävät erityisesti H.264-videopakkaukseen liittyvä teknologia, jonka käytöstä Motorola on pyytänyt tuntuvia korvauksia. Tekniikan tärkeyden takia Microsoft on tahtonut sitä saataville huokeampaan hintaan.

Lähde: Reuters, MCV, Eurogamer,

Lisää luettavaa